Güzeloğlu: "Türk Kadını Her Şeyin En İyisine, Güzeline ve Özeline Layık" - Son Dakika
Yerel

Güzeloğlu: "Türk Kadını Her Şeyin En İyisine, Güzeline ve Özeline Layık"

Güzeloğlu: "Türk Kadını Her Şeyin En İyisine, Güzeline ve Özeline Layık"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk kadınının her şeyin en iyisine, güzeline ve özeline layık olduğunu ifade ederek, "Türk kadını siyaset alanında, toplumun gelişmesinin her alanında da engelleri kaldırıldığı zaman en az erkekler kadar,"...

11.03.2013 11:34

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk kadınının her şeyin en iyisine, güzeline ve özeline layık olduğunu ifade ederek, "Türk kadını siyaset alanında, toplumun gelişmesinin her alanında da engelleri kaldırıldığı zaman en az erkekler kadar, belki daha fazla başarılı ve güzel işler yapıyor" dedi.

Vali Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte, Kadınlar Haftası dolayısıyla merkez Toroslar ilçesi Halkkent Toplum Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinlikte Güzeloğlu çiftine, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, Vali Yardımcısı Kadir Okatan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve eşi Fatma Öksüz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selahattin Bulut eşlik etti.

Etkinlikte konuşan Vali Güzeloğlu, Türk kadınının her şeyin en iyisine, güzeline ve özeline layık olduğunu belirterek, "Türk kadını siyaset alanında, toplumun gelişmesinin her alanında da engelleri kaldırıldığı zaman en az erkekler kadar, belki daha fazla başarılı ve güzel işler yapıyor. Bir toplumun gelişmesi için kadın ve erkek dahil her kişinin gayret etmesi, emek göstermesi ve çalışması gerekir. Nasıl ki bir eli kullanmayan bir beden etkisiz ve güçsüz olur, tek eliyle yarım olursa, unutmayın ki kadını ihmal eden, kadının gücünden faydalanmayan bir toplumun kalkınması ve gelişmesi de eksik ve yarım olur. İşte bu anlayıştan hareketle kadınların önündeki tüm engelleri kaldırmak, kendilerinin gücünü ve birikimini gelişmeye katmak Hükümetimizin en önemli meselesi ve önceliğidir" diye konuştu.

"BÜYÜK HEDEFLERE DOĞRU DURMAK YOK YOLA DEVAM DİYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takip ettiği ve desteklediği, eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Gönül Elçileri' gibi projelerin özelinde ve temelinde kadınları hayatın her alanında görmek ve onların gücüyle daha güzel yarınlara erişmek amacını taşıdığına dikkat çeken Güzeloğlu, " Türkiye'nin birincisi Mersin'in gönül elçileri, Mersin'deki gönül elçilerinin birincileri de Mersinli kadınlarımızdır. Hükümetimizin sosyal ve toplumsal alanda çıkarttığı temel yasalar Türkiye'de bir büyük dönüşümü sağlamıştır. Hükümetimiz, kadının statüsünden bu adı taşıyan ailenin korunmasını amaçlayan ve sosyal politikalarla Türkiye'nin sosyal sorunlarına çözümü sağlayan Bakanlığın kuruluşuna kadar birçok çalışma gerçekleştirdi. Bütün bu projeler ilimizde de büyük bir heyecanla uygulanıyor. Bu ilin her köşesindeki her kişiyi ve her kesimi kucaklayan, ayrım gözetmesizin hizmeti en uç noktaya kadar taşıyan, gönülden gönüle sevgi zinciri ile Devletin hizmetini en ücraya kadar ulaştıran bir anlayışla hizmet ediyoruz. Bu konuda her arkadaşım ve her yetkili çalışan kamu görevlisi aynı şevk ve heyecan içerisindedir" şeklinde konuştu.

Kamu hizmetlerinin gönül konduğunda anlamlı olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Millete hizmet sevgiyle yoğrulursa değerli olur. İş diye değil, gönül işi diye bakarsanız anlamlı olur. İşte bu yüzden, yukarda ve tepede Sayın Başbakanımızdan başlayarak her kamu görevlisi millete hizmet etmeyi ibadet kabul eden, devleti millet ve insan için yaşatan bir anlayış ile hareket ediyor. Daha yapacak çok işimiz ve alacağımız daha çok yolumuz var. Ama bilin ki büyük hedeflere doğru durmak yok yola devam diyoruz. Sonuna kadarda bu heyecanla hep birlikte yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ise dünyanın hiçbir bölgesinde Anadolu kadını kadar müteşebbis, şefkatli ve aynı zamanda ailesini, birliğini ve beraberliğini korumak için her türlü meşakkate göğüs geren birinin söz konusu olmadığını belirtti. 'Gönül Elçileri' projesinin kısa bir süre içerisinde başarılı bir noktaya ulaştığını kaydeden Ökten, "İlimizde yürütülen bu projede başarının kaynağı olan Sayın Valimize ve eşleri Sayın Ayşe Hanım'a çok teşekkür ediyoruz. Mersin, iller sıralamasında 25 bin 667 gönül elçisi ile Türkiye'nin birincisi konumunda. Ben de dün gönül elçisi oldum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ile milletvekili Ökten başarılı kursiyerlere ödüllerini dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güzeloğlu: 'Türk Kadını Her Şeyin En İyisine, Güzeline ve Özeline Layık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement