Trakya Bisiklet Turu Sona Erdi - Son Dakika
Spor

Trakya Bisiklet Turu Sona Erdi

Trakya Bisiklet Turu Sona Erdi

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Trakya Bisiklet Turu, Edirne-Tekirdağ arasında koşulan 143 km'lik son etapla tamamlandı.

29.05.2011 18:11

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Trakya Bisiklet Turu, Edirne- Tekirdağ arasında koşulan 143 km'lik son etapla tamamlandı. Etabın galibi Konya Şekerspor'dan Muammer Atalay olurken, Yunanistan'ın World Of Bike takımından Andreas Kauser tur şampiyonu oldu. Dünya Bisiklet Birliği'nin takviminde yer alan ve bu yıl ikinci kez düzenlenen 4 günlük bisiklet turunun son etabı bugün yapıldı. 65 sporcunun katıldığı 143 kilometrelik zorlu etabın birinciliğini Konya Şekerspor'dan Muammer Atalay kazanırken, Kocaeli Brisaspor'dan Uğur Marmara ikinci, Manisa Spor Kulübü'nden Mustafa Çarşı da üçüncü oldu.

ŞAMPİYON ADREAS KAUSER

Yarışın şampiyonu Yunanistan'ın World Of Bike takımından Andreas Kauser oldu. Konya Şekerspor'dan Mustafa Sayar en iyi sprinter seçilirken, Manisa Spor Kulübü'nden Gabar Casa da en iyi tırmanış derecesine sahip sporcu seçildi. Dereceye giren sporculara madalyaları, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, İl Gençlik Spor Müdürü Şevket Demirkaya ve Tekirdağ Emniyet Müdür Yardımcısı Atilla Semercioğlu tarafından verildi. Tur sonunda dereceye giren sporcular toplu resim çektirdi.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarışın ardından yaptığı açıklamada, Trakya Parkuru'nun, Türkiye'deki en önemli parkurlardan biri olduğunu ifade ederek, "Hem doğa, hem bisikletçi açısından gerçekten çok çok özel bir parkur. Gelecekte bu turun daha üst kategorilerde yapılabileceği, belki de günlük yarışların yapılabileceği bir parkur. Burada çok güzel bir yarış tamamlandı. Olimpik bir yarıştı. Olimpiyatlara puan veren bu turda sporcularımız iyi puanlar aldı. İnşallah bu turların sonunda olimpiyatla ilgili hedefimizi yakalarız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trakya Bisiklet Turu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement