MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik Açıklaması

MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, seçilmesi durumunda mevcut belediyecilik anlayışından farklı bir anlayışla ve yeni bir yönetimle sorunları çözeceğini söyledi.

14.11.2013 11:29

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, seçilmesi durumunda mevcut belediyecilik anlayışından farklı bir anlayışla ve yeni bir yönetimle sorunları çözeceğini söyledi. Çelik Bütünşehir Yasası'nın ileride sorunlarla karşılaşmaması için büyükşehirlerde MHP'nin kazanması gerektiğini söyledi.

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, MHP Kepez Belediyesi Başkan Adayı Murat Dinç, MHP İl Başkanı Osman Çetin ve MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şaban Öztürk, İhlas Haber Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Çelik ve kurmayları, Bölge Müdürü Cafer Eser ile seçim süreci çalışmalarını paylaştı.

BÜTÜNŞEHİR'DE SIKINTI OLABİLİR

Çalışmaları hakkında bilgiler veren MHP'li Çelik, yeni bir yönetim anlayışı ile Antalya'ya hizmet etmek istediklerini söyledi. Bütünşehr Yasası'nın ileride sorunlar çıkarabileceğine dikkat çeken Çelik, "Bütünşehir olunca yeni bir yönetim anlayışı gerekiyor. Yeni bir belediyecilik anlayışı gerekiyor. Yasanın ileride tehlikeye yol açabilecek yönleri var. Antalya, Adana gibi yerlerde değil. Güneydoğu illerinde sorun olacaktır. Eyalet sisteminin bir önceki adımıdır bütünşehir yasası. İleride bütünşehir başkanları toplanan vergiyi göndermek istemeyebilir. Polis ve jandarmaya gerek yok, biz kendimiz hallederiz diyebilirler. Bu açıdan tehlikeli bir durum oluşuyor. Biz de MHP olarak olaya bu kapsamda bakıyoruz. Bu sorunu durdurmanın bir yolu Büyükşehirlerde MHP'nin kazanmasıdır" dedi.

YENİ YÖNETİM ANLAYIŞI

Yeni yönetim anlayışları hakkında bilgiler de veren Çelik, belediye, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışacaklarını söyledi. Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediye, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversite birlikte yöneteceğiz. Bu kapsamda teşkilat şemamız oluştu. Başkan var, belediye meclisi var, belediye encümeni var. Bunun altına da turizm planlama ve organizasyon komitesi, tarımsal planlama komitesi, sağlık, eğitim bunlar bir komite olarak oluşacak. Daha sonra da daire başkanları gelecek. Muhtarlar belediye meclisine katılacak. Muhtarların temsilcisi belediyede odası olacak ve köy yollarının planlaması orada yapılacak."

ULAŞIMA IŞIKSIZ ALTERNATİF YOL ÇÖZÜMÜ

Antalya'nın en büyük sorunun ulaşım olduğuna değinen Çelik, demir yolu kültürüne dikkat çekerek, "Antalya'nın en büyük sorunu ulaşım. İyi bir idari geçmişim var. Bu yüzden Antalya'nın sorununun ne olduğunu biliyorum. Turisti buraya getiremiyorsak, ulaşım sıkıntısından dolayı. Kundu'dan gelen turist, köprü olmadığı için Aksu'ya gidemiyor. Boğazkent'e geliyor. Köprü olamadığı için Manavgat'a geçemiyor. Bunları çözüme kavuşturacağız. Organize sanayi tarafından Serik, Gebiz ve Manavgat üzerinden E5 ve TEM gibi ışıksız Mersin istikametine giden bir yol projemiz var. En önce bunu yapacağız. Gazipaşa'ya demir yolu çalışmamız var, insanlara demiryolu kültürünü aşılamamız lazım" dedi. Turizmi 10 aya çıkarmak için çalışmalar yapacaklarını da söyleyen Çelik, bu şekilde turizm işsizliğinin de önüne geçmiş olacaklarını ifade etti.

MHP Kepez Belediyesi Başkan Adayı Murat Dinç ise Kepez ilçesinde 23 yıldır yaşadığını belirterek doğru yerlere doğru yatırımlarla sorunları çözeceğini belirtti. Dinç, "Yıllarca hep iktidar ve belediye aynı partiden olursa sorunlar çözülür diye düşünüldü. 23 yıldır Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşıyorum. Kepez'in tapu ve imar sorunu var. Buna öncelik vererek sorunu halledeceğiz. Kepez'de doktor olduğum sürece insanların sorunlarını gördüm. Bize şans verdikleri zaman gereken her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin de rakip parti adaylarıyla bir sorunlarının olmadıklarını belirterek, "Emri Ankara'dan alan değil, emri vatandaşlarından, milletinden alan bir parti hizmetiyle çalışacağız" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement