Dalaman Hayvan Barınağına Şişli'den Destek - Son Dakika
Yerel

Dalaman Hayvan Barınağına Şişli'den Destek

Dalaman Hayvan Barınağına Şişli\'den Destek

İstanbul'un Şişli Belediyesi ile Muğla'nın Ortaca Belediyesi arasında yapılan işbirliği neticesinde, Şişli Belediyesine ait Veteriner ekibi Dalaman ilçesi Bülüşlü mevkisinde yer alan Hayvan Barınağında kısırlaştırma çalışması yaptı.

28.02.2013 15:09

İstanbul'un Şişli Belediyesi ile Muğla'nın Ortaca Belediyesi arasında yapılan işbirliği neticesinde, Şişli Belediyesine ait Veteriner ekibi Dalaman ilçesi Bülüşlü mevkisinde yer alan Hayvan Barınağında kısırlaştırma çalışması yaptı.

Şişli Belediyesinin Türkiye'de daha öncede çeşitli il ve ilçelerde yaptığı işbirliğine destek veren sinema ve tiyatro sanatçısı Tuna Arman'da faaliyet için Dalaman'a geldi. 26 Şubat Salı günü başlayan kısırlaştırma çalışmasının hafta sonuna kadar süreceği öğrenilirken, hem barınak bünyesinde hemde Ortaca sokaklarından toplanacak yaklaşık 100 kedi ve köpeğin kısırlaştırılması hedefleniyor.

Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'daki sokak hayvanlarının barındığı 600 köpek ile 150 kedinin yaşam savaşı verdiği Barınağa ziyareti ile ilgili açıklamada bulanan sanatçı Tuna Arman, "Şişli Belediyesi ile birlikte kısırlaştırma çalışmasına destek amacıyla buraya geldim. Maalesef hayvanları bir yere tıkıyoruz ama toplumda bizimle yaşamak onların hakları. Onları bir yere tıktığımız zaman, tek istedikleri sevilmek, çünkü köpek insansız yaşayamayan bir varlık . Böyle barınaklara koyduğumuz zaman halkımız gelip onları seviyor" dedi.

Türkan Dağdelen'i sosyal paylaşım sitelerinden ve haberlerden tanıdığını belirten Tuna Arman, "Türkan hanımın mücadelesini biliyorum. Daha öncede açlık grevi vermişti. Onları yaşatmak için yaşam mücadelesi veriyor. Burayı daha ileri götürmeye çalışıyor. Bir mama yardımı, bir temas. Çünkü çoğu terk edilmiş, ev hayvanları. Bunların sokakta yaşaması çok zor, burası olara yaşam mücadelesi veriyor, bizde onun için buraya geldik" dedi.

Buranın bir barınaktan çok yaşam alanı olduğunu belirten Arman, "Buraya barınak demeyelim, yaşam alanı. Çünkü çimene basıyorlar, ağaçların altında oturuyorlar, onların doğal hayatı, tek eksikleri dokunulmak, sevilmek" dedi.

SOKAK HAYVANLARINA ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA

Veteriner Hekim Gönül Koç ise "Ortaca ve Şişli Belediyesinin işbirliği ile buraya desteği vermek için Şişli'den geldik. Kısırlaştırmalara 2 gündür devam ediyoruz. Sokak hayvanları büyük bir sorun ama o sorunun tek çözümü onları kısırlaştırmak, üremelerini engellemek. Günlük ortalama 25 hayvan kısırlaştırıyoruz, hafta sonuna kadar kalmayı ve 100'ü geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

BU TARZ BARINAKLARIN MAMAYA İHTİYACI VAR

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise işbirliği için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e çok teşekkür etti ve ileriki süreçte de bu tarz işbirliklerinin devam edeceğini belirtti.

Bülüşlü'deki barınağa ayrıca İstanbul'dan bir hayvanseverin verdiği 100 çuval mama da geldi. Belediye

Başkanı Hasan Karaçelik, bu tarz barınakların büyük miktarda mamaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Türkiye'de köpek rehabilitasyon merkezleri var. Yasaya göre, rehabilitasyonu yapılan, tedavisi tamamlanan, kısırlaştırılan hayvan sokağa salınmak zorunda. Ancak burası hem rehabilitasyonu yapılan, hem de hayvanların barınması anlamında çok kapasiteli bir barınak. O anlamda da çok ciddi yem ihtiyacı var. Türkiye ve dünyanın duyarlı hayvanseverleri buraya yem gönderiyorlar. İşte kamnpanya sonucu yeni bir yem bugün geldi. Biz Türkiyedeki duyarlı vatandaşların bu barınağa yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Tuna Arman'da gelen mama için çok teşekkür ettiklerini ancak bunun bu tarz yerler için çok yetersiz olduğunu belirterek, "Hayvanları alıyoruz, bir yere kapatıyoruz, önlerine de demiri çekiyor aç bırakıyoruz. Hepimiz yemek ve su ile yaşıyoruz, onlar da bize muhtaç canlılar, Allahın yarattığı canlılar. Şu gördüğünüz mama çok değil, buradaki hayvan sayısına göre 3-4 günlük bir mama, o yüzden lütfen maddi ve manevi yardımlarınızı gönderin" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dalaman Hayvan Barınağına Şişli'den Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement