Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Bitlis'te Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Bitlis\'te Açıklaması

"Ülkemizde çözüm süreci başladı. Süreç mükemmel bir şekilde devam ediyor. Halkımızın desteği, milletimizin makul duruşu, sağduyusu, kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimizle kesinlikle başarıya ulaşacağız"

28.09.2013 18:47

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, "Ülkemizde çözüm süreci başladı. Süreç mükemmel bir şekilde devam ediyor. Halkımızın desteği, milletimizin makul duruşu, sağduyusu, kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimizle kesinlikle başarıya ulaşacağız" dedi.

AK Parti Bitlis İl Başkanlığınca düzenlenen "Yerel Yönetimler ve Siyaset Akademisi" toplantısında konuşan Balta, "geçmişte ülkede binbir türlü oyunlar oynandığını" belirterek, bundan sonra da bu oyunların oynanacağını söyledi.

Bunlara karşı milletin kesinlikle uyanık, bir ve beraber olması gerektiğini ifade eden Balta, şöyle konuştu:

"Ülkemizde çözüm süreci başladı. Süreç mükemmel bir şekilde devam ediyor. Halkımızın desteği, milletimizin makul duruşu, sağduyusu, kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimizle kesinlikle başarıya ulaşacağız. Buna kesin destek vermeliyiz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle Laz'ıyla Türk'üyle Çerkez'iyle ve Kürt'üyle kim olursa olusun bu ülkede kardeşiz. Bu ülke 76 milyon değil, 200 ile 300 milyona yeter. Yeter ki biz bir ve beraber olalım. Birbirimizi sevelim. Hedefimiz büyük. 2023 hedeflerine ulaşmak için özellikle ülkemizde kardeşliği yüceltmemiz ve pekiştirmemiz lazım. Bu içerde ve dışarda oynanan oyunlara karşı da uyanık olmamız lazım. Şartlar ne olursa olsun bu sürece destek verin."

Çözümün olması için gövdesini taşın altına koyan insanlara sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Balta, geçmişte burada yaşayan insanların sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Balta, "Biz birlikte Türkiye'yiz. Başbakanımız her zaman 'Bir olalım, beraber olalım, iri ve diri olalım' diyor. Gerisi zaten yapılıyor. Hizmetler kurumsallaşmış şekilde yapılıyor. Kimse de bunu bozamaz" diye konuştu.

-"Tecrübeler verilen bedellerle kazanılıyor"-

Siyaset akedemisinin önemine de değinen Balta, tecrübelerin verilen bedellerle kazanıldığını bildirdi.

Ülkesini seven, bilgili ve dürüst, becerikli, deneyimli ve liyakatlı insanların siyaset arenasında yer alması gerektiğini dile getiren Balta, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakanımız 76 milyona ve dünyada ezilen insanlara sahip çıkıyor. Geçmişte siyaset belirli tekellerin elindeydi. Bu şahıslar koltuklarını muhafaza etmek için, miletini siyasetten uzak tutarak ve o bağlarını koparmaya çalıştı. Türkiye'de 2002 sonrası büyük değişim ve gelişimler oldu. Siyasetle uğraşmak zor bir iştir. Siyasetçinin asli görevlerinin ne olduğunu miletimiz zihininde yaşadı. Siyasetçiden neler beklediğini milletimiz çok iyi biliyor. Siyaset akademisi bir reformdur. Bu ülkeyi ve insanları seviyorsak, insanların mutluluğu için kendimizde bir şeyler görüyorsak, siyasette üye olursunuz veya olmazsınız. Hayatta yaşamak bile bir siyasettir. Bir insan kolay yükselmişse kolay düşer, zorla yükselmişse, zor düşer."

AK Parti'nin 11 yılık iktidarı döneminde hiçbir zaman popülizme fırsat verilmediğini ve popülist politikalarla insanların yanıltılmadığını bildiren Balta, toplumsal hizmetlerle gelecek nesillere çok kurumsallaşmış bir demokratik yapı ve hizmet ağı kurmaya çalıştıklarını anlattı.

Balta, şöyle devam etti:

"Türkiye'de hiçbir ayrım olmadan insanların her noktada birbirini kucaklamasını istiyoruz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle ve güneyiyle yol ağlarının örüldüğü, her yerde eğitim haklarının eşit bir seviyede alındığı, insanların rahat ve özgürce dolaşabildiği, dünya ülkelerinin de gıptayla bakabileceği, örnek olabilecek bir Türkiye'yi dizayn etmek için elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Böyle bir Türkiye için elini taşın altına koyacak siyasetçilerin olması lazım. Bu düşünceyle arkadaşların hareket etmesi gerekiyor."

Toplantıda, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu, AK Parti Ar-Ge Başkanı Niyazi Altılar da birer konuşma yaptı.

Ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergun Yıldırım, "Yerel Yönetimler ve Siyaset Akademisi" hakkında bir sunum yaptı. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta Bitlis'te Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement