Baykan'ın Erzurum Mesaisi - Son Dakika
Yerel

Baykan'ın Erzurum Mesaisi

Baykan\'ın Erzurum Mesaisi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Erzurum'a çıkarma yaptı.

04.03.2013 18:02

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Erzurum'a çıkarma yaptı.

Gençler Snowboard Dünya Şampiyonasını izlemek

ve Özel Sporcular Kayak Dünya Şampiyonası açılış törenlerine katılmak için Erzurum'a gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Havalimanı'nda Erzurum Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürü Fatih Çintimar, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın,

TFF Bölge Müdürü Metin Codur, Erzurum ASKF Başkanı Selahattin Codur, TÜFAD Şube Başkanı Abdüsselam Gökçan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Binasına geçen Baykan, daha sonra spor tesisleri ile 3 Temmuz Stadı'nı gezdi. TÜFAD Erzurum Şubesi ve ASKF Hizmet Binalarını ziyaret eden Baykan daha sonra Palandöken Kayak Merkezi'ne geçti. Baykan'a burada Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık tarafından plaket verildi. Baykan, plaket töreninin ardından Snowboard Genç Milli takımının sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirerek, başarı dileğinde bulundu.

TÜRKİYE BÜYÜK ORGANİZASYONLARI HAK EDİYOR

Erzurum'da gezi ve incelemelerine gün boyu devam eden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye'nin her konuda büyük organizasyonları hak eden bir ülke olduğunu söyledi. Baykan, "Türkiye İzmir Yaz Oyunları'nın ardından 2011 Erzurum Üniversiade'ı başarı ile yaptık.

Ardından Trabzon EYOF'u başarı ile tamamladık. Şimdi Mersin Akdeniz Yaz Oyunları için seferberiz. Devletimiz Mersin Akdeniz Yaz Spor Oyunları için 500 milyonluk bir yatırım yapıyor. Türkiye büyük organizasyonlara layık bir ülke ve her türlü büyük organizasyonu yapacak düzeyde bir ülke" dedi.

TÜRKİYE MUCİZELERE İMZA ATIYOR

Baykan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her türlü güzelliği bünyesinde barındırdığını, batıda denize girenlerin iki saat sonra Erzurum'da kayak yapma imkanı bulduğunu söyledi.

Baykan,

daha sonra şöyle konuştu:

"Türkiye sırasıyla uluslararası önemli ve güzel organizasyonlara ev sahipliği yaptı. Sırada 17. Akdeniz Oyunları var. Mersin'de düzenlenecek olan oyunlar için hummalı bir çalışma var. Yunanistan'ın 6 yıl önce alıp, oyunlara iki yıl kala ortada bıraktığı organizasyonu şimdi Türkiye yapacak. Üstelik kısa bir süre içerisinde, 500 milyon liralık bir yatırımla yapacak. Bu mucize Mersin'de yaşanıyor. Erzurum'da aynı mucizeyi 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda yapmıştı."

Baykan, ülkemizde önemli gelişmelerin yaşandığını ve son yıllarda sporun iyi bir konuma geldiğini anımsattı.

Erzurum'un ev sahipliği yaptığı Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na katılımın fazla olmasına dikkati çeken Baykan, "Türkiye, Dünya Gençler Snowboard Şampiyonası'na kalabalık bir takımla katılıyor. 34 ülkenin yarıştığı şampiyonada Türk sporcularımızın sayısının fazla olması çok güzel. Ülkemizin her alanda olduğu gibi sporda da önü açık" diye konuştu.

Baykan, gazetecilerin, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda yapılan ve tam olarak kullanılamayan suni kar göletinin son durumuyla ilgili sorusuna, "Türkiye'nin imkanları var görüyorsunuz. Kamyonlarla takviye yapılıyor. Palandöken'de bulunan suni kar göletiyle ilgili sıkıntılar inceleniyor. Yakın zamanda inşallah bir sonuca ulaşacağız" cevabını verdi.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Erzurum'da spor tesislerini incelemeye devam ederken, Atalama Kuleleri'nde çay molası verdi. Baykan Erzurum'da "Obezite ile Mücadelede Bende Varım" Projesi kapsamında Palandöken Spor Salonu'nda spor yapan ev hanımlarına eşofman ve spor ayakkabısı dağıttı. Baykan, "Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın hediyelerini sizlere sunmaktan gurur duyuyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Baykan'ın Erzurum Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement