Başkan Tütüncü, "Masa Dağı Zümrüt Bir Kolye Olacak - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü, "Masa Dağı Zümrüt Bir Kolye Olacak

Başkan Tütüncü, "Masa Dağı Zümrüt Bir Kolye Olacak

Masa Dağı bölgesinde bulunan Çankaya Mahallesi’ndeki Aatakent ve Anatolya sitelerini ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, havası ve manzarasıyla Antalya’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Çankaya Mahallesi’ni, ismine yaraşır hale gelmesi için özel bir önem verdiğini belirtti.

17.01.2014 12:25

Masa Dağı bölgesinde bulunan Çankaya Mahallesi'ndeki Aatakent ve Anatolya sitelerini ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, havası ve manzarasıyla Antalya'nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olan Çankaya Mahallesi'ni, ismine yaraşır hale gelmesi için özel bir önem verdiğini belirtti.

"Mahalleye ne zaman gelsek yüzümüz ak geliyoruz"diyen Başkan Tütüncü, mahallenin 2B problemini çözme sözünü tuttuklarını kaydetti. TBBM Genel Kurulu'nda Nisan 2012'de kabul edilen yasa ile 2B probleminin çözüldüğünü anlatan Başkan Tütüncü, "Şimdi mahallede iskanı olan binalarda oturan vatandaşlarımız tapularını almaya başladı. İskanı olmayan binaların iskanlarını alması için de çalışma başlattık" dedi. Başkan Tütüncü, 2B'nin bitmesi ve tapuların verilmesi ile imar planının olduğu bölgede, site şeklinde konut yapılaşmasının artıracağını vurguladı.

Başkan Hakan Tütüncü, mahallede yaptıkları hizmetlerle ilgili de şunları söyledi:

"Mahallenin tüm sokaklarının sıcak asfaltını ve kaldırımını yaptık. Bölgedeki Şehit İbrahim Barış Yurtseven İlköğretim Okulu'nun bahçesine sıcak asfalt döktük, çevre duvarını yaptık; yakıt, bilgisayar gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Masa Dağı'na Antalya'nın ilk seyir terasını inşa ettik. Bu çalışma ile toplumu rahatsız edici davranışların yaşandığı bir alanı, Antalya'nın ve Akdeniz'in seyredildiği bir nokta haline getirdik. Barış Manço Bulvarı ile mahallenin doğusundaki siteler arasında Turgut Cansever Caddesi'ni hizmet açtık. Yeni bir yol çalışmasıyla mahalle ile Duacı Köyü'nü birbirine bağladık. Bu çalışma, iftihar ettiğim hizmetlerden bir tanesi oldu. Çevre düzenlemesini yaparak Ali Uyaroğlu Camii'nin hizmete açılmasını sağladık. Cami ile güneyde bulunan siteler arasında yeni yol çalışması yaptık."

Site sakinlerine okul müjdesi de veren Başkan Hakan Tütüncü, "Şehit İbrahim Barış Yurtseven İlköğretim Okulu'nun yanına 10 derslikli ek bir bina yapılacak. İhalesi yapıldı. Ek bina 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başında hizmete girecek" diye konuştu.

YENİ YOLLAR AÇILACAK, YEŞİL ALANLAR YAPILACAK

Mahalle sakinlerine bölgeye yapacakları yeni hizmetlerle ilgili de bilgi veren Başkan Tütüncü, Masa Dağı'nın Seyir Terası'nın batısı ile mahallenin doğusundaki siteler arasında kalan bölümünde, gece aydınlatmasının, yeşillendirmenin, yürüyüş yolunun olacağı bir yeşil kuşak çalışması yapacaklarını ifade etti. Yeni dönemde Masa Dağı ile Varsak arasında yeni bir yol açacaklarını bildiren Başkan Tütüncü, Masa Dağı'nın batısını da çalışmasını başlattıkları yeni bir yolla Antalya Bulvarı'na bağlayacaklarını belirtti.

Site sakinleri ve Çankaya Mahalle Muhtarı Süleyman Doğru, yaptığı hizmetlerden ve mahalleyi birçok kez ziyaret etmesinden dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür ettiler. Ziyaretlere, Belediye Meclis Üyesi Dilaver Tanık ve Ak Parti Kepez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Dinç de eşlik etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü, 'Masa Dağı Zümrüt Bir Kolye Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement