Ak Parti, Engellilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ak Parti, Engellilerle Buluştu

Ak Parti, Engellilerle Buluştu

AK Parti Ordu Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelli bireylerle kahvaltıda bir araya geldi.

05.12.2015 13:39

AK Parti Ordu Engelliler Koordinasyon Merkezi, engelli bireylerle kahvaltıda bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen kahvaltı programına AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, parti yöneticileri ve çok sayıda engelli birey ve aileleri katıldı.

Burada bir konuşma yapan AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde engelli vatandaşların haklarını güvence altına alacak anayasa değişiklikleri yapıldığını hatırlattı. Çelenk, "Kamuda iş imkanı sağlamak, sınav merkezlerini engellilerin kullanacağı hale getirmek, sosyal bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak gibi köklü değişikliklere imza attık. Hem ülkeye ekonomik katkısı, hem de engellilerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması amacıyla engellilerin istihdamını son 13 yılda görülmemiş derecede arttırdık" dedi.

"ENGELLİLER ARTIK TOPLUMUN BİR PARÇASIDIR"

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak da Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan engellilerin yıllar boyunca toplumdan soyutlandığını ve adeta yok kabul edildiğini hatırlattı. AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte bünyesinde 'Engelliler Koordinasyon Merkezi' ve 'Yaşlılar Koordinasyon Merkezi' kurarak tüm ülke genelinde engelli ve yaşlı kesiminin topluma kazandırıldığını belirten Milletvekili Çanak, "Bugün Ordu'da 6 bin 290 aileye engelli bakım maaşı ödüyoruz. Ayrıca engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için onlara engelli maaşı ödeniyor. Artık engelli kardeşlerimiz evlerinden alınarak rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine götürülerek burada eğitim alıyor. 13-15 yıl önce bunları söyleseydik herkes hayal derdi. Engelli kardeşlerimiz artık toplumun bir parçasıdır. Bundan sonra da sizlerle her fırsatta bir arada olacak, dertleriniz ve sıkıntılarınız çözüme kavuşturulacaktır" diye konuştu.

Programda AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi'nce sağlanan tekerlekli engelli araçları ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Parti, Engellilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement