Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

FİNİKE Atatürk İlköğretim Okulu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen kuru fasulye ve pilav gününün 16'ıncısı gerçekleştirildi.

23.01.2013 17:20

Foto öğrenciler koli taşırken, Bilal Arık, öğrenciler ve zafer Beytaş fotosu, son yardım kolisi ve kampanyanın afişi ile öğrencilerin fotosu

===

Finike'de kuru fasulye günü

FİNİKE Atatürk İlköğretim Okulu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen kuru fasulye ve pilav gününün 16'ıncısı gerçekleştirildi. Atatürk İlköğretim Okulu'nun teras katında verilen yemeğe Finike Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul idaresi, Okul Aile Birliği, öğrenciler, veliler ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla her yıl Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yemekte konuklara kuru fasulye, pilav, turşu ve tulumba tatlısı ikram edildi. Okul Müdürü Fevzi Kızılay, yemeğe katılan davetlilere, malzeme alınmasına destek veren hayırsever vatandaşlara, hazırlık aşaması ve ikram edilmesinde emeği geçen velilere, öğretmenlere teşekkür etti.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Finike Devlet Hastanesi'nden hizmet atağı

FİNİKE Devlet Hastanesi'nde Kasım ayında göreve gelen Başhekim Dr. Abdullah Konak ve yönetim kadrosu, hizmet vermeye başladıkları günden bu yana 'Gülümseyen hastane, sağlıkta kaliteli hizmet' hedefiyle çalışıyor. Poliklinik hizmetleriyle yatak kapasitesinin artırılması, teşhis ve tanı cihazlarının alınmasının yanı sıra yeni birimler açarak hastanenin tam kapasite hizmet vermesini sağlayan hastane yönetimi, sağlıkta kaliteli hizmet kapsamında bu kez de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılan dernek başkanlarına, yaklaşık 3 aylık sürede gerçekleştirilen hizmetler ve hedeflenen çalışmalar hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Konak, 'reçete yazıp gönderen hastane' değil sosyal bir hastane olmak istediklerini, ilçede yaşayan tüm vatandaşların hem fizyolojik hem de ruh sağlığını önemsediklerini anlattı. Kaliteli sağlık hizmeti getirecek her projeye açık olduklarını vurgulayan Konak, bu yönde üretilecek projelere hastane olarak destek vereceklerinin sözünü verdi.

Vatandaşlara sağlık hizmetleri konusunda en iyisini yapabilmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Konak şöyle dedi: "Dernekler de bir amaç uğruna çalışmalarını yürütüyor. Çıktığımız bu yolda sizlerle iyi iletişim kurmak istiyoruz. Vatandaşların ruh ve fizik sağlığını ilgilendiren konularda bizimde destek olacağımız projeler üretebilirsiniz. Hastanede gördüğünüz eksiklikleri söyleyebilir ya da bakıma muhtaç bilmediğimiz bir hastaya ulaşmamızı sağlayabilirsiniz."

Hedeflerinin çok çalışmaktan ziyade verimli çalışmak ve mali kaynakların yerli yerinde kullanılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Dr. Konak, "Sizin de amacınız bizim gibi insanlara hizmet etmek. O nedenle doğru projelerle aynı kulvarlarda gidelim. Önümüzdeki günlerde daha çok katılımla gerçekleştirmeyi planladığımız toplantılarda hedeflenen projeleri paylaşalım" dedi. Konak, yoğun bakım ünitesinin genişletilerek yeniden düzenleneceğini, 1 hafta içinde MR cihazı ihalesinin yapılacağını, kemik yoğunluğunu ölçen kemik dansitometrisi ve böbrek taş kırma cihazının hastaneye kazandırılacağını söyledi.

Yeni kazandırılacak cihazlar ile Antalya'ya yapılacak sevkleri de en aza indirmeyi hedeflediklerini belirten Dr. Konak şöyle devam etti: "Bunların yanı sıra ilçede bulunan belde belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdik. Hastane yoğunluğunu azaltmak ve hastaneye uzak noktadan gelerek eziyet çeken hastaları rahatlatmak amacıyla ilk etapta Sahilkent beldesinde semt polikliniği açmayı düşünüyoruz. Ayrıca şu an yapımı devam eden fizik tedavi merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Ayrıca özürlüler için de hastanede yeni düzenlemeler yapıldı."

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Polisten esnafa sahte para kalemi

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü'nün 'Suçu Benimle Durdur' projesi kapsamında, esnafa bin 500 adet sahte para belirleme kalemi ve bilgilendirici broşür dağıtıldı. Vali Memduh Oğuz, geçtiğimiz yıl ilde 300'ün üzerinde sahte para olayı görüldüğünü belirterek tedbir alındığını söyledi Proje kapsamında Isparta Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ve Davraz Yaşam Hastanesi'nin katkılarıyla bin 500 adet sahte para belirleme kalemleriyle 10 bin broşür yaptırıldı.

Üzüm Pazarı'nda yapılan kalem ve broşür dağıtımına Vali Memduh Oğuz da katıldı. Vali Oğuz, piyasa sahte para sürülmesiyle vatandaşın hem mağdur olduğunu hem de aldanmışlıktan ötürü üzüntü duyduğunu belirterek, bu durumun önüne geçebilmek için esnafa sahte parayı belirleyen kalemler ve uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıttıklarını söyledi. Vali Oğuz, kalemle para üzerine çizik atıldığında gerçekse sarı, sahteyse siyah iz bıraktığını belirtti.

Bu sayeden banknotun sahte mi gerçek mi olduğunun anlaşıldığına değinen Vali Oğuz, "Isparta'da geçenr yıl 300 üzerinde piyasaya sahte para sürülmesi vakası oldu. Yani az rastlanan bir suç değil. Bir yılda bu kadar olay olduğa göre tedbir alınması gerekiyor. Emniyetimiz tedbir almış. Esnafa bu kalemleri dağıtıyoruz. Daha sonra yaygınlaştırılacak" dedi. Vali Oğuz, kalemin nasıl kullanılacağını uygulamalı olarak gösterdikten sonra esnafa kalem ve broşür dağıttı.

EŞKALİNE BAKIN, POLİSE HABER VERİN

Vali Oğuz'un açıklamasının ardından Toplum Destekli Polislik Bürosu'na bağlı ekipler işyerlerine girerek broşür ve sahte para belirleme kalemini esnafa verdikten sonra, kalemin nasıl kullanılacağını anlattı. Polis, sahte parayı belirleyen esnafın parayı aldığı kişiye vermemesini, piyasaya sahte para sürmeye çalışan şüphelinin eşkaline dikkat etmesini, ardından polise durumu ihbar etmesini istedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Kalem ve broşür dağıatımı

===

SGK öğrencilere öykü kitabı dağıttı

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan 'Güven ve Yarışçı Çocuklar' isimli öykü kitabı, Kumluca'da ilkokul öğrencilerine de dağıtıldı. Kasapçayırı İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe Kumluca SGK Müdürü Mehmet Çoban, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Çoban ile Kasapçayırı Okul Müdürü Ramazan Topaç ve öğrenciler katıldı. Mehmet Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal güvenlik alanında farkındalığın artırılması amacında olduklarını belirterek, bu bağlamda verilen hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Çoban, SGK olarak öğrencilere güzel bir gelecek hazırlamaya ve onların güven içinde bir yaşam sürmelerini sağlamaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Sosyal güvenlik bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine değinen Mehmet Çoban, gelişmiş ülkelerde toplumun tamamının sosyal güvenlik çatısı altında toplandığını, Türkiye'de de oranın her geçen yıl arttığını belirtti.

Kumluca'da okullarda çocuklara sosyal güvenlik bilincini kazandırmak için çeşitli çalışmalar yapıldığını dile getiren Çoban, "Bugün burada ilkokul öğrencilerimize, SGK'yi tanıtan hikaye kitabını dağıtıyoruz. Tüm ilkokul öğrencilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin sosyal güvenlik kavramını anlaması, gelecek nesillerin güven içinde yaşaması için çok önemli" diye konuştu

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: kitap dağıtımından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement