Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'da - Son Dakika
Yerel

Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'da

Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'daHAKKARİ - "Konya'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

19.06.2017 00:39

Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'da

HAKKARİ - " Konya'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

Bakan Elvan, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ve kurum temsilcilerince karşılandı.

Bakan Elvan'a ziyaretinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Zelkif Kazdal, Konya Büyük şehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Konya eski milletvekili Mustafa Kabakçı de eşlik etti.

Buradan da Kaymakamlık konağında gecen Bakan Elvan, daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ettikten sonra Seladddin Eyyebi Kültür Merkezi Bahçesinde düzenlenen iftar programında katıldı.

İftar yemeğinden sonra Bakan Elvan, Açıklama yaptı."Allah bizleri huzur içerisinde kardeşlik içerisinde nice Ramazanlara kavuştursun. Programın adı Konya ile Hakkari kardeşlik köprüsü koymuşlar. sadece bu iki ilimiz arasında gönül köprüsü değil sadece bu illerimizde yaşayan arasında değil 81 ilimizin birbiriyle gönül bağı vardır. 80 milyon insanımızın arasında gönül bağı vardır. ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın millet olarak 80 milyon olarak Konya olarak Hakkari olarak Yüksekova olarak bu gönül köprüsü devam edecektir. Allah'ın izniyle kıyamete kadar bu gönül bağını koparmaya bu birlikteliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Sadece iki coğrafya arasında değil, sadece iki şehir arasında değil Hz. Mevlana ile Ahmed-ı hani arasında bir gönül bağı vardır. Bozkırın gelincikleri ile Hakkari'nin ile Yüksekova'nın laleleri arasında gönül bağı vardır. Onun için diyoruz ki medeniyetimizin gönül medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz barış medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz kardeşlik medeniyetidir. Her insanımız bizİm için kutsaldır. Her insanımız bizim için biriciktir. Rengi ve mezhebi ne olursa olsun siyasi görüşü ne olursa olsun etnik kökeni ne olursa olsun Allah'ın biricik yarattığı her insanımıza 80 milyon milletimiz her bir ferdine insanca bir hayat sunmak bizim hem insanı görevimiz hemde birlikte inşa ettiğimiz büyük medeniyet mensubu olmamızın bir gereğidir. Aynı kaderi ve aynı coğrafyayı ve aynı kederi paylaşıyoruz. Sevincimizde de hüznümüz'de aynı yürekle üzülüyoruz.

Kavganın olduğu yerde medeniyet olmaz kavganın olduğu yerde huzur olmaz kavganın olduğu yerde ağız tadı olmaz kavganın oldu yerde gelişme kalkınma olmaz kavganın oldu yerde kriz olur kaos olur ulum ulum açlık olur sefalet olur. onun için bizi birbirimize düşürmek isteyen kim olursa olsun asla bunlara müsaade etmeyeceğiz. Dünyanın emperyalist Devletleri okyanus ötesindekiler bizi birbirimize düşürmek istedikçe daha çok kenetleyeceği. daha çok birliğimizi pekiştireceğiz. Daha çok güçleneceğiz.

Bu ülkeye asla huzur dışarıdan gelemez, bu ülkeye özgürlük dışarıdan gelmez, Bu ülkeye İnsan Hakları Demokrasi dışarıdan gelmez, Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkışanların dünyanın pek çok ülkesinin kan gölüne çevirdiğini taş üstüne taş bırakmadığını hep birlikte gördük ve görüyoruz.

Bizi asla 3. dünya ülkeleriyle asla orta doğu ülkeleriyle karıştırmasınlar buna Hakkari ve Yüksekova müsaade etmez Buna Konya ve Türkiye müsaade etmez. Doğu'suyla batısıyla 80 milyon insan müsaade etmez.

Darbe döneminin turtalarını temizleyerek demokrasiye düşürülen gölgeleri çalınan lekeleri silerek vesayet dönemlerinde kaos dönemlerinde yaşadığımız acılardan ders alarak insanlarımızı daha özgür kılarak daha müreffeh kılarak halk iradesini güçlendirerek çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşatmayacak bizim çektiklerimiz çekmeyecek Türkiyeyi birlikte inşa edeceğiz. Bu başarı Türkiye'nini başarısı olduğu kadar Yüksekova'nın başarısı olacaktır. Hakkariyi Yüksekovayı cazibe merkezi yapacağız her türlü teşviki desteği vererek her projeye hayatta geçirerek Hakkari'nin Yüksekova'nın Konya'nın diğer şehirlerden farkı kalmayacak şekilde Yüksekovayı cazibe bir şehir merkezine kavuşturacağız". Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Elvan, bazı ailelere bayram hediyesi verildi.

Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalkınma Bakanı Elvan, Yüksekova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement