Fikret Otyam Sanat Galeresi'nde "Dinler 4 Milyon 500 Bin Euro" İsimli Sergi - Son Dakika
Yerel

Fikret Otyam Sanat Galeresi'nde "Dinler 4 Milyon 500 Bin Euro" İsimli Sergi

Fikret Otyam Sanat Galeresi\'nde "Dinler 4 Milyon 500 Bin Euro" İsimli Sergi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi birinci sanat yılını kutladı.

10.01.2014 14:10

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fikret Otyam Sanat Galerisi birinci sanat yılını kutladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yılın başında Antalya'ya kazandırılan Fikret Otyam Sanat Galerisi birinci yaşını kutluyor. Bir yıllık süreçte yüzlerce sanatseverin ziyaret ettiği galeri, yeni yılın ilk sergisine de evsahipliği yaptı. Azeri Ressam Nazım Hajıyev, 'Dinler 4 milyon 500 bin Euro' konulu resim sergisi ile sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal gerçekleştirdi. Öcal, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her bölgesinde sanatı yaşatmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Duayen bir sanatçımızın adını alan bu galeri Antalya'da sanata yeni bir renk getirdi" dedi.

Ressam Nazım Hajyev de devletlerin sanata ve sanatçılara daha çok önem vermesi gerektiğini belirterek, "Leonardo da Vinci'nin dönemindeki kralların adı bilinmez. Ama Leonardo halen eserleriyle anılıyor. Tıpkı Nazım Hikmet gibi" dedi. Hajıyev serginin adının sömürülmemiş dinler olacağını ancak son günlerde ülke gündeminde yaşanan olaylar nedeniyle 'Dinler 4 milyon 500 bin Euro' olarak değiştirdiğini belirtti.

Chicago, İsveç, Finlandiya, Almanya, Rusya, Japonya ve Türkiye'de bulunan özel koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçının 29 eserinin yer aldığı sergi 8 Şubat tarihine kadar açık kalacak. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fikret Otyam Sanat Galeresi'nde 'Dinler 4 Milyon 500 Bin Euro' İsimli Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement