Milli dağcı, buz tırmanışlarını Erzurum'da yapacak - - Son Dakika
Spor

Milli dağcı, buz tırmanışlarını Erzurum'da yapacak -

Milli dağcı, buz tırmanışlarını Erzurum\'da yapacak -

Milli dağcı Tunç Fındık, Türkiye'de buz tırmanışlarının yaygınlaşması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Buz tırmanışlarına önceden İran, Azerbaycan ve başka ülkelere gidiyordum. Artık Erzurum'a geleceğim ve burada antrenmanlarımı yapacağım" dedi.

17.01.2014 21:09

Milli dağcı Tunç Fındık, Türkiye'de buz tırmanışlarının yaygınlaşması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Buz tırmanışlarına önceden İran, Azerbaycan ve başka ülkelere gidiyordum. Artık Erzurum'a geleceğim ve burada antrenmanlarımı yapacağım" dedi.

ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından düzenlenecek, "Üç 8000'lik Zirvenin Hikayesi" adlı konferansa katılmak üzere kente gelen Fındık, rafting ve dağcılık antrenörü Çetin Bayram ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen ile Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti.

Altıparmak ile bir süre görüşen Fındık, Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen önemli dağların olduğunu, buz tırmanışının yaygınlaşması amacıyla Erzurum'da çeşitli organizasyonlara katılacağını söyledi.

Erzurum'da 30 ile 50 metre arasında değişen buz sarkıtlarının bulunduğu Uzundere ilçesinde tırmanış yapacağını belirten Fındık, şöyle konuştu:

"Dünyanın çeşitli ülkelerindeki dağlara tırmandım. Çeşitli bölgelerde buz tırmanışları yaptım. İnsanlar bana 'Türkiye'de nerede buz tırmanışı yapıyorsunuz?' şeklinde sorular yöneltiyor. Buraları kimse bilmiyor. Keşfedilmemiş yerler var. Özellikle Uzundere ilçesinde 30-50 metre uzunluğunda buzlar oluşuyor. Yazın dağ tırmanışı, kışın buz tırmanışı yapacağınız güzel yerler var. Buralar keşfedilmeyi bekleyen değerlere sahip. Kışın donmuş şelaleler var. Bunların boyları en az 30-40 metreyi buluyor. Şimdi burada buz tutmuş şelalelere tırmanış gerçekleştireceğiz."

Fındık, Azerbaycan ve İran'da buz tırmanış takımlarının bulunduğunu, Türkiye'de de geliştirilmesi halinde bir takımın kurulacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çevre ülkelerden Azerbaycan ve İran'ın buz tırmanış takımları var. Herhangi bir spor branşında olduğu gibi buz tırmanış takımları kurmuşlar. Uluslararası organizasyonlara katılıyorlar. Neden bizim de bir buz tırmanış takımımız olmasın. Eğer buz tırmanışlarını geliştirirsek farklı bir spor branşında önemli başarılar elde edebiliriz. Buz tırmanışı için önceden İran, Azerbaycan ve başka ülkelere gidiyordum. Artık Erzurum'a geleceğim ve burada antrenmanlarımı yapacağım. Artık sık aralıklarla buraya geleceğim. Buraları tanıtırsak, buz tırmanışına yönelmek isteyenlerin önünü açmış oluruz. Eğer dağcılık yapıyorsanız buz tırmanışını da yaparsınız çünkü bu dağcılığın farklı bir faaliyet alanı."

Altıparmak ise Erzurum'da buz tırmanışı gerçekleştirecek milli dağcı Fındık'a başarılar dileyerek, kendisine her türlü yardımın sağlanacağını ifade etti.

Fındık daha sonra Altıparmak'a, plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli dağcı, buz tırmanışlarını Erzurum'da yapacak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement