Kars'ta Ebu'l Hasan Harakani Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Ebu'l Hasan Harakani Etkinlikleri Başladı

Kars\'ta Ebu\'l Hasan Harakani Etkinlikleri Başladı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Hasan Harakani Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Ebu'l Hasan Harakani de 'Civanmertlik' konulu program başladı.

24.10.2013 17:09

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile Hasan Harakani Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen Ebu'l Hasan Harakani de 'Civanmertlik' konulu program başladı.

Kars'ta düzenlenen programa katılan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, kendilerine Irak'ta, Suriye'de Mısır'da, Filistin'de ne işiniz var diyenlere en güzel cevabı bin yıl önce Ebu'l Hasan Harakani'nin verdiğini belirtti.

Ebu'l Hasan Harakani Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa; Vali Eyüp Tepe, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkan vekili Yargıç Harmankaya, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Uzgur ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Ebu'l Hasan Harakani'nin kentin manevi koruyucusu olduğunu söyledi.

Tepe; "Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, ortaya koyduğu tasavvuf anlayışla bu topraklarda yüz yıllardır bir arada, kardeşçe, dostça ve huzur içinde yaşamamızın manevi mimarlarından olan gönül dostudur. Manevi ışığıyla parlattığı gönülleri fethederek, meydana getirdiği o manevi neticesinde Anadolu'nun fethine zemin hazırlamıştır ve büyük fetihlerin savaş meydanlarında değil gönüllerde yapıldığını göstermiştir. Temelinde insan ve insan sevgisi olan Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri'nin civanmert, birleştirici, diyargam tasavvuf anlayışı, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin bütün insanlığı kucaklamaktadır" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç; "Harakani kendi tasarrufu anlayışı içerisinde en büyük sevgisi insanaydı. ve insanı anlatmak, insanı yüceltmek ve insanı Allah'a yaklaştırmak gibi bir gayesi verdi. Hani günümüzde çevremizde olan olaylarla alakalı bazen duyarsız kalırız ya, hani Irak'ta hani Suriye'de, hani Mısır'da hani Filistin'de buralarda bizim ne işimiz vardı? Buralarla bizim ne alakamız vardır. Neden derdini dert, tasasını tasa ederiz. Başka işimiz gücümüz yok mudur? Diyenlere Hasan Harakani Hazretleri bin yol önce bu cevabı zaten vermiştir. Demek ki bu çevrede, bu coğrafyada birinin eline diken battığı zaman bundan bizim de üzerimize düşen acıyı ve kederi hissetmemiz gerekiyor. Yoksa Hasan Harakani'den bu topraklarda hayatını bizlere ve Allah'a bağışlamış, Allah yolunda bağışlamış bizlere vakf etmiş olan birisini asla anlamış olamayız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program, Hayat Nur Artıran, Cemalnur Sargut ve Doç. Dr. Velin Belev'in konuşmacı olarak katıldığı "Civanmertlik" konulu panel ile devam etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Ebu'l Hasan Harakani Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement