Aydın'da CHP Gözaltılarına Protesto - Son Dakika
Yerel

Aydın'da CHP Gözaltılarına Protesto

Aydın\'da CHP Gözaltılarına Protesto

Aydın'da gözaltına alınan CHP'li belediye başkanları için sokağa döküldüler.

10.05.2012 18:41  Güncelleme: 08:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın örgütü Nazilli'de toplanarak gözaltıları tepki gösterdiler. Sloganlarında atıldığı eylemde partililer adına basın açıklaması yapan CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, operasyonların arka planının siyasi olduğunu iddia etti.

CHP Nazilli İlçe Teşkilatında toplanan CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanları, CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci, CHP'li il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda partili gözaltıları protesto ettiler.

'baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde slogan atan CHP'li grup adına basın açıklaması yapan CHP Aydın İl Başkanı Hulusi Şahinci, uzun zamandan bu yana, ülke genelinde Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik saldırılar devam ettiğini söyledi. Didim, Kuşadası ve Aydın Belediyelerine yönelik başlatılan cezai tatbikat ve gözaltıların bugün Kuyuca ve Bozdoğan belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla yeni bir boyut kazandığını kaydeden Başkan Şahinci, "Bugün sabah saatlerinde Bozdoğan Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu ve Bozdoğan Belediye Başkanı Salih Tümer Apaydın evlerinden gözaltına alınarak Nazilli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmişlerdir. Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devam ettiği söylenen bir soruşturma nedeniyle belediye başkanlarının derdest edilip gözaltına alınmaları açıkça bir itibarsızlaştırma çabasıdır. Sayın Belediye Başkanlarımız, halkın seçilmiş temsilcileridir. Ne kaçmaları söz konusudur ne de saklanmaları. Bu durumda ceza muhakemesi usulünde normal uygulama olan ifadeye davet yerine, sabaha karşı gözaltına almak onları açıkça rencide etmektir. Belediyelerimize yönelik bu operasyonların arka planı siyasidir. Hedef; Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri ve Belediye Başkanlarını halkın gözünde itibarsızlaştırmak, Belediye çalışanlarını korku ve panik içerisinde bırakarak hizmet veremez duruma getirmek ve bu şekilde gelecek Büyükşehir Belediye Seçimlerinde Aydın'da AKP lehine sonuç almanın hazırlığını yapmaktır" dedi.

"KAMUYUNUN VİCDANINA HAVALE EDİYORUZ"

İktidarının son dönemde Türkiye genelinde CHP'li belediyelere yönelik bu tür sistematik saldırıları sürdürdüğünü iddia eden Şahinci, "Yargısal süreçler, siyaseti iktidar lehine organize etmeye dönük kurgulanmaya çalışılmaktadır. Belediye başkanlarımıza güveniyoruz. Siyasal hiçbir kurgu halkın seçilmiş temsilcilerinin gönüllerde kurduğu tahtı yıkamayacaktır. İktidar gücüyle kurgulanmaya çalışılan bu oyuna yargı sürecinin alet olmayacağı inancımızı korumak istiyoruz. Yargının bağımsızlığına inanmak ve siyasal bir oyunun parçası olmayacağını görmek istiyoruz. Ortada bir suç varsa mutlaka soruşturmalıdır. Ancak, yaşanan süreç bir suç soruşturmasının ötesinde bir itibarsızlaştırma ve linç etme çabasının işaretlerini vermektedir. Bu doğrultuda belediye başkanlarımıza yönelik saldırıları kınıyor, kurgulanan oyunun Halkımız tarafından boşa çıkarılacağına ve gerekli tepkinin gösterileceğine inanıyor ve olayı kamuoyu vicdanına havale ediyoruz" şeklinde konuştu.

"PİSLİĞİ CHP İKTİDARI TEMİZLEYECEK"

Basın toplantısında konuşan CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Bülent Tezcan, gözaltına alınan belediye başkanlarının tamamının muhalefet belediye başkanları olduğunu belirterek, AK Partili Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç'ın ise göz boyamak için soruşturmaya dahil edildiğini ileri sürdüler. AK Parti'nin kendi belediyelerine bakmasını isteyen milletvekilleri, AK Partili belediyelerden pislik aktığını ve bu pisliği önümüzdeki dönem CHP'ye nasip olacağını kaydettiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da CHP Gözaltılarına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement