Tenis Federasyonu Başkanı Tural Açıklaması - Son Dakika
Spor

Tenis Federasyonu Başkanı Tural Açıklaması

Tenis Federasyonu Başkanı Tural Açıklaması

"Türkiye, tenis tarihinde ilk defa toplam 3 yaş kategorisinde finallere (Kış Kupası) gitmeye hak kazandı"

10.02.2014 19:00

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, Türkiye'nin Avrupa Kış Kupası'nda ilk kez, 3 yaş kategorisinde finallere gitmeye hak kazandığını söyledi.

Tural, Avrupa Tenis Birliğinin (Tennis Europe) düzenlediği Avrupa Kış Kupası'nda mücadele edecek 14 ve 16 yaş grubu erkek sporcularla bir araya geldi.

PTT Ankara Genel Müdürlüğü makamında sporcuları kabul eden Tural, önceki yıllarda finallere tek yaş grubunda katılım sağlandığını belirterek "Bu sefer 14 ve 16 yaş erkekler kategorisinde de gidiyor olmamız bizim için ümit verici. 3 yaş kategorisinde katılacak olmamız bizi ziyadesiyle memnun etti. Türkiye, tenis tarihinde ilk defa toplam 3 yaş kategorisinde finallere gitmeye hak kazandı" dedi.

Sporcuların üniversiteye başlamasıyla spordan uzaklaştığını ifade eden Tural, olimpiyat merkezlerinin açılmasıyla bu problemin azalacağını kaydetti. Trabzon ve Mersin'deki olimpiyatlara hazırlık merkezlerinin açıldığını Batman ve Ankara'da da çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Tural, "Bunlar olduğu müddetçe bizim çocuklarımın başka yere gitmesine gerek yok" diye konuştu.

Geleceğin Marsel İlhan ve Çağla Büyükakçaylarının genç sporcular arasından çıkacağını söyleyen Tural, sözlerine şöyle devam etti:

"Marsel ve Çağla olabilmenin yolu iyi sporcu olmaktan değil, sürekli çalışmak turnuvaya katılmaktan geçiyor. Bizim hedefimiz, daha yukarısı olmalı. Federer, Nadal yerine Ahmet, Mehmet, Kaya isimlerini duymak istiyoruz. Bu sporcular arasından da olimpiyatlarda mücadele edecek millilerin çıkacağından eminim."

Tural, görüşmenin ardından genç sporcu ve antrenörlere, fotoğraflarının basıldığı pulları armağan ederek turnuvada başarılar diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Tenis Federasyonu Başkanı Tural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement