Akil İnsanlar, Kck Ana Davasından Tahliye Olan Akengin'i Dinledi - Son Dakika
Yerel

Akil İnsanlar, Kck Ana Davasından Tahliye Olan Akengin'i Dinledi

Akil İnsanlar, Kck Ana Davasından Tahliye Olan Akengin\'i Dinledi

Diyarbakır'da bir dizi temasta bulunan Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu, KCK ana davası kapsamında tahliye olan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin ile bir araya geldi.

13.04.2013 17:39

Diyarbakır'da bir dizi temasta bulunan Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu, KCK ana davası kapsamında tahliye olan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin ile bir araya geldi.

Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki heyet, KCK ana davası kapsamında tahliye olan eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin ile bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede Akengin'in, heyet üyeleriyle KCK tutukluları, cezaevinde bulunan hasta tutuklular, PKK'nın geri çekilmesi, Öcalan ve Kandil'in görüşmesi konularında görüşlerini bildirdiği öğrenildi. Akengin, "Yaklaşık 1,5 saatlik bir görüşme yaptık. Çok olumlu bir görüşme oldu. Birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Özellikle cezaevinde bulunan hasta tutuklular konusunda bir takım önerilerde bulundum. Çözüm sürecinde hasta tutukluların bırakılmasının sürece olumlu bir hava katacağını yine başka kentlere gönderilen tutuklu sevklerinin durdurulmasını istedim. Ailelerin batı illerine gitmesinin zor olduğunu, bu konunun çözümü için heyetin devreye girmesini dile getirdim. KCK davasından tutuklu olanların bırakılması durumunda, sürecin daha hızlı ilerleyeceğini dile getirdim" dedi.

Bölgede ve Türkiye'deki acıların sonlanmasında heyete büyük görevler düştüğünü kaydeden Akengin, "Hepimizin bildiği üzere Dicle Üniversitesi'nde bir takım olaylar meydana geldi. Bu olaylar her ne kadar dışarıdan basit bir öğrenci kavgası olarak görünse bile, bu olayların arkasında farklı yapılanmaların olduğunu biliyoruz. Biz tabii ki kentteki bütün farklılıkların zenginlik olduğunu düşünüyoruz ancak, bazı kesimlerin farklı hesaplar içerisine girdiğini bunun da doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu kesimlerin amacı, bizleri din konusunda halkımızla karşı karşıya getirmektir. Ama halkımız, geçmişte bu yapılanmaların Kürt halkının evlatlarına karşı yaptıklarını unutmuş değil. Bu nedenle bu hesaplarından vazgeçmeleri gerektiğini tavsiye ediyoruz. Biz hiçbir şekilde bölgede ve Türkiye'de farklı acıların yaşanmasını istemiyoruz. Çünkü 30 yıllık savaş sürecinde Kürtler çok bedel ödedi, Kürtlerin canı çok yandı, annelerimizin gözyaşları kurudu. Bu nedenle bu acının sonlanmasında siz heyet üyelerine büyük görev düşüyor. Bu konudaki çalışmalarınızı anlamlı buluyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akil İnsanlar, Kck Ana Davasından Tahliye Olan Akengin'i Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement