Aliağa'da Engelliler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Aliağa'da Engelliler Günü Kutlaması

Aliağa\'da Engelliler Günü Kutlaması

Aliağa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

03.12.2012 18:11

Aliağa'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Törenlerin 20. yılına coşku hakim olurken, yapılan yürüyüşte günün anlam ve önemini anlatan dövizler dikkat çekti.

Kutlama

etkinliğine Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Garnizon Komutanı Hava Yarbay Bora Meriç, Jandarma komutanı Burak Akçakoca, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Siyası parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda protokolün yerini almasıyla başladı. Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği'ni tarafından Atatürk Anıtına Çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Aliağa Engelsiz Yaşam Park Cafe'de törene katılanlara sabah kahvaltısı verildi.

Kahvaltıdan sonra Aliağa Çağlayan durağından, İstiklal Caddesi boyunca yürüyüşe geçildi. Trafik bando takımı yürüyüşe öncülük etti. Yürüyüş boyunca Aliağalı Esnaf ve vatandaşlar alkışları ile tören yürüyüşüne katılanlara destek verirken, "unutma herkes bir engelli adayıdır", "Hayatı paylaşmak için engel yok", "Yeterki gönüller engelli olmasın", "Engelliler için yaptıklarınızı aslında kendiniz için yaptığınızı unutmayın" pankartları dikkat çekti. Yürüyüş Demokrasi Meydanı'nda son buldu.

Demokrasi Meydanı'nda Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ritim grubu kısa bir konser verdi. Konserin ardından lokma ikramı yapıldı.

Aliağa'nın sevilen simalarından engelli öğrenci Ali Taşdemir, etkinlikte gösterdiği dans performansı ile kutlamaları izleyenlerin dikkatini çekti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamalarının son bölümünde son günlerin fenomen şarkısı Gangnam Style'in çalması ile birlikte öğrenciler Demokrasi Meydanı'nda dans etmeye başladı. Dans etmeyi çok sevdiğini söyleyen Ali Taşdemir, kendine has dans figürleri ile izleyenlerin ilgi odağı oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aliağa'da Engelliler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement