Çadır Kentte İftar - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte İftar

Çadır Kentte İftar

Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Adıyaman Çadırkentte iftar programı düzenlendi.

03.07.2016 14:15

Yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Adıyaman Çadırkentte iftar programı düzenlendi.

Çadırkentte düzenlenen iftar programına Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekili Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Yarbay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, bazı kurum amirleri ile çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Vali Abdullah Erin, iftar öncesi İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ'dan çadır kentte yürütülen çalışmalar, kampın mevcut durumu ve kampta kalan 10 bin Suriyeli sığınmacıya ilişkin bir brifing aldı.

Brifing sonrası iftarın verileceği alana geçen Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, Suriyeli çocuklara ilgi göstererek, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen Türkçe, İngilizce, Arapça basılan 2 bin adet psiko-sosyol içerikli eğitim setini Suriyeli çocuklara dağıttı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Suriyeli Ulvan El Ömer, Ramazan ayında, program düzenleyen yetkililere teşekkür ederek, Ramazan ayının Türkiye ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi ve Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.

İftar programını düzenleyen AFAD yetkililerine teşekkür eden TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, "Bizler müminlerin kardeşliğine inanan insanlarız. Hucurat Suresi 10. ayet bize bunu emrediyor. Biz bu kardeşliğe inanıyor ve bu kardeşlik inancının gereği olarak da siz değerli muhacir kardeşlerimize ensar olmaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye dünyada en çok yardım eden ülke konumundadır. Sadece ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli kardeşlerimize bugüne kadar 11 Milyarlık yardım yapmışız. Tabi kardeşliğin parayla telafisi olmaz. Biz Suriyeli kardeşlerimize gönül kapımızı açtık. İnşallah önümüzdeki bayramları kendi öz vatanınızda geçirirsiniz" dedi.

Vali Abdullah Erin ise, Suriyeli sığınmacılara Türkçe ve Arapça seslenerek yaptığı konuşmada, "Bir bayramı daha evinizden, topraklarınızdan ve öz vatanınızdan uzak bir şekilde gurbette geçiriyorsunuz. Bu bayramın gurbetteki son bayramınız olmasını yüce Allah'tan diliyorum. Kendi vatanında ve topraklarında uzak bir bayram geçirmenin ne kadar acı bir şey olduğunu en iyi hisseden ve yaşayanlar sizlersiniz. Biz sizlere baktıkça kendimizden çok ibretler alıyoruz. Suriye ve İslam coğrafyasının son dönemlerde yaşadığı sıkıntılar karşısında medeni, çağdaş ve her türlü evrensel insanlık değerlerini kendilerinde topladıklarını iddia eden batı medeniyetinin içinde çıkılmaz tutarsızlığını hep birlikte yaşıyor ve görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetleri bu olayların meydana geldiği andan itibaren uyguladıkları sonuna kadar açık kapı politikasını bizlerde inşallah sonuna kadar devam ettireceğiz. Bütün dünya kapılarını sizlere kapatsa dahi Türkiye ve Anadolu insanı Irak'taki ve Suriye'deki kardeşlerine kapılarını açık tutacaktır. Kim ne derse desin evlerimiz sizlerin evleridir. Bu kutsal vatan toprakları, ülkenize dönme şartları oluşuncaya kadar huzurla ve mutlulukla üzerinde kalabileceğiniz emin topraklardır. Muhacir ve ensar kardeşliğinin en güzel örneğini insanlarımız yerine getirmektedir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement