Başarılı Kadınlara Ödül - Son Dakika
Yerel

Başarılı Kadınlara Ödül

Başarılı Kadınlara Ödül

Hayme Ana Bacıbey ödülleri, sahiplerini buldu.

11.02.2014 10:40

Hayme Ana Bacıbey ödülleri, sahiplerini buldu.

Bu yıl 3. kez düzenlenen ödül töreni, Ankara Bursa Evi'nde gerçekleştirildi. Osmangazi'nin babaannesi, Türk tarihinin öncü kadınlarından ve bir ahi lideri olan Hayme Ana'dan adını alan etkinlikte Türkiye'de adını bir kadından alan tek ilçe olma özelliği taşıyan Gürsu, bu özelliği ile simgeleşti. Gürsu'yu temsilen etkinliğe davet edilen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Zengin tarihi geçmişe sahip olan Gürsumuz'un bu zenginliklerini geleceğe taşıyacak çalışmalar yapmamızın yanında, bu bağlamda yürütülen her türlü hizmeti de desteklemeyi bir görev bildim hep. Bu nedenle de bu etkinliğe büyük bir heyecanla katıldım. Gürsumuz, Bursa'da tiyatro sahnesine çıkan ilk kadınlardan olan öğretmen Muazzez Kutlay'ın önerisiyle, çevresi çok sulak bir alan olduğu için Gürsu adını almıştır. Kadınların sevgi şemsiyesi altında şekillenecek bir dünyanın daha güzel olacağına inanıyor ve kadınların enerjisinin ekonomiye de katılması gerektiğini düşünüyorum. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu Belediyesi ve GÜSAB'ın katkılarıyla Yedinci Şehir Enstitüsü Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, alanlarında öncü ve lider olarak kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam'a, vakıf hizmetlerinden dolayı Nevin Gökçek'e, Nevşehir Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç'a, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu'na, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay'a, Uçan Süpürge'den Selen Doğan'a ödülleri takdim edildi.

Yoğun programı nedeniyle törene katılamayan Bakan Ayşenur İslam'ı temsil eden Bakanlık Müsteşarı Hatice Kara ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, ödüllerini Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü' nün elinden aldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başarılı Kadınlara Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement