Dünya Su Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Su Günü

Dünya Su Günü

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, su kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak adına birçok projenin devam ettiğini bildirdi.

22.03.2013 10:29

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, su kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak adına birçok projenin devam ettiğini bildirdi.

Güzeloğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, sürdürülebilir kalkınma politikası doğrultusunda, su kaynaklarını tasarruflu kullanmanın gerekliliğine işaret etti.

Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemde, halkın da su tüketimi konusunda dikkatli olmasını isteyen Güzeloğlu, Mersin olarak su kaynaklarının verimli kullanılması hususunda çok özverili davrandıklarını kaydetti.

Güzeloğlu, suyu ve buna dayalı bütün giderlerin ekonomik kullanılması gerektiğini ifade ederek, şöyle devakm etti:

"Böylece hem maliyetimizi azaltıyor hem de rekabet şansımızı çoğaltıyoruz. İlimiz genelinde hayata geçirdiğimiz projelerle ülke kalkınmasına doğru ve anlamlı bir katkı sağlamaktayız. Bu bağlamda, 2 yıl önce Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan ve 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen Anamur'daki Dragon Çayı üzerinde Alaköprü Barajı'nın yapımı çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Yavru vatan KKTC'ye bir nevi can suyu götürecek proje tamamlandığında, KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp içme ve sulama suyu aktarılabilecek. Anamur'da da yaklaşık 4 bin hektar alan sulanabilecektir. Ayrıca yine geçtiğimiz yıl Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Iğdır köyünde hayata geçirdiğimiz 'Akçalı Sulama Sistemi Modernizasyonu Projesi' ile 7 bin dönüm tarım arazisinde su kaybını minimuma indirdik. Söz konusu projeler gibi su kaynaklarını etkili ve verimli kullanmak adına birçok projenin daha devam ettiğini özellikle belirtmek istiyorum."

Güzeloğlu, 22 Mart Dünya Su Günü'nün, her canlı için vazgeçilmez olan su kaynaklarının korunmasına, tüketim bilincini ve duyarlılığı artırmasına vesile olmasını temenni etti. - MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Su Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement