AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Köy Muhtarları ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Köy Muhtarları ile Buluştu

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Köy Muhtarları ile Buluştu

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Sivrihisar'ın köy muhtarları ile biraraya geldi.

14.02.2012 17:30

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Sivrihisar'ın köy muhtarları ile biraraya geldi.

Sivrihisar Eğitim Vakfı Muzaffer Demir Anadolu Lisesi Salonu'nda yapılan toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Eskişehir İl Genil Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Sivrihisar İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Sezer, Hüseyin Özyılmaz, Rahime Turan, Nasrettin Hoca, Kaymaz, Dümrek Belde Belediye Başkanları ve köy muhtarları katıldı.

Açılışta konuşan AK Parti İlçe Başkanı Davut Özen, parti teşkilatı olarak aylık toplantıların düzenli olarak yapıldığını, milletvekillerinin seçimlerden önce verdikleri söz üzerine köy muhtarlarımızın sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için bu toplantının yapıldığını belirterek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda söz alan muhtarlar köyleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiler. Genel olarak, mera ıslah çalışmalarının bir an önce bitirilmesini, mazot ve gübre desteğinin yetersiz olduğunu, elektrik faturalarının aylık olarak tahsil edilmesinden sıkıntı çektiklerini, Ballıhisar ve Ahiler köylerinde uygulanan SİT kapsamından dolayı mağdur olduklarını, Aşağıkepen köyünden geçen Sivrihisar kanalizasyonunun köyde sağlık problemleri ve olumsuzluklar husule getirdiğini ve ara yolların asfaltlanmasının başlatılmasını vs. sıkıntılarını dile getirdiler.

Eskişehir İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı ise muhtarların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederek, "Şu an TBMM olan yeni köy kanununda köklü değişiklikler olacak. Sivrihisar'da asfaltsız köy yolu kalmadı. Ara yollarında yapılması için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

AK Parti Milletvekili Salih Koca'da, seçimlerden sonra Sivrihisar'a teşekkür ziyareti yaptık. AK Partiye ve bizlere vermiş olduğunuz destekle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sivrihisar önem verdiğimiz, sevdiğimiz bir ilçemiz. Bugün burda sorunlarınızı dinlemek, çözüm bulmak ve istişare etmek için toplandık. Kısmet olursa bu yaz döneminde köylerimizi ziyaret etmek istiyoruz" diye konuştu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Nabi Avcı ise, bugün burada muhtarlarla biraraya gelmek mutluluk duyduğunu belirterek, "Eskişehir'de ve diğer ilçelerimizdeki toplantılarda da sürekli olarak dile getirdiğimiz gibi "Az laf çok iş" diyoruz. Bugün Sivrihisar'a konuşmak için değil, sorunlarınızı dinlemek için geldik. Daha önceki ziyaretlerimizden sorunlarınızın bir çoğunu biliyoruz. Ama yüzyüze, yerinde bir takım sorunları konuşmamız ve Başkan Ahmet Yapıcı'nın da burada olması dile getirilecek sorunların çözümünde bizim için önemli bir faktör. Yaptığımız bu toplantı ile sınırlı kalmayacağız. Sorunları yerinde görmek içinde köylerimizi ziyaretler edeceğiz" şeklinde konuştu.

Toplantı bitiminde AK Parti Sivrihisar İlçe Başkanlığı'nın aylık toplantısı Ankara yolu 5 km. bulunan Çini Bahçe Tesisleri'nde Milletvekillerin de katılımıyla yapıldı.

Başkan Davut Özen, bir aylık süre zarfında yaptıkları çalışmaları ve Eskişehir, Ankara ve ilçemizdeki çeşitli kurumlara yaptıkları ziyaretlerin olumlu sonçlar vermeye başladığını söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Köy Muhtarları ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement