Kmtso'nun Geleneksel İftar Programı - Son Dakika
Yerel

Kmtso'nun Geleneksel İftar Programı

Kmtso\'nun Geleneksel İftar Programı

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, iş ve siyaset dünyası temsilcileri ile bürokratları bir araya getirdi.

23.07.2013 12:44

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) tarafından düzenlenen geleneksel iftar programı, iş ve siyaset dünyası temsilcileri ile bürokratları bir araya getirdi.

KMTSO bahçesinde verilen iftar yemeğine katılım büyük oldu. Yüzlerce davetlinin yer aldığı programda hep birlikte iftar yapılarak, İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptırdığı dua eşliğinde, ülkenin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle devam eden programda konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş'ın bugün Türkiye'nin en avantajlı şehirlerinden birisi haline geldiğini belirtti. Şehirdeki girişimcilik ruhu ile sanayi kültürü sayesinde ekonomik şartların her geçen gün daha da iyileştiğini ifade eden Karaküçük, bu nedenle geleceğe daha da umutla baktıklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ta son 5 yıl içinde 5 milyar dolara yakın özel sektör yatırımına imza atıldığını anımsatan Karaküçük, bu yatırımlarla beraber yıllık sanayi hasılası 3,5 milyar dolara, dış ticaret hacminin ise 2 milyar dolara yaklaştığını vurguladı. Karaküçük, şöyle konuştu:

"Yapılan son yatırımlarla sosyal görüntüsü de değişmeye başlayan Kahramanmaraş, 2023 yılında hangi noktada olmak istediğini de belirlemiş, hedeflerini koymuş bulunmaktadır. Türkiye'nin dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer almayı hedeflediği gibi, Kahramanmaraş da Türkiye'nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasında bulunmayı ana hedef olarak belirlemiştir. Bu hedefi yakalayabilmek için, üretim miktarını, katma değeri ve ihracat oranını daha yukarılara çekerek, metal eşya, hazır giyim ve konfeksiyon, ayakkabı, altın işleme, makine, tarım ve su ürünleri sektörlerinin ihracattaki payını artırmak durumundayız. 'Türkiye 2023 Vizyonu' çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat hedefi Anadolu kentlerinin üretim ve ihracatını artırmasıyla gerçekleşebilir. Bunu da ancak yatırım, üretim ve ihracat konusunda var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren Türk sanayicisine dolayısıyla Türk işçisi, Türk emeği, Türk sermayesi ve Türk ürünlerine destek olarak sağlayabiliriz."

Son dönemde ülkeyi gerginleştiren sokak gösterilerinin de Türkiye'ye zarar vereceğine işaret eden Karaküçük, "Türkiye'nin önü açıktır ve başta Avrupa Birliği olmak üzere önemli dengeleri değiştirecek potansiyele sahiptir. Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayı itibariyle, Türkiye bir kez daha kenetlenmeli ve bu dış kaynaklı senaryoları bertaraf etmelidir. İnsanlarımız taleplerini demokratik yöntemlerle ortaya koymalı ve Türkiye bu konuda dünyaya ders vermelidir. Aksi takdirde, bu sokak gösterileri Türkiye'yi, Irak, Suriye ve Mısır'ın durumuna düşürmek, demokrasi sürecini engellemek ve en gelişmişler arasına girme hedefini zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır" diye konuştu.

KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz'de Kahramanmaraş'ın sanayileşmedeki en önemli şehirler arasında olduğunu belirtti. 1980'lerden bu yana yatırım yapan girişimciler sayesinde kentte işsizlik sorununun çözüldüğünü anımsatan Öksüz, bununla birlikte ihracat ve vergi gelirlerinin arttığını söyledi.

Müteşebbislerin siyasi iktidardan 2 beklentisinin olduğunu kaydeden Öksüz, "Birincisi siyasi istikrar ve ikincisi ise terörden kurtulmak. Ekonomik bakımdan ülkemiz gelişmeye devam ediyor. İstikrarlı bir şekilde ekonomi büyüyor. Diğer konu ise birlik ve beraberlik. Biz Kahramanmaraş olarak birlik ve beraberlik noktasında önemli mesajlar veriyoruz. İş dünyası, siyasetçilerimiz ve bürokratlarımızla işbirliği içerisinde Kahramanmaraş'a yatırım yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İftar programına, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Sevde Beyazıt Kaçar, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, İskur Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kmtso'nun Geleneksel İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement