Bilecik'te "Çatı Aday" Destekçisi Siyasi Parti İl Başkanlarının Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te "Çatı Aday" Destekçisi Siyasi Parti İl Başkanlarının Ortak Basın Toplantısı

Bilecik\'te "Çatı Aday" Destekçisi Siyasi Parti İl Başkanlarının Ortak Basın Toplantısı

Bilecik’te, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Çatı Aday” Ekmelettin İhsanoğlu'nu destekleyen 5 siyasi partinin il başkanları ortak basın açıklaması düzenlediler.

14.07.2014 14:10

Bilecik'te, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Çatı Aday" Ekmelettin İhsanoğlu'nu destekleyen 5 siyasi partinin il başkanları ortak basın açıklaması düzenlediler.

Bilecik'te bir restorantın toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasına, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sabri Eraslan, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Ünal, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Rıfat Yılmaz, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Yücel Şen katıldı.

İl başkanları adına konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Çağatay Karaahmet, 10 Ağustos 2014 tarihindeki seçimin ülkenin Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizde bir ilk olacağını belirterek, "Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Bizler aşağıda imzası bulunan siyası görüşleri ve temsil ettiği kitleleri farklı olan Türkiye siyasetinde yer alan 5 siyasi partinin Bilecik il başkanlarıyız. Genel Merkezlerimiz ve Genel Başkanlarımızın Türkiye'mizin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucun da Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlar ve bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişler, yoğun çalışmaların ardından sayın İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı göstermişlerdir. Demokrasi için büyük uzlaşmanın Cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır" dedi.

"BAYRAĞIMIZIN DALGALANMASINI TOPRAKLARIMIZIN BÖLÜNMEMESİNİN İSTİYORUZ"

Açıklamanın sonunda CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, ülkeyi, devleti, halkı çok sevdiklerinin üzerini çizerek, "Bayrağımızın dalgalanmasını, topraklarımızın bölünmemesini istiyoruz. Bu sebeple herkesi kucaklayan, milli değerlere sahip, akademik kimliği olan uluslararası kimliği olan, dinine, milletine, bayrağına bağlı devletini halkını seven, laik demokratik Cumhuriyeti sahiplenen sakin bilgili uzlaşmacı ve herkesi kucaklayan Ekmelettin İhsanoğlu'nun arkasındayız destekçileriyiz. Değerli Bilecik halkının da büyük uzlaşma adayı İhsanoğlu'na destek vereceğini inanıyoruz. İhsanoğlu'na oy istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin kavgaya değil barışa ihtiyacı var. Türkiye'nin birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizler birlik beraberlik kardeşlik içinde güç birliği içinde seçim çalışmalarımızı yapacağız, Çünkü halkımızın önüne Türkiyeyi temsil edecek bir adayla her kesimi kucaklayacak temiz ve hiçbir siyasi partiye üye olmamış her siyasi görüşe aynı mesafede olan bir partinin değil 5 partinin ve Türkiye'nin desteğini alan bir aday ile çıkıyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 'Çatı Aday' Destekçisi Siyasi Parti İl Başkanlarının Ortak Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement