Ak Partiden Çocuk Sevgisi Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ak Partiden Çocuk Sevgisi Konferansı

Ak Partiden Çocuk Sevgisi Konferansı

AK Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Fatih Akbaba Çocuk eğitimi ile ilgili olarak bilgiler aktardı.

23.09.2013 09:21

AK Parti Fethiye İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Fatih Akbaba Çocuk eğitimi ile ilgili olarak bilgiler aktardı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda Eğitimci Yazar Fatih Akbaba'nın konuşmacı olarak katıldığı bir çocuğu sevmek konulu konferansı Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve İl Başkan Yardımcısı Hüsrev San'ın yanı sıra İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Çiftlik Belediye Başkanı Mehmet Halil Doğan, Çamköy Belediye Başkanı Bekir Eser, partililer ve çok sayıda kişi izledi.

Konferansta konuşan Eğitimci Yazar Fatih Akbaba "Çocuklarda birinci önemli evre 03-04 yaş arasıdır. Bu dönemde annenin bir fiil çocuğun yanından ayrılmaması gereken bir dönemdir. Ben ailelere bildiğim tüm doğruları anlatıyorum ben bir nevi karayolları levhası gibiyim ister uyarsınız ister uymasınız. Bazıları çıkıyor, 'Sevgili anneler çocuklar ile kaliteli zaman geçirin' diyor. 2 yaşındaki çocuk kaliteyi nerden bilsin. Bizim için bir çocuğun kaliteden kastımız annesidir. Dünyaya gelir gelmez bağıran o çocuğu babası alıyor, anneannesi alıyor ve diğer tüm aile yakınları alıyor ama çocuğu susturamıyor. Ancak anne kucağına alınca çocuk biran da susuyor. Çünkü o çocuk annenin kokusu ile ruhu ile dünyaya geliyor. Buda demek oluyor ki çocuklarımızı kendimizden ayrı tutmamamız gerekiyor. 2-3 yaşında bir çocuğu doktora götürdüğünüz zaman boyunu, kilosunu ölçtürürsünüz ve yetişkinliğine bakarsınız. Neden ruhsal gelişimine ve zihinsel gelişimine baktırmıyorsunuz. Bir çocuğun zihinsel ve ruhsal gelişimi 3 yada 4 yaşında tamamlar. Yani 3-4 yaşına kadar bir çocuk anneden eksik büyütülürse o çocuğun ruhunda ve zihninde eksik bir şeyler kalır. Anne babalar kendilerinde görmek istediklerini çocuklarına elbise olarak giydirmek istiyorlar diyerek. Bu asla doğru bir tutum değildir" dedi.

Çocukların beklentilerini iyi analiz etmek gerektiğini belirten Eğitimci Yazar Fatih Akbaba, "Ergenliğe geçilen dönemde ise babalar yavrularıyla yakından alakadar olmalıdır. Her işi anneden beklemek hem anneye hem yavrunuza haksızlıktır. Çocuklarımızın en iyi sırdaşı olabilmek için bu dönem onları yalnız bırakmamalısınız. Unutmayın ki iyi bir anne ve iyi bir baba aynı zamanda iyi bir sırdaştır ve en iyi yoldaştır. Aksi halde çocuklarınızla sorun ve iletişim engeli yaşarsanız büyüdüklerinde sizlere tepkisel ve tavırsal eylemler geliştirebilir. Öyleyse doğumdan itibaren sevdiklerinize mesafeler koymayın." Sigara içen bir kişinin günde en az 20 dakikasını sigarayla geçtiğine işaret eden Akbaba, "Ondan dolayı asla bırakamam, en iyi dostum der. Oysa bir insan sevdiklerine, eşine yavrusuna günde 5 dakika dokunabilse ve öpebilse ayrılıklar ve kavgalar olmaz. Maalesef biz iletişimin sadece konuşmak ve kavga etmek olduğunu sanıyoruz. Değerli dostlar iletişim dokunmaktır ve gönülden paylaşmaktır" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ak Partiden Çocuk Sevgisi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement