Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYASPOR'un maçlarını oynadığı statlarda seyircileri güvenlik için uyaran, Antalyasporlu futbolcuların kadrosunu okuyan, gol sevincini ve coşkusunu taraftarla paylaşan mikrofondaki o ses; Bülent Kınık.

24.05.2013 12:21

Foto: Oyunculardan bazılarının fotoları

===

Mikrofondaki o ses

ANTALYASPOR'un maçlarını oynadığı statlarda seyircileri güvenlik için uyaran, Antalyasporlu futbolcuların kadrosunu okuyan, gol sevincini ve coşkusunu taraftarla paylaşan mikrofondaki o ses; Bülent Kınık. Bir kolejde öğretmen olan Bülent Kınık, düzgün diksiyonu, mikrofonik sesiyle tribünleri hem coşturuyor, hem de gol atan oyuncuların isimlerini kendi yorumuyla seslendiriyor. Antalyaspor'un Atatürk Stadı'nda başlayan, Mardan ve Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda devam eden anons görevini titizlikle yerine getiren Bülent Kınık, yeni sezon için de değişik bir anons kültürü geliştirdiğini ifade ediyor.

Foto: Bülent Kınık fotosu

===

Alanya'da kongre ertelendi

ALANYASPOR'da olağanüstü genel kurul, yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 31 Mayıs Cuma gününe ertelendi. Zimbitlik Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde saat 15.00'te başlayan kongreye beklenen katılım olmadı. Hasan Çavuşoğlu başkanlığındaki tek listeyle gidilen olağanüstü genel kurul, 31 Mayıs Cuma günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nın toplantı salonunda aynı saatte gerçekleştirilecek.

Üye çoğunluğunun aranmayacağı genel kurulda tüzük değişikliği talebi olması halinde ise 550 üyenin çoğunluğunun onayı gerekecek. Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ilk kongre tarihinde yeterli çoğunluğun sağlanamayacağını düşündükleri için 31 Mayıs Cuma gününe hazırlandıklarını söyledi. Liste oluşturma çalışmalarının sürdüğünü belirten Çavuşoğlu, "Alanyaspor'u yeni sezonda hedefe taşıyacak güçlü bir yönetim kurulu oluşturacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hasan Çavuşoğlu

===

Şampiyon Barbaros

ANTALYA'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvası, Kumluca Belediyesi Spor Salonu'nda yapılan final karşılaşmalarıyla sona erdi. Final maçında Gül Çetin Kaur Lisesi'ni 3-1 skorla geçen Barbaros Ortaokulu öğretmenleri, şampiyonluğa ulaştı.

Turnuvanın final maçı büyük çekişmeye sahne oldu. Birinci ve ikinci setleri 25-23 ve 25-19'luk skorlarla Barbaros Ortaokulu aldı. Maçın üçüncü seti, 25-11'lik skorla Gül Çetin Kaur Lisesi'nin oldu. Son seti 27-25 kazanan Barbaros Ortaokulu, turnuvanın da birincisi oldu.

Geleneksel hale gelen turnuvada Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Dereceye girenlere kupa ve madalyaları, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Erol Koca tarafından verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kupa töreni

===

Kalkanlı Kaan'ın Avrupa gururu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kalkan Beldesi'ndeki Kalkan İlköğretim Kurumu 5'nci sınıf öğrencisi İsmet Kaan Günal ile Zümra Rezzan İn, İtalya'nın Venedik kentinde yapılan Avrupa Geleneksel Fodokan Karete Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı. Şampiyonaya Türkiye'den 17 sporcu katıldı.

İsmet Kaan Günal, şampiyonada 10-12 yaş grubunda, Ortacalı Zümra Rezzan İn ile birlikte rakipleriyle mücadele etti. İsmet Kaan Günal ile Zümra Rezzan İn, 22 ülkenin katıldığı şampiyonada, tüm ülkelerin sporcularını geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıktı ve altın madalya kazandı.

Kalkan'a madalya ile dönen Günal ile Ortaca'ya birinci olarak gelen Rezzan İn, büyük bir coşkuyla karşılandı. İsmet Kaan Günal, aynı yaş grubunda 2011 yılında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yapılan dünya şampiyonasında da dünya üçüncüsü olmuştu.

Yine Kalkan'dan 9-10 yaş grubunda şampiyonaya katılan Hasan Tuna Tunç da Avrupa beşincisi oldu. Karatede geleceğin yıldızı olarak gösterilen İsmet Kaan Günay'ın antrenörlüğünü Reyhan Koşar Kıvrak, Mustafa Kıvrak ve Hakkı Koşar yapıyor.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Kupa töreni ve seremoni

===

Filenin yıldızı Macar

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası sona erdi. Gazi Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara 13 okul katıldı. Turnuvanın finalinde Ekmel Şehit Er Mesut Yılmaz Ortaokulu ile Macar Fahri Özçelik Ortaokulu karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen final müsabakası sonunda Macar Fahri Özçelik Ortaokulu şampiyon olurken, Ekmel Şehit Er Mesut Yılmaz Ortaokulu ikincilikle yetindi. Müsabakalar sonunda dereceye giren okul takımlarına kupalarını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alp Arslan verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Voleybol final maçı ve şampiyon Macar Fahri Özçelik Ortaokulu takımı

===

Arazöz sahanın şampiyonu

SERİK Belediyesi'nin 19 Mayıs Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi. Final maçında Kepçe takımını 10-5 mağlup eden Arazöz takımı, şampiyon oldu. Şampiyon Arazöz'ün kupasını, Belediye Başkanı Mehmet Habalı verdi. Turnuvada en centilmen seyirci Mehmet Demir'e de plaket takdim edildi.

Foto: Takım fotosu

===

Sandıklıspor sponsor arıyor

SPOR Toto 3. Lig'de mücadele eden Sandıklıspor, önümüzdeki sezon iddialı bir kadro oluşturmak için kolları sıvadı. En az play-off hedefleyen Sandıklıspor'da sponsor arayışı devam ediyor. Transfer çalışmalarına başladıklarını ve iddialı bir takım kurmak istediklerini belirten Kulüp Başkanı Kadir Ünal, "Önümüzdeki yıl hedefimiz en az play-off oynamak. Takımımıza isim sponsoru, formamıza ve stadımıza reklam sponsorları arıyoruz" dedi.

İddialı bir takımın kolay kurulmadığını aktaran Başkan Ünal, şöyle dedi: "Sponsor olacak firmaları da kafaya oynayan bir takım temsil edecek. Sandıklı esnafı ve halkının desteğini bekliyoruz. İddialı bir futbol takımı istiyorlarsa bizden desteklerini esirgemesinler. Sandıklıspor'u sevmek sadece maçını izlemek, oyuncuları eleştirmek, sahaya ceza alacağı maddeleri atmak değildir. İyi bir takım kurabilmek ve başarıya koşmak için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Herkes taşın altına elini sokmalı."

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklıspor ve Sandıklıspor Başkanı Kadir Ünal'ın fotosu

===

Burdur'da U-16 heyecanı

BURDUR'da 30 Mayıs- 2 Haziran tarihleri arasında, 6 takımın katılacağı U-16 Grup Müsabakaları yapılacak. U-16 Türkiye Şampiyonası Birinci kademe müsabakaları, 6 şar takımlı 15, 4 takımlı 2 ve 5 takımlı 1 olmak üzere 18 tarafsız grup merkezinde 61 ilden 103 takımın katılımıyla oynanacak. Muğla, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya, Isparta ve Konya U-16 birincileri bir üst tura çıkabilmek için Burdur'da mücadele edecek.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement