Erdal Sarızeybek Misiad'ın Davetlisi Olarak Bodrum'a Geldi - Son Dakika
Yerel

Erdal Sarızeybek Misiad'ın Davetlisi Olarak Bodrum'a Geldi

Erdal Sarızeybek Misiad\'ın Davetlisi Olarak Bodrum\'a Geldi

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Bodrum Şubesi’nin davetlisi olarak Bodrum’a geldi.

06.09.2015 20:39

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Memleketçi Sanayici ve İşadamları Derneği (MİSİAD) Bodrum Şubesi'nin davetlisi olarak Bodrum'a geldi. Sarızeybek, 'Terör' konulu konferansında çarpıcı tespitler yaptı, 1 Kasım seçim arifesinde artan terör olaylarının nedenlerini analiz etti.

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, 'Türkiye'de Terör' konulu bir konferans verdi. MİSİAD Bodrum Şubesi'nin davetlisi olarak Bodrum'a gelen Erdal Sarızeybek, BODTO konferans salonunda Türkiye'deki terör sorununu ve çözüm önerilerini anlattı. Konferansı izleyenler arasında Büyük Turan Hareketi Genel Başkanı Varol Esen, CHP Bodrum İlçe Kadın Kolları Başkanı Ender Taşören, ADD Bodrum Şube Başkanı Sertaç Tözün, Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü ve yönetim kurulu üyeleri, BESİAD ve BODTO yönetim kurulu üyesi işadamı Atilla Serttaş ve çok sayıda vatandaş vardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını MİSİAD Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu yaptı. İşadamı Kürkçüoğlu, 7 Haziran seçimlerinden bugüne Türkiye'de artan terör olaylarının hem Türk milletine büyük acılar yaşattığını hem de ülke ekonomisine büyük zarar verdiğini belirterek, "Terör olayları nedeniyle yaşadığımız ekonomik zarar 100 trilyon liraya ulaşmış durumda. Turizmimiz de aynı şekilde son dönemde yaşanan terör dolayısıyla dibe vuruyor. Bu gerçekleri ortaya koymak adına Türkiye'de terör ve ekonomiye etkileri konulu bir konferans düzenledik" diye konuştu.

MİSİAD'ın konuğu olarak Bodrum'a gelen Erdal Sarızeybek de konferansında Türkiye'de yaşanan terörün nedenleri, bugün ulaştığı nokta ve çözüm önerileri ile ilgili çarpıcı bir sunum yaptı. Türkiye'de terörün bugüne kadar 300 milyar doların üzerinde bir ekonomik kayba yol açtığını ve 30 yıldır devam eden terör nedeniyle 11 bin güvenlik görevlisinin şehit düştüğünü, 10 bin sivil insanın da hayatını kaybettiğini belirterek sözlerine başlayan Sarızeybek, "Normal şartlarda, normal bir ülkede bugüne kadar verilen askeri mücadeleyle bitmesi gereken bir terör, Türkiye'de ne hikmetse bitmiyor ve 30 yıldır devam ediyor. Neden? Çünkü çözümün tarafları yanlış" diye konuştu.

Erdal Sarızeybek, Ortadoğu'da yaşama geçirilen BOP'un (Büyük Ortadoğu Projesi) Kürdistan ütopyası, İsrail ve ABD'nin bölgedeki emelleri, değişen sınırlar, Irak ve Suriye'de yaşanan olayların perde arkası, Türkiye'nin Asya ile bağlarının koparılarak bölgede yalnız bırakılması gibi konulara değindi. Yıllarca sahada görev yapan bir özel harekatçı olarak terörün sadece alanda bitirilebileceğine vurgu yapan Sarızeybek, " Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda can veren şehitlerimiz bize 'vatana, bayrağa, cumhuriyete sahip çıkın ve onları aynı şekilde çocuklarınıza emanet edin' diyerek vasiyet etti. Eğer bunu yapamazsak biz insan değiliz. Bakın bu milletle yıllardır uğraşıyorlar. Yine de kimse bir şey yapamıyor bize. Niye? Çünkü biz her yerdeyiz, biz çok kalabalığız" dedi. Erdal Sarızeybek, Türk milletinin sadece bir çıkış yolu aradığını belirterek "Partilik öncülük yapmazsa, vatandan vaz mı geçeceğiz. Asla" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından MİSİAD Başkanı Derya Kürkçüoğlu Erdal Sarızeybek'e bir plaket takdim etti. Konferansa verdikleri katkılardan dolayı Büyük Turan Hareketi Genel Başkanı Varol Esen ile İşadamı Atilla Serttaş'a da birer plaket verildi. Öte yandan ADD Başkanı Sertaç Tözün de Erdal Sarızeybek'e, Atatürk rozeti hediye etti. Sarızeybek daha sonra okurları için Cemaat ve Barzani adlı kitabını imzaladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdal Sarızeybek Misiad'ın Davetlisi Olarak Bodrum'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement