Almanya'da Kütahyalılar Gecesi - Son Dakika
Yerel

Almanya'da Kütahyalılar Gecesi

Almanya\'da Kütahyalılar Gecesi

Kütahya'nın Gediz İlçe Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Almanya'da düzenlenen Kütahyalılar Gecesi'ne ev sahipliği yaptı.

04.04.2013 13:35

Kütahya'nın Gediz İlçe Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Almanya'da düzenlenen Kütahyalılar Gecesi'ne ev sahipliği yaptı.

Almanya'nın Wuppertal kentinde düzenlenen Kütahyalılar Gecesi etkinliklerine ev sahibi olarak katılan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Köln havalimanında Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taşçıoğlu, organizatör Kahraman Çolak ve ana sponsor Mehmet Kaçan'la birlikte Türkiye'den gelen kafileyi karşıladı.

Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, MHP Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Bursa-Eskişehir- Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, Bursa Kütahyalılar Temsilcisi işadamı Sadık Şenkaya, Ümit Karaefe, sanatçılar Ali Saruhan, İsmail Erçek ve Emel Örgün Wuppertal'a gelen misafirler arasında yer aldı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ve Kütahya Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık'ın katılımıyla başlayan Kütahyalılar Gecesi etkinlikleri çerçevesinde ilk defa bir Alman üniversitesinde Kütahya'yı tartışmak için panel düzenlendi. Wuppertal Üniversitesi'ndeki panele, Türkiye'den gelen misafirlerle birlikte Türkiye Duesseldorf Konsolosu Emrah Kurt, Avrupalı Türk İşadamları Derneği ATİAD Genel Sekreteri Ömer Sağlam, Bildung Eğitim Vakfı sözcüsü Engin Olguner ve Dortmund'dan işadamı All-İnfra GmbH sahibi Mehmet Kaçan katıldılar.

Panelde bir konuşma yapan Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, ülke olarak Macaristan, Bosna ve diğer ülkeler ile ikili anlaşmaların olduğunu ve bu ikili anlaşmaların Türkiye ve Ege Bölgesi'ne yatırım çekilmesi için Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ile birlikte hareket edilmesinin önemli olduğunu söyleyerek, Alman iş adamlarına Ege Bölgesi'ne yatırım yapmaya çağırdı.

Panelin bitiminde konuşan Wuppertal Türk Öğrenci Derneği Başkanı Deniz Doğan, elde edilen görüş ve bilgilerin Almanya'da akademisyen ve işadamlarına ulaşması için çalışma grubunun kurulup sesli ve görüntülü kayıtları ve akabinde Kütahya ve Ege Bölgesi hakkında Türkçe ve Almanca tez çalışması yapılıp kitap haline gelmesi için karar aldıklarını duyurdu.

Panelden sonra Almanya'da yaşayan diğer Kütahyalıları ziyaret eden Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, ilçe ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra Dortmund kentindeki bir düğün salonunda kalabalık bir katılımla Kütahyalılar gecesi düzenlendi. Geceye katılan herkes birbirleriyle tanışıp sohbet etti. Burada bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahyalılar Gecesi etkinliğinin ana sponsoru All İnfra Şirketi sahibi Mehmet Kaçan, Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Taşcıoğlu, Kahraman Çolak ve Dernek Yöneticilerinin yaptıkları çalışmaları takdirle karşıladığını ifade etti. Başkan Saraoğlu, "Ayrıca, bir hemşeri özeni içerisinde Gediz'i temsilen ilgi ve alakalarını esirgemeyen Mehmet Kaçan, İsmail Taşçıoğlu, Kahraman Çolak, Ekrem Gümüş, Muzaffer Gürler ve Hasan Yüksel kardeşlerime teşekkürlerimi ifade ediyorum" dedi.

Katılımcılara plaket takdiminin ardından gece etkinliği sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Almanya'da Kütahyalılar Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement