ATSO Yönetimi'nden Ankara Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

ATSO Yönetimi'nden Ankara Ziyaretleri

ATSO Yönetimi\'nden Ankara Ziyaretleri

ATSO Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya'nın sorunları ve çözüm önerileri ile projelerini Ankara'ya taşımaya devam ediyor.

11.10.2013 11:24  Güncelleme: 11:22

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya'nın sorunları ve çözüm önerileri ile projelerini Ankara'ya taşımaya devam ediyorlar.

Bu kapsamda Başkan Çetin Osman Budak, başkan yardımcıları Davut Çetin ve Mustafa Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Barut, Ömer Dinç, Ali Bahar,E.Tayfun Kavukçu, Ayhan Kızılsavaş, Erol Erkan ve Mustafa İssi'den oluşan ATSO heyeti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ne (TOBB ETÜ) ziyarette bulundular.

ATSO heyeti ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Başkan Çetin Osman Budak, Kılıçdaroğlu'na ATSO'nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisiyle ilgili bilgiler verdi. ATSO'da göreve geldikleri andan itibaren kurumlar arası işbirliğine ve diyalog kültürüne önem verdiklerini belirten Budak, "Göreve geldiğimiz günden bu yana Antalya'da kamu-sivil tüm önemli kurumları bir araya getirerek birçok çalışmaya imza attık. Bu birliktelik sonucunda bugün Antalya'da 2023 Vizyonu'nda neler yapılması gerektiği odamız tarafından organize edilen arama ve karar konferansları sonucunda yazılı bir belge haline getirilmiştir. Yine ilgili kurumları bir araya getirerek bölgemizin tek çatı altında tanıtımı için Tanıtım A.Ş.'yi kurduk. Tarım sektörünün sorunlarının çözümü için sivil inisiyatifle beraber Türkiye'de bir ilk olan Tarım Konseyi'ni kurduk. Ekonomik gelişmenin temelinin kültür ve sanattan geçtiği inancı ile Antalya'nın gündemine kültür-sanatı ekledik. Bu amaçla kent merkezindeki eski hizmet binamızı bir Kültür Sanat Merkezi olarak kentimize kazandırmak için çalışmalara başladık. Yine Kaleiçi'nde tarihi bir evi satın aldık. Burayı da ATSO Evi olarak restore edip kentimize kazandıracağız" dedi.Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini ve bir türlü ekonomik sorunların gündeme gelmediğini vurgulayan Budak, "Türkiye'de ekonominin gündemin ilk sıralarında olması için sizden destek bekliyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'na ticaret kanunu çıkma aşamasında sergiledikleri ciddi çalışmalardan ötürü teşekkür eden Başkan Budak, halihazırda tasarı aşamasında tartışmaya açılan perakendecilik kanunu konusunda da destek istedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kılıçdaroğlu, perakendecilik kanunu konusunda Antalya iş dünyasının da görüşlerini öğrenmek istediklerini belirterek ATSO'nun taslak kanun konusundaki detaylı görüşlerini CHP genel merkezi ile de paylaşmasını istedi. CHP lideri, ekonominin gündemde üst sıralarda olması temennisini haklı bularak, önümüzdeki günlerde dünyaca ünlü ekonomistlerin katılımıyla Türkiye ekonomisinin tartışılacağı bir organizasyon gerçekleştireceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, benzer bir mantıkla Antalya iş dünyası ile bir araya gelerek ekonomiyi tartışmak istediklerini ifade etti.

ATSO Başkanı Budak, Kılıçdaroğlu'na, İran'lı ressam Mohsen Huloku'nun yaptığı Antalya Kaleiçi konulu yağlıboya tablo hediye etti.

TEPAV ZİYARETİ

ATSO Yönetimi'nin Ankara'daki bir sonraki durağı Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) oldu. TEPAV Direktörü Güven Sak, vakfın kuruluş öyküsü ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. TEPAV'ın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun gayretleri sonucu kurulduğunu vurgulayan Güven Sak, "Özel sektöre dayalı iktisat politikaları üreten TEPAV, bugün referans kurum konumundadır" dedi. ATSO Başkanı Budak da konuşmasında, ATSO ve TEPAV'ın yaptığı çalışmaların örtüştüğünü ifade etti. ATSO olarak Antalya'nın vizyonunu belirlemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Budak, Türkiye'de sektörlere yönelik envanter konusunda büyük bir eksiklik bulunduğunu, ATSO'nun Antalya, Isparta ve Burdur'u da içine alan bölgede bu eksikliği giderecek bir çalışmanın son derece faydalı olacağını belirtti. TEPAV tarafından yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Budak özellikle Türkiye'nin tarım ve turizm başkenti konumundaki Antalya'da ve hinterlandında ilgili sektörlere ilişkin envanter çıkarma ve politika geliştirme çalışmalarını ATSO ve TEPAV arasında kurulacak sıkı bir işbirliği ile yürütmekte fayda olduğunu ifade etti. Budak, ATSO olarak hazırladıkları Antalya 2023 Vizyonu çalışmasını ve ATSO Stratejik Planı'nı Güven Sak ile paylaşarak TEPAV uzmanlarının bu yayınları incelemesini ve birlikte yapılabilecek çalışmaları değerlendirmelerini istedi. Heyet daha sonra TEPAV bünyesinde Ocak 2013'te kurulan GARAJ Girişimcilik Merkezi'ni gezerek ATSO ve Antalya olarak yararlanabilecekleri projeler konusunda bilgi aldılar.

TOBB ETÜ ZİYARETİ

ATSO Heyeti'nin Ankara'daki son durağı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Necip Camuşcu oldu. Rektör Camuşcu, TOBB ETÜ'nün kurulduğundan bu yana hızla büyüdüğünü ve öğrencilerin tercih ettiği bir üniversite konumuna geldiğini bildirdi. TOBB ETÜ'de 4 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Rektör Camuşcu, "Ortak Eğitim Modeli ile öğrencileri sektörle iç içe eğitiyoruz. Böylece öğrenciler mezun olduklarında tecrübe kazanmış olarak iş hayatına giriyorlar" dedi.

ATSO Başkanı Budak da konuşmasında mesleki eğitimi ve üniversite- oda işbirliğini önemsediklerini ve bu konuda ciddi adımlar attıklarını vurguladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde bir ilke imza atarak Meslek Lisesi kurduklarını ifade eden Budak, yine OSB içinde bir Teknoloji Geliştirme Merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. ATSO olarak önümüzdeki günlerde Akdeniz Üniversitesi ile sektörel konularda yüksek lisans ve doktora tezlerini desteklemeye yönelik protokol imzalayacaklarını belirten Budak, "Benzer bir çalışmayı TOBB ETÜ ile de yapabiliriz" dedi. ATSO'nun yetişkin eğitimi konusuna özel önem verdiğini belirten Budak, ATSO Akademi bünyesinde kurumsal hale getirdikleri eğitim faaliyetlerinde de TOBB ETÜ kadrosundan destek alabileceklerini ifade etti.

ATSO Heyeti daha sonra TOBB ETÜ kampusu içindeki teknoloji laboratuarlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ATSO Yönetimi'nden Ankara Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement