AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü İzmir'de Binlerce Kişinin Katıldığı Vefa İftarlarıyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü İzmir'de Binlerce Kişinin Katıldığı Vefa İftarlarıyla Kutlandı

AK Parti\'nin 11. Kuruluş Yıldönümü İzmir\'de Binlerce Kişinin Katıldığı Vefa İftarlarıyla Kutlandı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti'nin kuruluşunun 11.yıldönümünü İzmir'in 30 ilçesinde ve merkezde düzenlediği eş zamanlı vefa iftarlarıyla kutladı.

15.08.2012 18:25

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti'nin kuruluşunun 11. yıldönümünü İzmir'in 30 ilçesinde ve merkezde düzenlediği eş zamanlı vefa iftarlarıyla kutladı. Merkezde düzenlenen vefa iftarı,

Atatürk Stadyumu yanında bulunan Bordo-Yeşil Restoran'da gerçekleştirildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe,

AK Parti İzmir Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve İlknur Denizli, AK Parti İzmir Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci, AK Parti İzmir eski İl Başkanı Ömür Kabak ve AK Parti İzmir eski Milletvekili Tuğrul Yemişçi katıldı.

Eski il yöneticileri ile partinin kurucu üyeleri ve partililerin de hazır bulunduğu vefa iftarına ilgi yoğundu. Bordo-Yeşil Restoran'daki vefa iftarında davetlilere kuru fasulye ve tavuklu pilav ikram edilirken, yemek öncesi ney dinletisi gerçekleştirildi. Ünlü şair Erdem Beyazıt'ın yazdığı "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" adlı şiir ise davetlilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesinden İzmir görüntüleri eşliğinde dinletildi. Gecenin sonunda AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve davetliler 11. kuruluş yıl dönümü için özel olarak hazırlanan pastayı kesti.

Millete hizmeti sevda bilen gönül erlerinin bir araya geldiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Üstat Cemil Meriç diyor ki, 'Ağaç, kökleriyle yaşar'. Aynı şekilde, Üstat Yahya Kemal 'Kökü mazide olan atiyiz' diyor. Bizler, tıpkı merhum Cemil Meriç'in, pkı merhum Yahya Kemal'in ifade ettiği gibi, aynı kökten gelen, aynı ruh kökünden gelen, aynı kökten beslenen bir çınarız, kökü mazide olan atiyiz. Burada bu partinin 11 yılında, Türkiye'deki değişim ve dönüşümün 11 yılında emekleri olan, bu büyük ağacın kökleri var. Bizler, hepimiz, millete sevdalanmış hizmet erleriyiz. Her birimiz, büyük Türkiye idealine inanmış, bu ideal uğrunda pervaneler gibi kanat çırpan fedakarlarız. Türkiye bir cihan devleti olarak, küresel bir güç olarak insanlığın ideallerinin öncüsü olsun diye çaba gösteren aşıklarız. Bugün milletin partisi, yani partimiz 11 yaşında. 11. yaş günümüz, 11. doğum günümüz hayırlı olsun, kutlu olsun, mübarek olsun" şeklinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nda çalışmış ve hayatını kaybetmiş isimleri de anan Ömer Cihat Akay, "Bu harekete gönül vermiş, emekleriyle bu hareketi yükseltmiş bütün kardeşlerime, bütün dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu yolculuk sırasında kaybettiğimiz bütün kardeşlerimi, İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi İhsan Sözübek'i, İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ali Yaşar, Halit Çakar, Murat Cennet ve Veysel Şanlı'yı, hayatının baharında aramızdan ayrılan İl Gençlik Kollarımızın Teşkilat Başkanı Volkan Zehir kardeşimi, partimizin emektarlarından, hepimizin üzerinde hakkı ve emeği bulunan Ali Osman Sarı ağabeyimizi hayırla ve özlemle yad ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum" diye sürdürdü konuşmasını.

İl Başkanı Ömer Cihat Akay'dan sonra kürsüye gelen AK Parti İzmir Kurucu İl Başkanı İsmail Katmerci de oldukça duygu yüklü bir konuşma yaptı. AK Parti'nin İzmir'deki kuruluşunda emeği geçenlerin hatırlanmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen Katmerci, kendisi ile birlikte yola çıkan partilileri ömrü boyunca unutmayacağını dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu Başkanı ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Tekelioğlu DA, AK Parti'nin iktidara gelmesi ile birlikte ülkenin değişim sürecine girdiğine dikkat çeken bir konuşma yaptı: "80 yıldır milletin boynu büküktü. AK Parti 'alnımız ak' dedi başımızı kaldırdı. Vatandaşa güven verdi. Sağlık alanında ulaşımda eğitimde dünya kadar yapılacak iş varken iktidara geldik. Her şeyden önce demokrasiyi temsil etmek ve insan haklarını korumak gerekiyordu. Biz bunu yaptık. 11 yıldır da milletimize en iyi hizmeti ve ilk gün verdiğimiz güveni sürdürmeye devam ediyoruz. Partimizin kuruluşunun 11. yıldönümü kutlu olsun, hayırlı olsun."

AK Parti'nin kuruluşunun 11.yıl dönümü nedeniyle 30 ilçede düzenlenen vefa iftarlarının en görkemlilerinden biri de Bayraklı'da gerçekleştirildi. AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatı'nca Bayraklı Sevgi Yolu'na kurulan masalarda tam 3 bin Bayraklılı aynı anda iftar yaptı.

Bayraklı'da kurulan dev iftar sofrasını iftar öncesinde AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ziyaret etti.

14 Ağustos 2001'de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, bir yıl sonra 3 Kasım 2001'de yapılan seçimde iktidar olduğunu, 10 yıldır da ülkeyi yönettiğini anımsatan AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler, "AK Parti 10 yıllık iktidarında her seçim oylarını arttırarak yola devam ediyor. Bu özelliği ile siyasetin bütün rekorlarını elinde bulunduruyor. AK Parti rekorların partisidir, istedik ki bu rekorlara İzmir'den de bir katkımız olsun. İzmir'de bir siyasi partinin düzenlediği en yoğun katılımlı iftarı düzenledik. Bayraklı Sevgi Yolu'nu bir baştan diğer başa masalarla donattık ve 3 bin kişiye aynı anda iftar yemeği verdik. 11. kuruluş yıl dönümümüz nedeniyle düzenlediğimiz iftarımız inanılmaz ilgi gördü. Her mahalleden insanlar gelip etkinliğimize katıldılar. Mutluyuz, gururluyuz. Bayraklı'da ve İzmir'de hedefe doğru yürüyoruz" şeklinde konuştu.

15.08.2012 18: 05: 34

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin 11. Kuruluş Yıldönümü İzmir'de Binlerce Kişinin Katıldığı Vefa İftarlarıyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement