Diyarbakır'da 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor'

Diyarbakır\'da \'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor\'

Yaklaşık 8 yıl önce hayata geçirilen ‘Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor’ projesi kapsamında Diyarbakır’da şimdiye kadar 5 bin kişiye bilgisayar kullanma eğitimi verildi.

05.11.2015 15:20

Yaklaşık 8 yıl önce hayata geçirilen 'Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor' projesi kapsamında Diyarbakır'da şimdiye kadar 5 bin kişiye bilgisayar kullanma eğitimi verildi.

'Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor' projesi eğitmenlerinden Aydın Yavuz, 2007 yılında projeyle eğitmen eğitimi sayesinde tanıştı. Aradan geçen 8 sene içinde önce eğitmen olan Yavuz, bu süre içerisinde çoğu kız 5 bin kişiye bilgisayar kullanmayı öğretti. Proje ile ilgili bilgi veren Yavuz, 2007 yılında projeye dahil olduğunu ve 9 günlük sürecin ardından eğitmen olduğunu söyledi. Projeye ilk katıldığında Diyarbakır'dan sadece 3 kişi olduklarını belirten Yavuz, 2 kişinin ilk eğitimlerinden sonra projeye devam etmediğini kaydetti. Yavuz, 2007-2009 yılları arasında 'Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor' projesiyle 30 eğitmen ile Diyarbakır ve ilçelerinde eğitim destek merkezleri, gençlik kültür evi, halk eğitim kurumlarında bilgisayar odalarını kullanıp eğitim verdiklerini dile getirdi. 2009 yılında Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin girişimi ile Yenişehir Belediyesi'nin mekan ve 20 bilgisayar tahsis etmesi ile Bilişim Akademisi'ni kurduklarını aktaran Yavuz, bu sayede İstanbul, İzmir, Ankara, Batman, Van, Erzincan, Eskişehir, Adıyaman, Bitlis, Mardin, Şanlıurfa gibi illerde eğitim verdiklerini ifade etti. Proje süresince Diyarbakır'da çoğu kız 5 bin kişiye bilgisayar kullanımı eğitimi verdiklerini, 2011 yılında Avrupa Birliği Eğitim ve İstihdam Merkezi Derneği'ni kurduklarını aktaran Yavuz, dernek başkanı olarak projeler yazdıklarını ve AB projelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Yavuz, 'Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretiyor' projesinin devam ettiğini dile getirerek, isteyen herkesin eğitimlerden faydalanacağını sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement