Kızılay Genel Başkanı Kars'ta - Son Dakika
Yerel

Kızılay Genel Başkanı Kars'ta

Kızılay Genel Başkanı Kars\'ta

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kars'ta düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere kente geldi.

05.10.2013 13:57

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Kars'ta düzenlenecek bölge toplantısına katılmak üzere kente geldi.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar ile birlikte AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kızılay Kars Şube Başkanı Necati Dallı, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve Kızılay Yönetimi Kurulu üyeleriyle birlikte Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Kızılay Genel Başkanı Akar, Kars'ta Kan Merkezi kurulacağının müjdesini verdi. Valilik ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar; "Sayın vekillerimizle daha evvel görüştüğümüzde bu konu gündeme gelmişti. Kendileri de gündeme getirdiler. Şimdi arkadaşlarla da görüşeceğiz. Genel müdür vekilimizde yanımızda ne gerekiyorsa yapacağız Kars için. Kan Merkezi'ni hak etmektedir. Tabi ki konjektör olarak yakın olsun daha erken olsun diye ilk yapılaşmamızda Erzurum Bölge Kan Merkezi olarak kuruldu. Ama artık Kars'ta hem tıp alanında gelişmeler, hem başka türlü cazibe merkezi olması hasebiyle Kan Merkezini hak ediyor. İnşallah burada öyle bir şeyimiz olacak" dedi.

YER TEMİN EDİLİRSE KISA SÜREDE KAN MERKEZİ KURARIZ

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, yer temin edildiği takdirde Kan Merkezini kısa süre içerisinde kurabileceklerini söyledi.

Akar; "Kan Merkezini en kısa zamanda kurabiliriz, elimizde imkanlarımız var. Biz sayın valimizden, sayın vekillerimizde buradayken hazır, bize güzel bir yer verirlerse hemen kurarız" diye konuştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan; "Sayın valimiz pası bulmuşken kaçırmayız. Dedi. Biz Yunus hocamla birlikte Ankara'da paslık ortalar oluşturmaya çalışıyoruz. Sayın valimizde geldiğinde hep beraber bunun kovalamacası içindeyiz. Hazır pası bulmuşken, kaçırma şansımız hiç yok. Gerçekten yeri bulmak bize düşüyor. Sayın valim bu konuda gereğini yapıyor. Bizde elimizden gelen desteği veriyoruz. Sayın başkanım hiç şüpheniz olmasın eli kulağında hemen onu çözüyoruz ve kan merkezini de oluşturuyoruz. Zira bizim 200 yataklı hastanede bu sezonda bitiyor. Yoğun bakımıyla acil servisiyle 280 yataklı dolayısıyla ilçelerimizde de yeni hastaneler yapılıyor. Onkoloji hastanesi yapılıyor. Üniversitemiz Araştırma Hastanesi zaten hizmet veriyor. Artı Ardahan ve Iğdır'da düşünürsek kan merkezi ziyadesiyle ihtiyaç olacaktır" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç'ta, Kars'ta Bölge Müdürlükleri kurulduğuna dikkat çekerek özetle şunları söyledi.

"Burası bölge olma, yolunda burada bölgeleri de kurduk. Kızılay manasında da burada, Kars bu üç ili en azından sıkıntılı zamanlara hazırlıklı olma babında depo olarak ta görev yapabilecek hale geldik. O manada Kızılay'ında bu manada depolarının olduğunu diğer illerde bölgelerde biliyoruz. Bu manada biz desteğinizi bekliyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Kızılay Genel Başkanı Akar, Vali Tepe'ye, Vali Tepe'de Genel Başkan Akar'a çeşitli hediyeler verdi. Milletvekili Arslan'da Vali Tepe'ye Fahri Başkan olması hasebiyle Kızılay rozeti taktı. Daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Kızılay Genel Başkanı bugün Çeltikov Otel'de düzenlenecek bölge toplantısında Kars, Erzurum, Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Ağrı Kızılay il ve ilçe başkanları ile bir araya gelecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay Genel Başkanı Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement