"Hayat Boyu Öğrenme" Projesi Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

"Hayat Boyu Öğrenme" Projesi Hayata Geçiriliyor

"Hayat Boyu Öğrenme" Projesi Hayata Geçiriliyor

Avrupa Birliği'nin desteklediği Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimlerinin kurulmasına yönelik toplantılar Kayseri'de gerçekleştirildi.

02.02.2012 16:58

Avrupa Birliği'nin desteklediği Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimlerinin kurulmasına yönelik toplantılar Kayseri'de gerçekleştirildi.

Projenin pilot illerinden biri olan Kastamonu'dan çeşitli kurum temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda oluşturulan çalışma gruplarınca Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimlerinin görev ve işleyişlerini belirlemek üzere çalışmalar ortaya konuldu. Kastamonu'nun yanı sıra Samsun, Trabzon, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Mardin, Kars ve Van illerinin pilot il olarak katıldığı proje kapsamında Kayseri'nin ev sahipliği yaptığı toplantılarda, sistem içinde yer alan kişi ve kuruluşların bir araya getirilerek deneyimlerinin paylaşılması, hayat boyu öğrenme fırsatlarının ulusal ve bölgesel olarak tartışılması, konuyla ilgili mevcut politika ve mevzuatın gözden geçirilmesi amaçlandı. Kayseri, Şanlıurfa ve Erzurum'da bölgesel koordinasyon merkezleri bulunan proje, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde, önceki adı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü olan, şimdiki adıyla Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Proje ekibinde MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu), TOBB, İŞKUR ve HAK-İŞ temsilcileri yer alıyor. Hayat boyu öğrenme kapsamında başta belediyeler olmak üzere çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerince meslek edindirme ve beceri kazandırma amaçlı birçok kurslar verildiği, bu kursların yerel, ulusal ve uluslar arası işgücü piyasasının ihtiyaçlarının göz önüne alınarak hem standardizasyon, hem de sertifikasyon yönünden düzenlenmesi gerektiği üzerinde durulurken pilot illerde kurulacak koordinasyon birimleriyle bu eksikliğin giderileceği bildirildi.

Kayseri'deki toplantılara; Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı, Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Adnan Tot, İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri Mehmet Ali Kesmeci ve Serkan Turidi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcıları Adil Levent Baş ve Cihan Cılbıroğlu, HAK-İŞ'e bağlı Öz Orman-İş Sendikası Kastamonu Bölge Sekreteri Abdullah Yılmaz, Öz Orman-İş işyeri temsilcileri Zafer Ayaz ve Hamdi Abdaloğlu katıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Hayat Boyu Öğrenme' Projesi Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement