Beyşehir'de Foto Maraton ve Eğitim Kursu - Son Dakika
Yerel

Beyşehir'de Foto Maraton ve Eğitim Kursu

Beyşehir\'de Foto Maraton ve Eğitim Kursu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Gençlik Gelişim Programları kapsamında 8 ayrı ülkeden gelen fotoğrafçıların katılımıyla "Foto Maraton ve Eğitim" kursu düzenlendi.

16.08.2013 12:16

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Avrupa Birliği (AB) Gençlik Gelişim Programları kapsamında 8 ayrı ülkeden gelen fotoğrafçıların katılımıyla "Foto Maraton ve Eğitim" kursu düzenlendi.

Proje Koordinatörü Ahmet Öncel, AB Gençlik Programları tarafından finanse edilen, Türk Ulusal Ajansı ve Eşrefoğlu Güzel Sanatlar Derneği'nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen foto maraton buluşmasının 13-18 Ağustos tarihlerinde, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Almanya, Avustusya, Belarus, Litvanya, Estonya, İspanya, Gürcistan gibi farklı kültür yapısına sahip 24 fotoğraf tutkunu katılımcıyı bir araya getirdiğini söyledi.

Öğretmenevi'nde başlayan eğitim kursunun sürdüğünü bu çalışmalarla birlikte katılımcıların sahaya inerek farklı mekanlarda da fotoğraf çekimleri yaptığını kaydeden Öncel, "Beyşehir'de 8 farklı ülke, 8 farklı kültür, 8 farklı göz, farklı altyapılar bir araya geldi ve beraber fotoğraf çalışması yapıyorlar. Şu anda Avrupa'da ve dünyada genel bir problem olarak görünen sosyal dışlanma üzerine çalışma yapıyoruz. 8 farklı kültürden gelen insanların bakış açısı ile sosyal dışlanmayı analiz ediyoruz. Aynı zamanda, farklı kültürel etkileşimler yaşanıyor. Bu gençler, ülkelerine döndüklerinde eğitim kursunda elde ettikleri kazançları yerelde geniş bir etkiye, geniş bir ağda yaymaya çalışacaklar. Bugün alan çekimi olarak Eşrefoğlu Camisini ziyaret ettik. Beyşehir Gölü kıyılarında fotoğraf çalışmaları yaptık. Tekne gezisine katıldık" dedi.

PROJEYE, FOTOĞRAF VE TİYATRO DESTEĞİ

Proje Koordinatörlerinden Bengü Ergin de, "Photo İntercurtural Marathon" adını verdikleri foto maratonla amaçlarının farklı ülkelerdeki insanları bir araya getirerek, insanların özellikle gençlerin bu toplumsal sorunları nasıl ele alabileceklerini araştırmak olduğunu dile getirdi. Bu proje için hem fotoğrafı, hem de tiyatroyu seçtiklerini dile getiren Ergin, "Onları nasıl bir arada kullanıp yaratıcı projeler çıkarabiliriz. Nasıl farkındalık geliştirebiliriz, insanların hem kendi meslekleri, hem de kişisel hayatları için amacımız bu konuda insanların deneyim sahibi olup birbirleriyle paylaşmasını sağlamak ve bu çalışmaların yeni projelere de zemin olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Beyşehir'e bağlı Bayavşar Belde Belediye Başkanı Polat Yetkin'de 8 ayrı ülkeden Beyşehir'in konuğu olan yabancı katılımcılarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Eşi ve dernek yöneticileri ile birlikte katıldığı yemekte bir konuşma yapan Başkan Yetkin, bu kültürel etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve dernek yöneticilerine teşekkür etti.

Programın sonunda Eşrefoğlu Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mevlüt Öncel, günün anısına Yetkin'e bir plaket takdim etti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyşehir'de Foto Maraton ve Eğitim Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement