Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'nın ilk bilişim fuarı, Akdeniz Üniversitesi'nde rekor katılımla gerçekleştiriliyor.

24.01.2013 12:47

Foto: Konuşmacılar ve valinin masasından foto

===

Antalya'nın ilk bilişim fuarı

ANTALYA'nın ilk bilişim fuarı, Akdeniz Üniversitesi'nde rekor katılımla gerçekleştiriliyor. Üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getirerek, bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmak, tartışmak, tecrübeleri paylaşmak ve ortak politika oluşturmak amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen 'Akademik Bilişim 2013 Konferansı', Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleştiriliyor.

Akdeniz Üniversitesi'nde 15'incisi düzenlenen, Akademik Bilişim 2013 Konferansı kapsamında 17 salonda, 530 katılımcıya dört gün boyunca ücretsiz eğitim verilecek. Bilişim teknolojileri ve programları ile ilgili 12 ayrı konuda eğitimin verileceği konferanslara, üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörden yaklaşık üç bin katılımcı kayıt yaptırdı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Topakçı, "Bilişim, çağımızın en değerli aracı olan bilginin oluşturulması, güncellenmesi, güvenli bir şekilde aktarılması, saklanması ve kullanılması için araştırmalar yapıp çözümler sunan bir bilim dalıdır" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Doç.Dr. Mehmet Topakçı, Enformatik Bölüm toplu fotosu

===

Devrim şehitleri için yürüdüler

ATÜTÜRKÇÜ Düşünce Derneği (ADD) Antalya Gençlik Kolları, Uğur Mumcu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle 'Devrim Şehitleri' için yürüyüş yaptı. Akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi'nde toplanan ADD'nin Gençlik Kolları üyeleri, Attalos Heykeli'ne kadar yürüyüş yaptı. Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okkan, Necip Hablemitoğlu gibi suikaste kurban gidenleri unutmayacaklarını söyleyen ADD Antalya Gençlik Kolları Başkanı Buğra Sezen, "Emperyalizmin ülkemizi bölme, bağımsızlığımızı yok etme isteği dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Bu saldırılara karşı mücadele eden aydınlarımızı şehit eden emperyalizmin maşaları, bugün aydınlarımızı Silivri ve Hasdal'a hapsetmeye başlamıştır. Silivri ve Hasdal'da yatan vatanseverler onurumuzdur" dedi. Grup alkış ve sloganların ardından dağıldı.

Akif ARICI/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden foto

===

Döşemealtı Belediyesi'nden aylık gazete

DÖŞEMEALTI Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bundan böyle her ay haber bülteni yayınlayacak. Yürütülen belediye hizmetlerini Döşemealtılılara duyuracak olan haber bülteni, 8 sayfa tabldot boyda olacak. Belediye Başkanı Nurettin Tursun, mevcut yayın organları ile habere dönüştürdükleri hizmetlerin kamuoyuna duyurulmasında, belediye haber bülteninin katkı vereceğini söyledi.

Gazete bülten genel koordinatörü belediye başkan yardımcısı Ayhan Tuncer, başarılı bir çalışma ortaya konulduğunu belirterek, "Döşemealtı Belediyesi yürüttüğü ve tamamladığı birçok proje ile artık dikkat çeken ve takip edilen bir kurum olmuştur. Yayınlanan bu haber bülteni kendini daha çok yenileyerek Döşemealtılılara ulaşmaya devam edecektir" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Belediyenin hazırladığı bülten

===

4'lerin şampiyonu 4-E

ANTALYA Koleji İlkokul 4'üncü sınıf öğrencileri, '4. Sınıflararası Satranç Turnuvası'nda kıyasıya mücadele etti. Turnuva direktörlüğünü Antalya Koleji Satranç Öğretmeni Tuğba Bozbey'in yürüttüğü satranç yarışmasında, ulusal hakemlerden Mustafa İmamoğlu ve il hakemi Mert Mesci görev aldı. 25 dakika üzerinden 5 tur oynanan maçlarda, 4-E sınıfı satranç takımı öğrencileri 8 puan 14 averajla birinci oldu. 4-A sınıfı satranç takımı öğrencileri 8 puan 13.5 averajla 2'nci, 4-G sınıfı satranç takımı öğrencileri 7 puan 10 averajla 3'üncü ve 4-D satranç takımı öğrencileri de 7 puan 9.5 averajla 4'üncü oldu. Satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri, İlkokul Müdürü Gülşen Eker ve Müdür Yardımcısı Naciye Cangar tarafından verildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Turnuvaya katılanların fotosu

===

ALTSO seçim tarihi ve yerine itiraz

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) başkan adayı Mehmet Şahin, oda seçimlerinin 16 Mart Cumartesi günü Konaklı Kongre Merkezi'nde yapılması için Alanya 2'nci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılan başvuruya, tarih ve yer seçiminin uygun olmadığı gerekçesiyle itirazda bulundu.

ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, oda seçimlerinin 16 Mart Cumartesi günü Konaklı Kongre Merkezi'nde yapılması için Alanya 2'nci Ağır Ceza Başkanı ve 2'nci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Talay Yavuz'a başvuru yaptı. Başkan adayı Mehmet Şahin ise belirlenen seçim tarihinin, önemli turizm fuarlarına denk gelmesi nedeniyle birçok üyenin oy kullanamayacağını öne sürerek 2'nci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. Şahin itirazında, seçim yeri olarak belirlenen Konaklı Kongre Merkezi'nin de henüz tüm tefrişatının tamamlanmamış olduğunu ve aksaklıklar yaşanabileceğini de belirtti.

ADAY DEĞİLİM

Tekrar aday olmayacağını açıklayan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, seçimin şeffaf ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Örnek bir seçim süreci yaşatmak için çabaladıklarını anlatan Başkan Aydoğan, "Her konuda şeffafız. Bilindiği üzere 24 meslek komitesi için sandıkların konacağı oda seçimleri için belirlenen kongre merkezindeki çalışmalar tamamlanırken, tefrişat çalışmaları da son aşamaya geldi. Yapı ve büyüklük itibariyle seçimlerin burada yapılmasına karar verdik" dedi.

FUAR TARİHİNE DENK GELİYOR

Başkan adayı Mehmet Şahin ise seçim tarihi ve yeri konusunda yapılan başvurudan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Birçok oda üyesinden seçim yeri konusunda şikayet geldiğini vurgulayan Şahin, "6-10 Mart tarihlerinde Berlin'de, 14-17 Mart tarihlerinde Bükreş'te ve 20- 23 Mart tarihlerinde Moskova'da turizm fuarları yapılacak. Böylesine önemli fuarların seçim sürecine rastlaması ve turizmci üyelerimizden gelen talep üzerine seçimlerin Şubat ayı sonunda yapılması için başvuru yaptık" diye konuştu.

KATILIM AZ OLUR

Oy kullanma hakkına sahip 6 bin 183 üyeden yaklaşık 4 bin 500'ünün ilçe merkezi ve doğu beldelerinde faaliyet gösterdiğini belirten Şahin, "Alanya tarihinde ilk kez bir ALTSO seçiminin beldede yapılması planlanıyor. Henüz yapımı bile tamamlanmamış, Alanya'nın batısındaki bir salonun tercih edilmesi, merkez ve doğu beldelerinde faaliyet gösteren üyelerimiz arasında rahatsızlık yarattı. Seçimin Konaklı'da yapılmasının seçime katılımı azaltacağını düşünüyoruz" diye konuştu. ALTSO Meclis Başkanı Mustafa Tuna da seçimlerde başkan adayı olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Teoman ERİŞ/ALANYA,(DHA)

Foto: 2'nci İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Talay Yavuz ve Kerim Aydoğan - Mehmet Şahin

===

Şehit savcı için mevlit okundu

TUNCELİ Ovacık İlçesi'nde görev yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun için eski görev yeri Antalya'nın Serik İlçesi'nde mevlid okutuldu. Merkez Camii'nde okutulan Mevlit-i Şerif'e Uzun'un eşi Cihan Uzun, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kısakürek, İlçe Müftüsü Abdulkadir Karakuş, Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz, adliye çalışanları katıldı.

Serik halkına eşini unutmadıkları için teşekkür eden Uzun, "Kocamla ve onun arkasında olanlarla gurur duyuyorum. Kendisi görev yaptığı yerlerde her zaman halkın içinde oldu. Herkese eşit mesafede olan bir insan olduğu için çok sevildi" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Mevlitten

===

Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu ise Ak Parti'de görevlerin, makamların, kişilerin geçici olduğunu, önemli olanın halka hizmet olduğunu belirtti.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 KAHRAMAN MAYMUN-CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS-BİTİK ŞEHİR

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 GDO KARA KEDİ

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 ZARAFA-BİTİK ŞEHİR

SALON 3 MAMA

SALON 4 EFSANE BEŞLİ-UMUT IŞIĞIM

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CELAL İLE CEREN

SALON 7 CELAL İLE CEREN

SALON 8 GDO KARA KEDİ

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS-MARCO MOCOCA

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 6 MAMA-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 MARCO MOCOCA-PARKER

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 KAHRAMAN MAYMUN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 EFSANE BEŞLİ

SHEMALL CİNEMAPİNK : 0 242 324 14 85

------------------

SALON 1 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 KAHRAMAN MAYMUN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 EFSANE BEŞLİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 GDO KARA KEDİ

SALON 7 MAMA

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 2 JACK REACHER

SALON 3 HOBBİT

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

ISPARTA

=======

PRESTIGE-PİNK: 0 246 228 26 88

--------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 KAHRAMAN MAYMUN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS-EFSANE BEŞLİ

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE KILER : 0 272 215 99 10

---------------

SALON 1 GDO KARA KEDİ

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 CELAL İLE CEREN

SALON 5 EVİM SENSİN-CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 ZARAFA

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

SALON 5 GDO KARA KEDİ

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 CELAL İLE CEREN

SALON 8 KAHRAMAN MAYMUN

SALON 9 YAKIN TEHDİT

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CELAL İLE CEREN-BUZ DEVRİ 4

SALON 3 YAKIN TEHDİT

SALON 4 Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 AÇLIĞA DOYMAK

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 GDO KARA KEDİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 EFSANE BEŞLİ

SALON 2 CELAL İLE CEREN

SALON 3 CELAL İLE CEREN

SALON 4 KANUNSUZLAR-YAKIN TEHDİT

SALON 5 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 6 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 7 JACK REACHER

SALON 8 KIYAMET GÜNÜ

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 GDO KARA KEDİ

SALON 3 BEKARLIĞA VEDA

SALON 4 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 5 EFSANE BEŞLİ-Pİ'NİN YAŞAMI

SALON 6 UMUT IŞIĞIM

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 SEVİMLİ KAHRAMANLAR-HOBBİT

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 CELAL İLE CEREN

SALON 2 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 3 CM101MMXI FUNDAMENTALS

SALON 4 EFSANE BEŞLİ

SALON 5 Pİ'NİN YAŞAMI

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

GDO KARA KEDİ

-------------

Anne ve babası rahmetli olmuş olan Gürkan'ın, kardeşleri Duran ve Orhan'dan başka kimsesi yoktur. Duran, sevdiği kızı düğün günü kaçırır. Orhan her zamanki gibi pilav satmaktadır. Müşterilerine sipariş götürürken mafya kuryesi Cengiz ile çarpışır. Sivil polislerden kaçmakta olan Cengiz elmasları, Orhan'ın önlüğüne bırakır.

CELAL İLE CEREN

---------------

Başrollerini ünlü komedyen Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola'nın paylaştığı Celal ile Ceren, Recep İvedik serisinde beraber çalışan yönetmen Togan Gökbakar ve Şahan Gökbakar Kardeşler'in yeni komedi projeleri. Çekimlerine geçtiğimiz Mayıs ayında başlanan filmde Celal ile Ceren'in yaşadığı komik maceralar anlatılıyor.

MAMA

----

Mama, anne ve babaları öldürüldüğü gün ormanda ortadan kaybolan iki küçük kızın hikayesini anlatıyor. 5 yıl önce Victoria ve Lilly adlı kız kardeşler, şehrin banliyösündeki mahallelerinden iz bırakmadan kaybolur. Amcaları Lucas ve kız arkadaşı Annabel o günden bu yana onları deli gibi aramaya devam eder. Mucize eseri çocukları yıkık dökük bir kulübede bulurlar.

EFSANE BEŞLİ

------------

Efsane Beşli, sıradışı becerilere sahip bir grup kahramandan oluşuyor. 'Kara' olarak bilinen kötü ruh, inançlarımızı yok etmek için işe koyulduğunda Efsane Beşli umutlarımızı korumak için ilk defa kaba kuvvete başvurmak zorunda kalır. Kara, dünyayı kuşatmak için korku yayarken, Jack Frost'un onu yenmek için Efsane Beşli ekibine katılması gerekmektedir.

CM101MMXI FUNDAMENTALS

----------------------

Yakın zamanda daha çok yazdığı ve yönettiği filmlerle öne çıkan Cem Yılmaz'ın 2010 yılında gerçekleştirdiği stand-up şov gösterilerinin derlemesinden oluşan filmi, ünlü oyuncunun bu sefer komedyenlik yönünü olduğu gibi beyazperdeye taşıyan bir yapım. 'CM101MMXI Fundamentals' adıyla sergilenen gösterilerle aynı adı taşıyan film seyirci karşısına çıkıyor.

KAHRAMAN MAYMUN

---------------

MARCO MACACO bir plaj polisi olarak çalışmaktadır. Fakat vaktinin bir çoğunu güzel Lulu'nun kalbini çalmaya çalışarak harcar. Birgün Marco'nun rakibi Carlo, Marco'nun sahilinde, dev bir maymun şeklinde bir kumarhane açar. Lulu Carlo'dan çok etkilenmektedir. Kıskançlığı yüzünden bu esrarengiz kumarhaneyi sorgulamaya başlayan Marco, Carlo'nun adayı ele geçirerek Lulu'ya evlenme teklif etmeyi planladığını öğrenir. Marco, Carlo'yu tutuklamaya kalkınca problem iyice büyür. Çünkü bu kumarhane aslında dev bir robottur.

ZARAFA

------

10 yaşındaki Maki ile Fransa kralına hediye olarak gönderilen öksüz Zürafa'nın ebedi dostluk hikayesi. Hassan, Mısır kralı tarafından küçük öksüz Zürafa'yı Fransa'ya götürmekle görevlendirilir. Ama Maki, küçük Zürafa'nın annesine söz verdiğinden, hayatını riske atmak anlamına gelse de Hassan'ın bu görevini yerine getirmesini önlemek, Zürafa'yı yeniden doğduğu topraklara götürmek için herşeyi göze alır. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement