Karsamed'ten 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Karsamed'ten 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması

Karsamed\'ten 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması

Başkanı Alaattin Çebi, gönüllü Türk doktorların son yıllarda Afrika'da binlerce hastayı tedavi ettiğini söyledi.

10.03.2013 11:27

Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği

Başkanı Alaattin Çebi, gönüllü Türk doktorların son yıllarda Afrika'da binlerce hastayı tedavi ettiğini söyledi.

Trabzon'da faaliyet gösteren Karadeniz Sağlık Mensupları Derneği (KARSAMED), 'Afrika'ya sevgi eli' insanlık projeleri kapsamında 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen gecede konuşmayı yapan KARSAMED Başkanı Alaattin Çebi, derneğin bir grup sağlık gönüllüsü tarafından 2006 yılında kurulduğunu söyledi. Amaçlarının özellikle sosyal ekonomik düzeyi düşük bölgelere sağlık hizmeti götürmek ve eğitim faaliyetlerinde bulunmak olduğunu belirten Çebi, "Geçen süre zarfında 5'i yurt dışı 3'ü yurt içi olmak üzere 8 projeye imza attık. Yurt dışı faaliyetlerimizi Afrika ülkelerinden Etiyopya, Libya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda on binlerce hastaya poliklinik hizmeti sunduk ve yüzlerce de cerrahi işlem gerçekleştirdik. Tedavi edilen hastalara tıbbi medikal malzeme desteğinde bulunduk. Ayrıca geçen yıl Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki sağlık hizmetlerimiz Kurban Bayramı'na denk geldiğinden, kurban bağışlarımızı bu ülkeye yaptık ve Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla 5 bin aileye kurban eti dağıttık." diye konuştu.

"Gelinen bu noktada özellikle Afrika ülkelerinde kalıcı ve uzun soluklu sağlık hizmetlerine ihtiyaç olduğu fikri ortaya çıkmıştır" diyen Çebi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu amaçla diğer illerdeki gönüllü sağlık dernekleriyle bir araya gelerek Vefa Sağlık Konfederasyonu çatısı altında güç birliği oluşturuldu. Bu çatı altında Afrika'da başta hastane inşası olmak üzere daha büyük projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu programı düzenlemedeki amacımız, bu coğrafyanın farkındalığını oluşturmak ve sağlık camiasından bu projelere olan duyarlılığı artırmaktır. Gecenin düzenlenmesinde katkıları olan herkese teşekkür ediyoruz."

Trabzon Vali Yardımcısı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise, Afrika'nın çok fakir ülkelerindeki yaşam koşulları dikkate alındığında gerçekleştirilen bu özverili çalışmaların taktire şayan olduğunu vurguladı. Ertekin, "Oradaki insanların ciddi anlamda sağlık desteğine ihtiyaç var. Bunun gerek sağlık taramaları ve tedavileri, gerekse oradaki sağlık çalışanların yetiştirilmesi alanında olduğunu görüyoruz. Trabzon'daki sağlık çalışanlarında bir dernek çatısı altında birleşerek böyle bir hizmet gerçekleştirmeleri çok güzel bir hadise. Geçmişte bu necip milletin insanlık adına yapmış olduğu ve dünyanın her bir tarafında kabul gören faaliyetleri, bugünde eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu hizmetlere katkısı olan herkesi kutlamak gerekir." diye konuştu.

Vefa Sağlık Konfederasyonu Genel Sekreteri Celil Peynirci gecede kısa bir konuşma yaparken, Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu Başkanı Dr. Haluk Şener Özpolat ise, 'Türk Hekimleri Afrika'da' başlığı altında yapılan hizmetleri sinevizyon eşliğinde katılımcılara anlattı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve görev yaptığı Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Aslan'da gecede unutulmadı.

Eşi Sibel Aslan adına ödülü öldürülen Ersin Aslan'ın üniversiteden hocası olan Trabzon Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Yakup Aslan aldı. Son iki yıldır Trabzon'da yılın doktoru seçilen Nefroloji Uzmanı Cevat Topal'da gecede ödül verildi.

KARSAMED'in 2012 yılında Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki sağlık faaliyetleri nin de gösterildiği geceye Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Sağlık İl Müdürü Kemal Süleymanoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Abdülkadir Gündüz, Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi Başhekimi Celal Tekinbaş, Trabzon Tabipler Odası Başkanı Yakup Aslan, Vefa Sağlık Konfederasyonu Genel Sekreteri Celil Peynirci, Ege Uluslar arası Sağlık Federasyonu Başkanı Dr. Haluk Şener Özpolat, KARSAMED yetkilileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karsamed'ten 14 Mart Tıp Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement