Burdur'un Orhanlı Köyü'nde Eğitim Çalışması - Son Dakika
Yerel

Burdur'un Orhanlı Köyü'nde Eğitim Çalışması

Burdur\'un Orhanlı Köyü\'nde Eğitim Çalışması

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Projesi kapsamında Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesi Orhanlı Köyü'nde eğitim çalışması yapıldı.

29.09.2012 11:22  Güncelleme: 11:18

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Projesi kapsamında Burdur'a bağlı Yeşilova ilçesi Orhanlı Köyü'nde eğitim çalışması yapıldı.

Orhanlı Köyü'nde gerçekleşen Kültür Varlığı Kaçakçılığı ve Tahriplerini Önleme Eğitim çalışması, Orhanlı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşti. Eğitim çalışması öncesi Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altıpınar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Varlıklarını Koruma Projesi hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, tarihi çevrenin korunmasında toplumun belli bir bilinç seviyesine ulaşması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin büyük bir kısmında olduğu gibi Burdur'da da kültürel ve doğal çevrenin denetiminin tam ve sağlıklı bir şekilde yapılamadığını söyledi. Tanır, "Arkeolojik sit alanları ve ören yerleri, höyükler, tümülüsler ve nekropol alanlarının çevre denetimlerinin sağlanması başlıca sorunlardandır. Bu proje çerçevesinde Karamanlı ilçesi Bademli Köyü'nde Kağılcık ve Mürseller köylülerinin de katılımıyla 03.05.2012 tarihinde bir eğitim çalışması düzenlenmiştir.

İl Jandarma Komutanlığı, proje başladığı tarihten bu yana 9 operasyon gerçekleştirmiş, kültür varlıklarımızı tahrip eden ve kaçakçılığını yapanları halkın da desteği ile başarılı bir şekilde suçüstü yakalamış, çok sayıda tarihi eser ele geçirilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün de düzenleyicisi olduğu UNESCO Türkiye Milli Komitesi tarafından 13 Haziran 2012 tarihinde Ankara'da yapılan çalıştayda Burdur ili dahilinde 'Kültür Varlığı Kaçakçılığı ile Mücadele' konusunda Burdur Müze Müdürü H. Ali Ekinci bir bildiri sunarak ilimizdeki projeyi anlatmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan mali destekle, proje dahilinde ilimiz merkez ve kırsal kesimlerinde kamuoyu oluşturmak üzere hazırlanan afişler otobüs duraklarında, billboardlarda megalightlarda ve orta refüj raketlerinde 4 Eylül 2012 tarihinden itibaren halkımızın ilgisine sunulmuş olup, hazırlanan diğer afişler ise kırsal kesimde halkımızın bilgisine sunulmaktadır" şeklinde konuştu.

Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek ise konuşmasında kültür varlıklarının önemine değinerek, Orhanlı Köyü'nün kültür varlıklarına sahip çıkmasını istedi.

Burdur Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan ise kolluk kuvvetlerinin en büyük destekçisinin halk olduğunu dile getirerek, Orhanlı Halkı'nın projeye destek vereceğine olan inancını ifade etti. Orhanlı Köyü'nde yapılan eğitim çalışmasında Burdur Müze Müdürü Hacı Ali Ekinci tarafından il genelinde bulunan höyükler anlatıldı.

Burdur Müze Müdürlüğü Arkeologu Alime Çankaya tarafından da Orhanlı Köyü'nde bulunan Kültür Varlıkları'nın sunumu yapıldı.

Orhanlı Köyü'nde gerçekleşen eğitim çalışması Burdur İl Jandarma Komutanlığı Kd.Başçavuş Yahya Göğüs tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları Projesi'ni anlatması ile sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'un Orhanlı Köyü'nde Eğitim Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement