Adnan Menderes Mahallesi'ne Hizmet Atağı - Son Dakika
Yerel

Adnan Menderes Mahallesi'ne Hizmet Atağı

Adnan Menderes Mahallesi\'ne Hizmet Atağı

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık Cuma gezileri kapsamında Adnan Menderes Mahallesi'ni ziyaret etti.

26.07.2013 18:33

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık Cuma gezileri kapsamında Adnan Menderes Mahallesi'ni ziyaret etti.

Manisa Belediyesi'nin mahalledeki hizmetlerini inceleyen Başkan Ergün, bölgenin sorunlarına yönelik muhtarlardan bilgi aldı. İlk olarak Tevhid Cami'nde öğle namazı kılan Başkan Ergün, namaz çıkışında Manisa Belediyesi olarak camide yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Ergün'e MHP 23. Dönem Milletvekili Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu ve Mümin Deniz, Plan Proje Müdürü Taner İçöz, İmar ve Şehircilik Müdürü Türkan Köroğlu, Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Cami bahçesinde yapılan peyzaj, duvar kaplama, ışıklandırma ve şadırvan çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, camilerin eksikliklerini tamamlamaya yönelik çalışmalar kapsamında Tevhid Cami'nin de sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu söyledi. Mahalle halkının hizmetlerden dolayı teşekkür ettiği ziyarette konuşan Başkan Ergün, "Birkaç yıl önce hizmet vermeye başlayan Tevhid Cami'nin sorunlarına yönelik talepleri değerlendirdik. Manisa merkezdeki her camimizde olduğu gibi buradaki istekleri de yerine getirdik. Caminin duvarlarını yaparak, ferforjelerini taktık. Duvarın sıvasının ardından aydınlatmalarını da yapacağız. Bunun yanı sıra peyzaj çalışmalarında da sona gelindi. Bahçeye de cemaatin kullanımına uygun, güneş enerjisi sisteminin yer aldığı şadırvanı yapıyoruz. Fayans kaplamalarının ardından şadırvan da halkımızın kullanımına sunulacak" dedi. Mahalle sakinleri hizmetlerinden dolayı Manisa Belediyesi'ne teşekkür ederken, Başkan Ergün de çalışmaların mahalle halkına hayırlı olmasını diledi. Başkan Ergün cami çıkışı geleneği bozmayarak mahalledeki çocuklara harçlık dağıtarak, top hediye etti. Uzun kuyruklar oluşturan çocuklar Başkan Ergün'e hayırlı bayramlar dileyerek elini öptü.

"GEDİZ İLKÖĞRETİM OKULU'NA BELEDİYE ELİ DEĞECEK"

Tevhid Cami'nin ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi ve Akpınar Mahalle Muhtarı Ali Erten, Gediz İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Gökalp ile birlikte TOKİ tarafından yaptırılan Gediz İlkokulu'nu ziyaret etti. Okul bahçesini inceleyen Başkan Ergün, okul müdürü Gökalp'in istek ve taleplerini dinledi. Gökalp'in bahçe duvarlarında koruma ve aydınlatma sıkıntısı ile yeşil alanları sulama sorunu olduğunu dile getirmesi üzerine sorunları çözmeye çalışacaklarını söyleyen Başkan Ergün, "İmkanlarımız dahilinde her okulumuzun çeşitli eksikliklerini tamamladık. Elbette çocuklarımızın eğitim yuvalarının sağlıklı ve güvenli olması gerekiyor. Bu anlamda tespit ettiğimiz sorunlara yönelik hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağız. Okul duvarlarının temelinde maalesef sorun var. Her ne kadar ferforjeleri bulunsa da güvenlik açısından yeterli değil. Ayrıca duvarların da aydınlatmaları eksik bırakılmış. Bahçenin sulanması konusunda da yardımcı olacağız. En kısa sürede bu eksiklikleri tamamlayacağız" dedi.

TURGUT ÖZAL'A YENİ YAŞAM ALANI

Başkan Ergün, Turgut Özal Mahallesi'ne kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak olan konut projesine yönelik de şöyle konuştu, "Bildiğiniz üzere meclisten projeye yönelik karar geçti. Allah nasip ederse Turgut Özal Mahallesi'nde ilk etapta 600 konutluk bir hamle yapmayı düşünüyoruz. Bu konuda arsalardaki hisse sahibi vatandaşlarımızı çağırdık, onlarla görüş alışverişinde bulunduk. Her biri toplantılarımızdan çok mutlu ve memnun ayrıldılar. Amacımız sosyal alanların da yer aldığı modern konut projesini hayata geçirmek. Ama bunun da lafları oldu. 'Evinizi gelip kamulaştıracaklar', 'evinizi yıkacaklar' diye söylentiler çıktı. Ben orada vatandaşlarımıza 'gelin harabede oturmayın, modern sağlam binalarda oturun' dedim. Zaten amacımız da yeni yaşam alanı yapmak. Bir aksilik ya da engelleme olmazsa biz projenin temelini atmayı hedefliyoruz. Elbette bir prosedür süreci var. İnşallah 2. etabıyla beraber yaklaşık 2-3 bin konutluk bir site projesini hayata geçirmiş olacağız. Her şey yolunda gittiği takdirde bu bölge muazzam bir gelişme sağlayacaktır. Ayrıca umarım 3 senedir başlanılamayan bölge hastanesini de hayata geçirirler"

MAHALLEYE KAPALI SPOR SALONU VE YÜZME HAVUZU

Son olarak Adnan Menderes Mahallesi'ne yapmayı düşündükleri kapalı spor salonu ve yüzme havuzuna yönelik konuşan Başkan Ergün, Manisa Belediyesi olarak yer arayışında olduklarını, yerin bulunması halinde çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi. Başkan Ergün, "Bildiğiniz üzere mahallemize Mümin Özkasap Spor Tesisi'ni kazandırdık. Bunun yanında şuanda kapalı havuz ve spor salonu yapmak amacıyla alan tespit çalışmalarına başladık. İlgili müdürlüğümüz kamulaştırma söz konusu olmayan büyük bir alan bulduğu takdirde hemen projelendirme çalışmalarına başlayacağız. Mahallemize çocuklarımızın ve ailelerimizin sporunu yapacağı bir alan kazandırmak istiyoruz. İnşallah yer arayışımız sonunda güzel bir projeyi daha hayata geçiririz" dedi.

MUHTARLARDAN BAŞKAN ERGÜN'E TEŞEKKÜR

Sorunlarını dinledikleri için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Fevzi Kayacan, Turgut Özal Mahalle Muhtarı İsmet Bakşi ve Akpınar Mahalle Muhtarı Ali Erten de Manisa Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun olduklarını, özellikle bölgenin ihtiyacı olan konut projesinin hayata geçmesini merakla beklediklerini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adnan Menderes Mahallesi'ne Hizmet Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement