Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'da Sinop'ta BDP milletvekillerine yönelik saldırı girişimi ile KESK üyesi bazı memurların gözaltına alınması iki ayrı eylemle protesto edildi.

20.02.2013 14:32

Foto: Fuardan ve Çetin Osman Budak

===

Gözaltıları kınadılar

ANTALYA'da Sinop'ta BDP milletvekillerine yönelik saldırı girişimi ile KESK üyesi bazı memurların gözaltına alınması iki ayrı eylemle protesto edildi. İlk eylem Güllük PTT önünde gerçekleşti. Öğle saatlerinde Halkların Demokratik Kongresi (HDK) adlı grubun çağrısıyla bir araya gelenler, Sinop'taki olayları protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Fatma Gül Bozkaya, "Barış için eşitlik, çözüm için müzakere kampanyamız nedeniyle aralarında milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel, Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder'in bulunduğu heyetimiz Sinop'ta ırkçı faşist saldırıyla karşılaştı" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) çağrısıyla saat 17.30'da Attalos Heykeli önünde gerçekleştirilen eylemde de, KESK Antalya dönem sözcüsü İlhan Karakurt, KESK üyelerine yönelik gözaltıları kınadı. Karakurt, "Sözde ileri demokrasiye muhalefet eden herkes gözaltına alınıyor, tutuklanıyor" diye konuştu. Halkevleri Genel Yönetim Kurulu Üyesi Kutay Meriç de, Samsun'da bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin binalarına yapılan saldırılarla, gözaltıların aynı gün gerçekleşmesine dikkati çekti.

ANTALYA, (DHA)

Foto. Eylemlerden

===

TEB'den denizcilere KOBİ kredisi

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) ile Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi arasında denizcilik sektörünün finansman sorununu gidermek amacıyla "KOBİ kredisi" anlaşması imzalandı. DTO Antalya Şubesi'nde düzenlenen imza törenine DTO Başkanı Ahmet Erol ve Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü ile TEB Antalya Şube Müdürü Kutay Gülay katıldı. TEB Şube Müdürü Gülay, Antalya'da denizcilik sektöründeki KOBİ'lerin yanında olduklarını hissettirmek istediklerini belirterek, "Kampanyamız tüm KOBİ'ler için uygulanıyor. Ancak Antalya'da denizcilik çok önemli bir sektör. Bu nedenle denizcilerin yanında olmak istiyoruz" dedi.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ GELİŞİYOR

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da denizcilik sektörüne yakın ilgi gösteren TEB Antalya Şube Müdürü Gülay'a teşekkür etti. Kredilerde teminatlar konusunda bir sıkıntı yaşanması halinde devletin uyguladığı Kredi Garanti Fonu'ndan da (KGF) yararlandırılabilme şansını deneyeceklerini belirten Erol,

"Herkes denizcilik sektörüne yakın olmak istiyor. Ama TEB denizcilik sektörüne daha yakın ve sıcak davranıyor. İlişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Türkiye'de ve Antalya'da denizcilik sektörü gelişiyor" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: İmza töreninden

===

Sapan, denizciliğin sorunlarını meclise taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Manavgat'ta zor koşullarda tekne ve yat üretimi ile bakımını yapan girişimcilerin sorunlarını TBMM'ye taşıdı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Sapan, Manavgat Yat Üretim, Bakım ve Çekek Alanı Projesi'nin neden uygulamaya geçirilmediğini sordu. Sapan, önergesinde, 2006 yılından bu yana yapımı gündemde olan Manavgat'taki Yat Üretim, Bakım ve Çekek Alanı Projesi'nin durumu hakkında bilgi istedi. Projenin hangi aşamada olduğunu sordu. Gecikme yüzünden, tersane ve çekek yeri işletmecilerinin yaşadığı mağduriyetin nasıl giderileceğini dile getirdi.

Yıldıray Sapan, 500 dönüm arazi tahsis edilmesine rağmen 7 yıldır hiçbir gelişmenin olmadığı projeye bakanlığın mutlaka destek vermesinin önemini vurguladı. Manavgat'ta bir avuç işletmecinin ilkel şartlara rağmen başarılı şekilde tekne yapımı ve bakımı yaptıklarını, rakip ülkelerdeki işletmecilere bakıldığında mucize gerçekleştirdiklerini belirten Sapan, Manavgat Çayı'nın denize karıştığı yerin yakınlarında 5 işletmenin yıllardır zor koşullarda Türk denizciliğine hizmet etmeye çalıştığını belirtti.

Yaklaşık 700 kişiyi istihdam eden bu işletmelerin, ırmak kenarındaki tarlalarda, arsalarda çalıştığına işaret eden Sapan, işletmelerin kalıcı tesis yapamadıkları için geçici barakalarda, çoğunlukla da açık alanda üretim yapmak durumunda kaldıklarına değinde. Arazi sahiplerinin, belediye ya da kamu kuruluşlarının, 'Buradan gidin' demesi halinde yapacak bir şeyleri olmadığına işaret eden Sapan, bu olumsuz şartlara rağmen, Ege ve Akdeniz bölgesindeki yüzlerce yat ve teknenin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini, ayrıca yılda 50 civarında değişik boylarda tekne ve yat ürettiklerini vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın talebi üzerine Manavgat Irmağı'nın denize döküldüğü yerin yakınında 500 dönümlük arazinin, Yat Üretim, Bakım, Onarım ve Çekek Alanı olarak tahsis edildiğini anımsatan Sapan, şöyle devam etti: "İşletmecilerin kurduğu kooperatif, tahsis edilen arazinin mera olan bölümleri için yüklü miktarda otlak parası ödedi. Fakat projeye bir türlü başlanılamadı. Manavgat Yat Üretim, Bakım, Onarım ve Çekek Alanı Projesi, devlet desteği olmadan gerçekleştirilemez. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, sektörün yardımına koşmalı. Bir an önce projenin yaşama geçirilmesini sağlamalı."

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yıldıray Sapan

===

Sahipsiz havyan bakımevi grafitiyle renklendi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, 13-20 Şubat tarihleri arasında Hayvanat Bahçesi yanındaki Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'nde grafiti etkinliği düzenledi. Bir hafta süren etkinlikte Türk ve Alman grafiti sanatçıları sokak hayvanlarına yönelik farkındalık yarattı. Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi duvarlarının grafiti sanatıyla süslenmesinden sonra hayvan severlere bakımevinin yeni çehresi tanıtıldı.

Tanıtıma Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Saadettin Sarı, Antalya Veteriner Odası Başkanı Muammer Saygılı ve çok sayıda davetli katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Öcal, Türk ve Alman sanatçılara teşekkür ederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal etkinliklerle ön plana çıkıyoruz. Sokak hayvanlarına barınağımızda sahip çıkıyoruz. Yakın zamanda bütün sokak hayvanlarına hitap edecek bir proje çalışmamız olacak. Emeği geçen herkesin eline sağlık" dedi.

DUVARLAR GRAFİTİ İLE GÜZELLEŞTİ

Etkinlik süresince, Almanya Stuttgart merkezli Care-4-Life E.V. Hayvanları Koruma Derneği aracılığı ile bakımevinde barındırılan hayvanlar da özel eğitimden geçirildi. Bu çalışmaya ek olarak, Dog Connection Köpek Okulu işbirliği ile etkinliğe katılan vatandaşlara 'Köpek Gezdirme Eğitimi' verildi. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara başarı belgesi sunuldu. Genel Sekreter Yardımcısı Öcal, grafiti sanatçılarına desteklerinden dolayı plaket verdi. Daha sonra katılımcılar bakımevine gezdi. Bakımevi duvarlarına yapılan grafiti süslemeleri beğenildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Etkinlikten

===

Tütüncü yetim çocukların sevincine ortak oldu

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği'nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Yetim buluşması' kampanyasına destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yetim çocukların yüzünü güldürdü. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği'nin her yıl şubat ve mart aylarında düzenlediği (yetim buluşması' kampanyasına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yetim çocukların sevincine ortak oldu.

Kepez Kent Ormanı'nda sabah kahvaltısı ve ardından kıyafet ve gıda yardım paketi dağıtımı ile başlayan kampanya, yetim çocuklara bayram havası yaşattı. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ile birlikte Kent Ormanı'nda çocukların bu sevincine ortak olan Başkan Hakan Tütüncü, her yıl kış ayında düzenlenen bu kampanya ile onlarca yetim çocuğun ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Yardımseverlerin katkılarıyla alınan kıyafetlerin yetim çocukları için önemine işaret eden Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak bu tür insanı yardım kampanyalarına her zaman destek olduklarını kaydetti. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yetim Birliği Başkanı Abdülkadir Ağlamaz, 100 yetim çocuğun ve yakınlarının, yaptıkları yardımlarla son derece mutlu olduğunu belirterek, Başkan Hakan Tütüncü'ye vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, Mescid-i Aksa'nın maketini takdim etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tütüncü çocuklarla

===

Akaydın: Antalyalılar 2-B konusunda kandırılıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya köylüsünün en çok kandırıldığı konunun 2-B olduğunu söyledi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Aksulu vatandaşları 2-B alanları hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlediği toplantılara katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP İl Başkanı Devrim Kök, avukatlar Ümit Uysal ve Çetin Manav ile Başkan Mustafa Akaydın'ın danışmanlarından Özcan Çeltik Fettahlı ve Topallı köyleri ile Pınarlı'da yoğun ilgiyle karşılandı.

BÜYÜKŞEHİR YASASI SORUMLULUĞU GENİŞLETTİ

Başkan Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak her yere hizmet götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Herkesi mutlu etmenin mümkün olmadığını belirten Akaydın, yeni Büyükşehir Yasası'yla sorumluluk alanlarının çok genişlediğini söyledi. Antalya'nın altıncı büyük yüzölçümü sahip il olduğunu dile getiren Akaydın, büyük bir sorumluluk aldıklarını kaydetti. Yasayı eleştirdiğini ifade eden Akaydın, ancak vatandaşların tekrar görev vermesi durumunda bu yükün altından da kalkabileceklerini anlattı.

KÖYLÜLER ZOR DURUMDA

Akaydın, "Özellikle içinde bulunduğumuz Aksu ilçesi tarım konusunda ciddi sıkıntıları olan bir bölge. Tarımla uğraşan halkımızı sık sık ziyaret ediyorum. 32 yıllık Antalyalıyım. Hep, 'Çok şükür Antalya köylüsü yüzü gülen bir köylüdür. Özellikle yaş sebze-meyve üretimi, narenciye ve pamuk üretimi, seracılık gibi önemli konular malı para eden bir köylüdür' derdim. Ama artık uzun süredir bunu söyleyemiyorum" dedi.

KÖYLÜLER KANDIRILIYOR

Akaydın, köylünün cebinde para kalmadığını belirterek, çıktıların yerinde saydığını, girdilerin ise çok pahalandığını kaydetti. Köylünün mazot, gübre, zirai ilaç parası altından kalkamadığını vurgulayan Akaydın, vatandaşların bankaya borçlanarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Akaydın, şöyle devam etti: "Hükümet maalesef köylüye sırtını dönmüş durumda. Son 10 yıldır durum bu. Hükümet köylüye şehre göç etsin diyor. Başka ülkeler tarımın ne kadar önemli olduğunu bildikleri için köylülerini destekliyor. Biz de ise köylüler kandırılıyor. Antalya köylüsünün en çok kandırıldığı konu ise 2B'dir."

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Başkan Mustafa Akaydın'ın konuşmasının ardından diğer konuşmacılar 2-B hakkında vatandaşlara güncel gelişmeleri ve neler yapmaları gerektiğini anlattı. Bazı köylüler ise Hükümetin çalışmalarını protesto etti. Köylü bir kadın, çaresiz kaldıklarını belirterek, 2-B konusunda Hükümet'i insaflı olmaya davet etti. 2-B alanlarına biçilen değerlerin çok pahalı olduğundan şikayetçi olan kadın, köylülerin atalarından kalan toprakları satın alamayacağını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Akdeniz'de Avrupa Radyoya Taşınıyor

Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) 10'uncu yılı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına bir yenisini ekledi. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde 91.3 frekansındaki Üniversite FM'de her Perşembe saat 17.00'de 'Akdeniz'de Avrupa' programında Antalyalı dinleyicilerle birlikte olacak. Programın yapımcılığını ve sunuculuğunu İletişim Fakültesi öğrencisi Mühübe Demirbaş üstleniyor. AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen programın bilimsel danışmanlığını yapıyor.

'Akdeniz'de Avrupa' ismiyle yayınlanacak programın bir haftasında Türkiye gündeminde öne çıkan Avrupa bütünleşmesi ve Türkiye AB ilişkileri üzerine haberlerden derlenen özetlere yer verilecek. Hemen ardından AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen haftanın güncel konusu hakkında bilgilendirme yapacak. 28 Şubat'ta ilk kez yayınlanacak haber programının seçilen konusu: 'Şanghay mı AB'mi?'

Onu takip eden haftada ise 'Akdeniz'de Avrupa' programı ekibi sözü Antalya ve Akdeniz Bölgesi'nde Avrupa çalışmaları yapan kurumlara verecek. Kurum temsilcileri programa katılarak, hem faaliyetlerini hem de kendi kurumlarını tanıtacak. Ayrıca AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen radyo programı çalışması kapsamında Avrupa Birliği projeleri yürüten tüm kurumlara faaliyetlerini aktarmak için programa katılma çağrısında bulunuyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Stüdyodan ve Doç. Dr. Erol Esen

===

*GÜNLÜ

2 gün kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 2 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Cumartesi ve pazar günü 08.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Meltem Mahallesi 3808, 3818, 3820 sokaklar, 2. Cadde, Üçgen Mahallesi 99 sokak, Güllük Caddesi'nin bir kısmı ve civarı elektrik alamayacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Belediye çalışanlarına sosyal denge artışı

FİNİKE Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasında, belediye çalışanlarına yönelik 'Sosyal Denge Sözleşmesi' imzalandı. Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, BEM-BİR-SEN Antalya Şube yönetim kurulu üyeleri Sadrettin Kaya, Ahmet Selim Kadıoğlu, Finike Temsilcisi Özgür Durmaz'ın katıldığı görüşmelerde, 18 belediye çalışanına yapılacak sosyal denge zammı görüşüldü. Görüşmeler sonunda imzalanan sözleşmeye göre, müdür ve müdür vekillerine 650 TL, zabıta ve şoförlere 200 TL, memurlara ise 150 TL, sözleşmeli memurlara ise 60 TL sosyal denge ücreti ödenecek.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Finike Belediye Başkanı ve sendika yetkilileri ile birlikte çekilen foto

===

Genç tiyatrocular mezun oldu

ALANYA Özel Güzel Sanatlar Akademisi Belediye Konservatuarı'nda 2011- 2012 öğretim yılı tiyatro-oyunculuk bölümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Alanya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 'Kurtlar Vadisi Pusu' dizinde 'Başbakan' karakterini canlandıran Belediye Konservatuarı öğretim görevlisi tiyatro sanatçısı Murat Atak, Belediye Konservatuvarı Müdürü Abdullah Karaoğlu ve öğretim görevlileri katıldı.

Törende konuşan Murat Atak, mezun olan öğrencilerin sanatlarını Alanya'da icra etmelerini tercih ettiğini söyledi. Tiyatro sanatçılarının dizi ve sinema filmlerinde rol alacağını kaydeden Atak, "Asıl amacımız tiyatro, tiyatro sanatın er meydanıdır. Dizilerde ben de oynuyorum. Tiyatrocularımız yetiştikleri yere hizmet vermeliler. Burada yetiştirip yetiştirip İstanbul'a gönderirsek değirmene su yetmez. Alanya'nın ihtiyacını karşılayıp her akşam perde açmalarını isteriz. Geri dönmek şartıyla giderler, dizilerde oynarlar ve geri gelirler. Ben bu konuda biraz bencil davranıyorum" dedi.

Başkan Sipahioğlu ise, "Tiyatro eğitimi sadece parayla olan bir şey değildi. Zamanlarını harcadılar, emek verdiler. Alanya'da tiyatro kültürünün yerleşmesine katkı sağladılar. Dışarıdan gelecek sanatçılarla tatmin olmak doğru değildi burası artık okul oldu" diye konuştu. Mezuniyet belgesini alan öğrencilerden Nilay Kara ise, Alanya Belediye Tiyatrosu olarak çok daha güzel oyunlar sergilemek istiyoruz. Mezun olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Mezuniyet belgesi verilmesi- Tiyatrocularla- Sipahioğlu ve Atak'ın fotosu - Nilay Kara

===

Antalya'ya bahar geldi

TÜRKİYE'nin birçok bölgesi kar ve soğukla mücadele ederken havaya düşen ilk cemre ile Gazipaşa ve Demre'ye bahar geldi. Hava sıcaklığının 20 derece kaydedildiği Demre'de kırlar baştan başa çiçeklerle doldu. Gelincik, papatya ve yaban laleleri çiçek açtı. Doğa renkten renge bürünürken, sıcak havayı fırsat bilenler kırlara attı kendini. Çocuklar çiçek topladı, yemyeşil kırlarda oynadı.

Gazipaşa'da ise Bakılar Mahallesi Atatürk İlköğrenim Okulu öğrencileri cemre ve baharı, Bakılar Mahallesi kırlarına çıkarak sazlı sözlü karşıladı. Bağlama kursu öğretmeni Mehmet Ali Uysal eşliğinde kırlara çıkan öğrenciler, Bağlama çalıp türküler söyleyerek baharın gelişini kutladı. Öğrenciler papatya ile dolmuş kırlarda öğretmenlerinin bağlaması eşliğinde dans ederek güzel hava ve baharın tadını doyasıya çıkardı.

Öğrencilerden Selen Gökkurt, "Bahar geldi, hepimiz çok mutluyuz. Çiçekler açtı güneş çok güzel ısıtıyor. Bizde baharın gelişini sazlı sözlü kutluyoruz" dedi. Öğrencilerden Sinem Salman kuş cıvıltıları arasında kırlarda papatya topladıklarını belirterek, "Bu gün hava çok güzel çünkü ilk cemre düştü. O yüzden bütün kuşlar cıvıldaşıyor. Bütün hayvanlar kış uykusundan kalktı" dedi.

Öğrencileri kırlarda gören 82 yaşındaki Hafize Okul, çocukların sevincine ortak oldu. Hafize Nine'den türkü isteyen öğrencilere türkü bilmediğini ancak şiir okuyabileceğini söyleyen Hafize Nine, "Atatürk" adlı şiiri okudu. Öğrencilerin beğenisini toplayan Hafize Nine'yi öğrenciler papatyalarla ödüllendirdi.

Ahmet ACAR/Erdem KÖSE/ANTALYA, (DHA)

Foto: Kırlardan

===

'Sağlıkta şiddete hayır'

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde sağlık çalışanları, 'Sağlıkta Şiddete Hayır' adı altında eylem düzenledi. Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının hasta yakınlarının saldırısına uğramasını protesto etmek amacıyla Türk Sağlık- Sen Antalya Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Hastane bahçesinde toplanan sağlıkçılar, şiddet olaylarına önlem alınmasını istedi.

Grup adına bacın açıklaması yapan Türk Sağlık- Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, sağlık kurumlarında gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Şiddetteki artışa vurgu yapan Yılmaz, "Görevi hayat kurtarmak olan sağlık çalışanlarının sözlü şiddetten cinayete varan şiddet olaylarıyla karşı karşıya. Güvenli bir ortamda görev yapmak hakkımız. Yöneticiler bu konuda duyarlı olmalı. Saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdır" dedi.

TCK'DA DÜZENLEME YAPILMALI

Polise tedbirlerin yanı sıra cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, "Şiddeti önleme konusunda ilk yapılması gereken cezaların arttırılmasıdır. Cezaların caydırıcı olması için TCK'da bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalıdır" diye konuştu.

Tutuklu yargılama gibi şiddette caydırıcılığı arttıracak unsurların hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Yılmaz, "Bu konuda Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan sağlık çalışanlarının memnuniyetini dikkate alma anlamında çalışmalar bekliyoruz. Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır. Artık sağlıkta şiddetin ve cinayetin son bulmasını istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından sağlık çalışanları dağıldı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Antalya Şube Başkanı Ali İhsan Yılmaz, Gazipaşa Devlet Hastanesi çalışanları

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement