Demre'nin Sulama Suyu Çilesi Sona Eriyor - Son Dakika
Yerel

Demre'nin Sulama Suyu Çilesi Sona Eriyor

Demre\'nin Sulama Suyu Çilesi Sona Eriyor

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Demre ilçesinde yaşayan çiftçilerin en büyük sorunu olan sulama suyu sorununa el attı.

03.12.2015 12:16

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü, Demre ilçesinde yaşayan çiftçilerin en büyük sorunu olan sulama suyu sorununa el attı. DSİ, sulama ve içme suyunu kuyulardan temin ederek ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşların sorunlarını ortadan kaldırmak için harekete geçti.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür önderliğinde Demre'ye gelen DSİ yetkilileri, Köşkerler, Belören, Çağman Mahalleleri'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Özgür'e ziyaretinde, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, meclis üyeleri ve muhtarlar da eşlik etti.

SU KUYULARI TARİHE GÖMÜLÜYOR

İlk olarak sel ve su baskınlarına karşı önlem için Köşkerler Mahallesi'nde yapımına başlanan tünel çalışmalarını yerinde inceleyen DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, ardından Belören ve Çağman Mahallerine geçti.

Demre'nin en uzak Mahalleleri arasında yer alan Belören ve Çağman mahallelerinde muhtar ve vatandaşlarla bir araya gelen Özgür, burada vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Türkay, toplamda 10 bin dönüme yakın verimli tarım arazisine sahip olan her iki mahallenin sulama sorununu oluşturulacak göletlerle çözeceklerini ifade etti.

"BAYRAM AMCANIN, HATİCE TEYZENİN ARAZİLERİ SULANACAK"

Göletlerin yapılacağı yerlerde inceleme yapan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, sulama suyu ile alakalı bölgenin sorunlarının farkında olduğunu belirterek, "Çağman ve Belören Mahallelerimizde oldukça verimli topraklar mevcut. DSİ olarak Belören Mahallesi Karabel Mezrası ve Çağman Mahallesi'ne yapacağımız göletler sayesinde, 10 Bin dönüme yakın verimli toprakların olduğu bu bölgede, Bayram Amca'nın, Hatice Teyze'nin arazileri sulanacak. Çalışmaları 2016 yılında programa alıyoruz, 2017 yılında da ilk kazmayı vurabiliriz" dedi.

"MİNNETTARIZ"

DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür'e incelemeler sırasında eşlik eden Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür ettiğini belirterek, "Başta her sorunumuza hemen yetişen Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na, Vekilimiz Mustafa Köse'ye, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e, DSİ Bölge Müdürümüz Turkay Özgür'e ve yardımlarından dolayı Demre Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Minnettarız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demre'nin Sulama Suyu Çilesi Sona Eriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement