CHP'li Baydar, Koçarlı'da Rozet Taktı - Son Dakika
Yerel

CHP'li Baydar, Koçarlı'da Rozet Taktı

CHP\'li Baydar, Koçarlı\'da Rozet Taktı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof.Dr.Metin Lütfi Baydar, Koçarlı'da yeni üyelere CHP rozeti taktı.

17.02.2013 18:49

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Koçarlı'da yeni üyelere CHP rozeti taktı.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Koçarlı'da partililerle bir araya geldi . Büyük Menderes Nehri'nde yaşanan taşkınlar nedeni ile incelemelerde bulunan Baydar'a CHP Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Remzi Ulu, CHP Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, İl Genel Meclis Üyesi Mutlu Öztürk, İl ve İlçe Yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Büyük Menderes Nehri'nde yaşanan taşkına değinen Baydar, yaptığı açıklamada, "12 yıldır buralara gelip, 'Menderes ıslah çalışması başladı' diyorlar. Önümüzdeki sene taşkın olmayacak. Bunu on kere dinledik. Ama her sene taşkın oluyor. Akçakaya ve Nalbantlar arası sanki Bafa Gölü. Vatandaş sal ile gidip geliyor. Taşkından dolayı vatandaş hayvanına yem bulamıyor. Vatandaş hayvanlarını ne yapacağını bilemiyor. Hayvancı şu anda perişan durumda. 22 liraya saman var. Hayvancı nasıl para kazanacak. Süt 75 Kuruş, alan yok. Ondan sonra kalkıp diyorlar ki, bizim çiftçimizin köylümüzün durumu fıstık gibi. Bende soruyorum, ovalar kötü, esnaf kötü, cebinde para yok. Sadece çiftçimin köylümün durumu değil" dedi.

Esnaf ve üreticinin kan ağladığını iddia eden Baydar, "Esnaf hep cepten yiyor. Borçlu olmayan kredi almamış ipotek ettirmemiş insan kalmamış. Esnaf borçlu, çiftçi, köylü borçlu, emekli borçlu. Emekli insan yerine bile konulmuyor. Biz teşhisi koyduk. Bunları göndermemiz lazım. Bunlar gitmeden ne çiftçiye, ne köylüye, ne esnafa, ne emekliye, ne işçiye rahat yok. Bunları göndericeğiz.

Bir sene sonra yerel seçim var. Koçarlı'da belirleyeceğimiz adayı, Aydında ise Özlem Çerçioğlu'nu destekleyeceğiz. Öyle bir ders vereceğiz ki, Koçarlı'dan vurduğunuz şaplağın sesi Ankara'dan duyulacak. Biz ne olduk diyecekler. İktidar vekilleri burada gezemez hale getirecek şekilde oy almanızı istiyorum. Benim çiftçimin köylümün hakkını bu kadar gasp etmez. Suriyeli mültecilere 1 milyar dolar harcamışız. Benim işçim, köylüm aç. İnsanlar perişan durumda. Sen onlara bakmıyorsun. Bana ne kardeşim Suriyeliden. Hani bizim Yurtta Sulh, Cihanda sulhtu. Hiç kimsenin iç işine karışmazdık. Oda yarın sana burnunu soktuğunda ne diyeceksin. Arttık takke düştü kel göründü" dedi.

"MUHALEFET VEKİLİ OLMAK İÇİN SİYASETE GİRMEDİM"

CHP'nin 2014 seçimlerinden galip çıkacağını öne süren Baydar, "İktidara geldiğimizde yapacaklarımız belli. 403 trilyonluk bütçe var. Önce benim çiftçim, köylüm, esnafım, emeklim, işçimim bir yüzü gülsün. Hep yandaşların yüzü gülüyor. Çiftçi borçlarının faizlerini sıfırlayarak erteleyeceğiz. Çiftçi nefes alsın. Esnaf borçlarını aynı şekilde yapacağız. Bunlar geldiklerinde mazot 1 liraydı. 12 yıl içinde mazot 4,5 TL oldu. Pamuk 1 liraydı, 1,25 lira oldu. Zeytinyağı 3,5 liraydı yine aynı. Ürünlerin alınışında bir artış yok. Ama cebinizde masraf ederken ateş pahası. Kanun teklifi verdik 'Çiftçinin ve şoför esnafının kullandığı mazottan KDV ve ÖTV'yi almayalım' dedik. Komisyonda 'hayır' dediler. Biz 2015 yılında Türkiye'yi yönetmeye talibiz. Ben muhalefet milletvekili olmak için siyasete girmedim. Biz iktidar olacağız. Dünya kadar işe girememiş gencimiz var. Hep bunların çocuklarımı girecek işe. Bunlar sadece kendilerine yandaş olanları işe alıyorlar. Hep kendinden olmaz bu işler. Birazda karşı taraftaki insanları da işe almak gerektiğini düşünüyorum. Tek hedef iktidar. Başka hedefimiz yok" diye konuştu.

Baydar, konuşmaların ardından Koçarlı'da Cumhuriyet Halk Partisine katılan yeni üyelere parti rozetlerini takarak, hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Baydar, Koçarlı'da Rozet Taktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement