Katı Atık Bertaraf Projesi" 2016'da Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Katı Atık Bertaraf Projesi" 2016'da Başlıyor

Katı Atık Bertaraf Projesi" 2016\'da Başlıyor

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi ve Silvan Kaymakamlığı'nın yürütmüş olduğu “Katı Atık Bertaraf Projesi” bilgilendirme toplantısı yapıldı.

05.02.2014 17:34

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi ve Silvan Kaymakamlığı'nın yürütmüş olduğu "Katı Atık Bertaraf Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Hükümet Konağı Malabadi toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına; Silvan Kaymamı Berkan Sönmezay, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek, Hazro Belediye Başkanı Fethullah Mehmetoğlu, Kocaköy Belediye Başkanı Remzi Çali ve STK temsilcileri katıldı. Bilgilendirme toplantısında konuşan Silvan Belediye Başkanı Erdede, "Çevreye yönelik bir proje için burada toplanmış bulunmaktayız. Günümüz dünyasında 21. yüzyılda bizler doğayı tahrip ettik. Bu tahribat öyle bir duruma geldi ki artık soluduğumuz hava dahi sağlığımıza menfi yönde etki etmektedir. Dikkat edersek depolama sahalarımız rezalet, 21. asra yakışmayan görüntü ifade etmektedir. Silvan'ın hemen altı kilometre ilerisinde tarihi Hasuni Mağaraları bulunmakta, burada gerekli restorasyon projeleri tesis yapılmasına rağmen, hemen bitişiğinde depolama sahasında pislik ve rezalet bu bizim için reva olmayan uygun olmayan bir durumdur. Aynı şekilde bu durum Kulp'ta, Lice'de, Hazro'da ve Kocaköy'de de öyle ve yurdun birçok yerinde bu depolama sahalarımız çevreye zarar vermektedir" dedi.

Toplantıda Avrupa Birliği'nden onay gelmesi durumunda 2016 yılında projeye başlanılacağı belirtildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Katı Atık Bertaraf Projesi' 2016'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement