E-faturaya rahat geçiş! - Son Dakika
Teknoloji

E-faturaya rahat geçiş!

E-faturaya rahat geçiş!

Digital Planet, zorunlu hale gelen elektronik fatura sistemine geçişte özel entegratörlük yapıyor!

01.07.2013 16:00

1 Eylül 2013 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçiş yapmak ve e-fatura düzenlemek zorunlu hale geliyor. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile e-fatura uygulamasına kayıt olmak isteyen mükellefler, teknik yeterliliğe sahip özel bir entegratörün (www.ozelentegrator.com) bilgi işlem sistemi vasıtasıyla elektronik fatura alıp gönderebilme imkanına kavuşacak. Bu süreçte Türkiye'nin ilk otomatikleşmiş e-fatura sisteminin de geliştiricisi olan Digital Planet, elektronik fatura sistemine geçişte özel entegratörlük yapıyor.

Digital Planet Genel Müdürü Adnan Vural, "Özel entegratör firmalarının yasal zorunluluklarını kapsayan; bilgi güvenliği için TS ISO IEC 27001 ve ISO 27001, iş sürekliliği için ISO 22301 ve bilgi teknolojileri hizmet yönetimi için TS ISO IEC 20000 belgelerine sahip olmamızın, 7 gün 24 saat mükelleflerimize hizmet verebilmenin ve Türkiye'de ilk kez Maliye Bakanlığı uyumlu entegrasyon yapımızın faydalarını sunuyoruz" diyor.

Standarda uyumlu

Digital Planet, yaklaşık yüzde 90 pazar payına sahip yapısıyla her ay Türkiye'de üretilen ekstre, fatura, poliçe gibi 100 milyon doküman üretiminin yaklaşık 85 milyonunun üretilip saklanması süreçlerini gerçekleştiriyor.

Digital Planet, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-fatura entegrasyon sistemleri üzerine 2005 yılından bu yana hizmet veriyor. 2008 yılında yürütülen eski adıyla EFKS yeni adıyla e-arşiv sürecinde gerek GİB ile gerekse de protokol imzalanan firmalarla koordineli şekilde çalışıyor. Bu sayede süreçlerin hızlandırılmasında etkin rol üstleniyor. Tebliğler, uygulamalar ve çalışmalar ışığında NetInvoice platformuyla birlikte e-fatura, e-defter, e-arşiv uygulamasına uygun hizmetler sunuyor.

Maliye Bakanlığı e-fatura standartlarıyla tamamen uyumlu NetInvoice, kaynak israfını ve faturalama süreçlerindeki giderleri azaltıyor. Birden fazla iş merkeziyle fatura verilerini birleştiriyor, kullanım için çoklu fatura şablonları oluşturuyor ve satıcıların geniş ağlarıyla tedarikçileri için kolay faturalandırma prosedürü sunuyor. NetInvoice aynı zamanda özgün biçiminde fatura verilerini dijital olarak depolayan, fatura işlemlerinin yasal kullanım süreleri içinde anında erişim sağlayan yapısıyla hizmet veriyor.

Ayrıca GİB'e yapılacak yasal bildirim sürecini SAP, Oracle, Logo gibi tüm ERP sistemleriyle entegre olarak otomatikleştiriyor, tüm transferi ve veri hazırlama süreçlerini kayıt altına alabiliyor.

İhtiyaçlar doğrultusunda parametrik olarak kullanıcı, grup ve departman yönlendirilmesi yapılabilen NetInvoice, raporlamalar ekranıyla fatura ya da zarflar üzerinde parametrik rapor oluşturulmanın yanı sıra Excel formatında çıktı alınabilmesine ve NetVault e-arşiv ürününün entegrasyonuyla birlikte arşivlemede faturaların yüzde 98 oranında sıkıştırılmasına olanak veriyor.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji E-faturaya rahat geçiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement