Turkcell Yüzme Günleri - Son Dakika
Spor

Turkcell Yüzme Günleri

Turkcell Yüzme Günleri

Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya kazandırmayı hedefleyen proje kapsamında İzmir'de 8 12 yaş grubu 600 sporcu, kulaç attı.

23.08.2014 13:03

Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde düzenlenen "Olimpik Yüzücüler Projesi" kapsamında İzmir'de, "Turkcell Yüzme Günleri" düzenlendi.

Narlıdere Mehmet Ali Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen etkinlikte 8-12 yaş arası 600 sporcu yeteneklerini gösterdi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye madalya kazandıracak sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek projenin 40 ilde devam edeceğini açıkladı.

Sevilengül, "Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk olarak 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo'da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Çok ayaklı bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız" dedi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da geçen yıl 4 bin sporcunun katıldığı etkinlikta bu yıl 20 bin sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocuklar 50 metre, okullararası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının yapıldığı etkinlikte sertifika töreni de yapıldı. Ayrıca sporcu ailelerine yönelik de özel aktiviteler düzenlendi.

İzmir'deki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplandı. Proje kapsamında yüzmede 32 bin olan faal lisanslı sporcu sayısının 2016'da 40 bin, 2020'de ise 100 bine yükseltilmesi amaçlanıyor. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Turkcell Yüzme Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement