Karesi'ye Kardeş Şehirler Geliyor - Son Dakika
Yerel

Karesi'ye Kardeş Şehirler Geliyor

Karesi\'ye Kardeş Şehirler Geliyor

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, çeşitli ülkelerden 13 belediye ile protokol imzalanarak kardeş şehir olunduğunu açıkladı.

02.07.2014 16:38

Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, çeşitli ülkelerden 13 belediye ile protokol imzalanarak kardeş şehir olunduğunu açıkladı.

Karesi Belediyesi 4. meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın şehir dışında olmasından dolayı meclise Başkan Vekili Mesut Akbıyık başkanlık yaptı. Komisyonlardan gelen evraklar okunup oylamaya sunuldu. Belediye Meclisi'nde Karesi Belediyesi'nin kardeş şehir projesi ve Kurtdere Güreşleri ön plana çıktı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Sabancı, kürsüde yaptığı konuşmada 'Kardeş Şehir Projesi' hakkında meclis üyelerine bilgi sundu. Sabancı, Karesi Belediyesi'nin uluslararası vizyonuna katkı sağlamak, uluslararası düzeyde sosyal, kültürel ve kalkınma alanlarında ortak projeler geliştirmek ve hibe kaynaklarından daha etkin faydalanabilmek için, yurt dışında bazı belediyeler ile görüşüldüğü açıkladı. Karesi Belediyesi olarak; Azerbaycan'ın Bakü Belediyesi, Kazakistan'ın Almatı Belediyesi, Bosna ve Makedonya, Almanya'nın Dorsden, Dresden Belediyeleri, Portekiz'in Porto Belediyesi, İtalya'nın Isernia Belediyesi, İspanya'nın Ourense Belediyesi, Finlandiya'nın Pippola Belediyesi, Fas, Yunanistan'ın Kalamata Belediyesi ve Köyceğiz ile kardeş şehir olmak için protokol ve temel ilkelerde anlaşıldığını dile getiren Sabancı, önümüzdeki aydan itibaren, komisyonların karşılıklı ziyaretlerde bulunmaya başlaması beklendiğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karesi'ye Kardeş Şehirler Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement