Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'da 21-28 Nisan Ebelik Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

22.04.2013 13:52

Foto: Ödül alan karikatürler

===

Ebelik Haftası başladı

ANTALYA'da 21-28 Nisan Ebelik Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kutlu Öztürk, İl Sağlık Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, kamu ve özel hastanelerde görevli ebeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla sona erdi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Günübirlik yatçılar dertli

YENİ turizm sezonu başlarken turizm bölgelerinde günübirlik tekne işletmecileri, Sahil Güvenlik denetimlerinin yatların tura çıkmadan önce yapılmasını istedi. Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, yeni turizm sezonu başlarken Demre ve Üçağız'da günübirlik tur tekne işletmecilerini ziyaret ederek bol kazançlar diledi.

Erol, ilk ziyaretini Demre Çayağzı'ndaki SS. 68 No'lu Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi'ne yaptı. Erol, burada Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan ile Kooperatif üyeleriyle görüştü. Demre'deki günübirlik yat işletmecilerinin Antalya'daki tüm yat işletmecilerine örnek olduğunu belirten Erol, şöyle konuştu.

"Demre'de günübirlik tekne işletmecilerinin dayanışması, birlik ve beraberliği Antalya ve Alanya'daki işletmecilere de örnek olmalı. Demre Kooperatifi çok güzel bir uygulama ile tekne sahiplerinin kazançlarını koruyor ve adil dağıtımını sağlıyor." Deniz turizminin tanıtımı için Antalya Tanıtım A.Ş bünyesinde de faaliyette bulunduklarını anlatan Erol, Antalya'da denizciliğin bölünmesini arzulamadıklarını kaydetti.

ÜÇAĞIZ'DA DENETİM SIKINTISI

DTO Başkanı Erol, daha sonra Üçağız Köyü'nde günübirlik tur tekne sahipleriyle buluştu. Ekonomik, bürokratik ve denetim sıkıntısı içinde bulunduklarını anlatan günübirlik tur tekne işletmecileri, en büyük sıkıntının ise Sahil Güvenlik denetimleri olduğunu anlattı. Sahil Güvenlik denetimlerinin turistlerin yoğun bulunduğu seyir sırasında yapıldığını, bunun tur süresini kısalttığını, turistlerin denetimler sırasında korktuğunu söyledi.

Günübirlik tekne işletmecileri, "Sahil Güvenlik'in denetimlerini tur başlamadan önce yapmasını istiyoruz. Seyir halinde tur teknesi durdurulup denetim yapılması turistleri rahatsız ediyor ve korkutuyor. Biz yaşantımızı burada Üçağız'da sürdürüyoruz. Bizimle her an görüşür ve denetleyebilirler" dedi. Ahmet Erol da 26 Mart tarihinde Antalya'da yapılan toplantıda Sahil Güvenlik denetimlerinin tur başlamadan önce yapılması yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu

===

Engelleri kaldıran açılış

ANTALYA toplu taşıma araçlarına engelli asansörü uygulaması gerçekleştiren Barbaros Oto Karoser firması, düzenlediği açılış töreninde tasarlanan asansörlerini tanıttı. Toplu taşıma araçlarına engelli vatandaşların rahat edebilecekleri, iniş ve binişlerde zorlanmayacağı asansör uygulaması devam ediyor. Temmuz 2013 tarihine kadar tüm toplu taşıma araçlarının uygulama zorunluluğu olan engelli asansörlerin imalat ve servis hizmetini gerçekleştiren Barbaros Oto Karoser, düzenlediği açılış töreni ile hizmete başladı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural, Aktif Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği kurucu başkanı Nurdan Özsoy, Antalya Otobüscüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce, Isparta Halk Otobüsleri Başkanı Baki Dere, Burdur Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Ahmet Gencer, Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak, Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, oda eski başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

YERİNDE TANITIM

Otobüslerin tanıtımı Akaydın ve protokolün kurdele kesmesiyle başladı. Engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarını daha aktif kullanmaları için tasarlanmış asansörü, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Karavural denedi. Karavural'ın denediği asansörü ise Başkan Mustafa Akaydın hareket ettirdi. Tanıtımın ardından protokolün katılımı ile işletmenin açılış kurdelesi kesildi, dualar eşliğinde misafirlere yemek ikram edildi. Ayrıca asansörlerin çalışma şekli ve kullanma detayları, etkinliğe katılan engelli vatandaşlara anlatıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Törenden foto

===

Dansın Sihirbazları Antalya'da

DÜNYANIN en büyük buz pateni sanatçısı ve koreograflarından Alla Duhova'nın kurduğu TODES dans grubu, 4. Antalya Televizyon Ödülleri'nde sahne alacak. 'Yaratıcılıkta Zirveye Çıkmış 10 Kadından Biri' kabul edilerek Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından ödüllendirilen Alla Duhova ve ekibi, 4. Antalya Televizyon Ödülleri'nin 27 Nisan'daki ödül töreninde muhteşem şovlarıyla sahnede olacak.

Avrupa ve Asya'nın farklı kentlerindeki yardım konserlerinde Michael Jackson'ın yanı sıra, Mariah Carey, Ricky Martin, Boyz ll Men gibi dünyanın en ünlü sanatçıları ile birlikte sahne alan TODES'in dansçılarından 'Dansın Sihirbazları' olarak söz ediliyor. Yılın 260 günü yurt dışı turnelerine çıkan TODES dans grubu, dünyanın dört bir yanındaki hayranları tarafından 'TODES Gezegeni' olarak adlandırılıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Topluluğun fotosu

===

Manavgat Köprüsü rengarenk

MANAVGAT Belediyesi ile Melas Sanat ve Tasarım Atölyesi işbirliğinde, 1930 yılında inşa edilen ve kentin simgesi haline gelen Manavgat Köprüsü, görüntü kirliliğinin önlenmesi çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında, köprünün daha güzel bir görünüme kavuşması için köprünün çevresi resimlerle süslendirildi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, köprünün hoş olmayan görüntüsü nedeniyle sık sık şikayet aldıklarını söyledi. Köprünün çevresini güzelleştirmek için çalışma yaptıklarını anlatan Başkan Sözen, "Köprüyü sanatla buluşturduk. Köprü şimdi daha güzel daha ferah bir hale geldi. Paylaşımcı, katılımcı belediyecilik ilkemiz gereği kentimizi güzelleştirmek isteyen her fikre, her çalışmaya açığız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Boyama çalışmaları

===

Jandarma esrar ele geçirdi

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları yol kontrollerinde durdurdukları bir araçta yaptıkları aramada, 3 kilo 850 gram esrar ele geçirdi. Demirtaş Beldesi'nde yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, Kahramanmaraş'tan gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsteki yolculardan A.B'ye ait bagajda, 3 kilo 850 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan A.B, jandarmadaki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Festival halk oyunlarıyla renklendi

KUMLUCA 14'üncü Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Okullar Arası Halkoyunları Yarışması'nı Atatürk İlköğretim Okulu kazandı. Kumluca Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmaya, 17 ilköğretim okulu ve lisenin halk oyunları ekipleri katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki yarışmada öğrenciler Manisa, Antalya, Burdur, Artvin, İzmir, Fethiye, Gaziantep, Afyon ve Kütahya yörelerine ait oyunları sergiledi.

Öğrencilerin birbirinden güzel oyunlar sergilediği yarışmada, Atatürk İlköğretim Okulu birinci, Adrasan Mehmet Akif İlköğretim Okulu ikinci ve Mavikent Çanakçı İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Dereceye giren okullara ödülleri Kumluca Kaymakamı Salih Işık, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin ile protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmaya misafir olarak renk katan Demre Halk Eğitim Müdürlüğü Folklor Ekibi'ne de Kaymakam Salih Işık tarafından plaket verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yarışmadan

===

Ticaret borsasında seçim heyecanı

KUMLUCA Ticaret Borsası Genel Kurulu ve meclis üyeliği seçimi 11 Mayıs'ta yapılacak. 5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar Borsalar Kanunun ilgili maddeleri gereğince, yapılacak seçim, saat 09.00 ile 17.00 arasında Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda yapılacak. Kumluca Ticaret Borsası'ndan yapılan açıklamada, meclis üyeliği seçimlerine ait seçme ve seçilme hakkına sahip olanları gösterir listenin 22 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 08.00'de Ticaret Borsası'nda askıya çıkarılacağını duyuruldu. Listeler, 25 Nisan'da saat 17.00'de askıdan indirilecek. Açıklamada, askı süresi içerisinde listelere yapılacak itirazların yazılı olarak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na yapılması istendi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Fotosuz

===

Likya Su Yolu'nda yürüdüler

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Patara Köyü'nde, Likya Su Yolu Yürüyüşü düzenlendi. Bu yıl 9'uncusu düzenlenen yürüyüşe Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın ve turistlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Patara Köyü Muhtarlığı tarafından düzenlenen yürüyüş, Patara Antik Kenti'nde Delik Kemer adı verilen Likya Su Kanalı'ndan başladı. Yaklaşık 13 kilometrelik parkurda yürüyen grubu, başlangıç noktasında Yörük giysileri giyen bölgedeki kadın ve erkekler, deve ve eşeklerin üzerinde davul- zurna eşliğinde karşıladı. Yörük alayıyla birlikte yürüyen grup, Torosların yamaçlarında, doğanın içinde, karnaval havasında geçen etkinliğin 6'ncı kilometresinde mola verdi. Patara Muhtarı Arif Otlu'nun verdiği yemekte, Kore gazisi 80 yaşındaki Ali Rıza Çırak, şiirler okudu. Yerel sanatçılar konser verdi.

Yemeğin ardından yürüyüşün ikinci 5 kilometrelik etabı başladı. Tepeler aşılarak Patara Köyü'ne gelindi. Yörük alayı burada davul zurnayla köylüler tarafından karşıladı. Köy Meydanı'nda Çavdır Köyü halk oyunları ekibinin çeşitli yörelere ait oyunlar sergiledi. Yürüyüşe 3'üncü kez katıldığını belirten İngiliz Alan Dawson, "Geleneksel bir kültür şöleni. Çok hoşuma gidiyor. Geçmişte yaşanan bir kültürü, geleceğe taşıyor. Gelecek yıl yine katılmak istiyorum" dedi.

İngiliz Caroline Davidson ise "2001 yılında Patara Köyü'ne turist olarak geldim. Bu yıl, bu yürüyüşe katılmak için geldim. Harika bir kültür olayı. Gelecek yıl yine geleceğim" dedi. Yürüyüşe ilk kez katılan öğretmen Baniye Aydın ise "Çok beğendim. Yıllar önce yaşamış olan insanların ayak izinden yürüyor olmak, beni çok heyecanlandırdı" dedi.

Yürüyüş koordinatörü turizmci Muzaffer Otlu ise 2005 yılından bu yana düzenlenen Likya Suyolu Yürüyüşü'nü bölgenin kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yaptıklarını kaydetti. Her yıl yerel halkın yanında çok sayıda turistin de etkinliğe katılığını aktaran Otlu, "Bölgenin güzelliklerinin yanı sıra kültürümüzü tanıtmak adına da etkinliği önemsiyoruz" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Yürüyüşten fotolar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement