Nazilli'de Buruk 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Buruk 23 Nisan Kutlaması

Nazilli\'de Buruk 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 93.yılında Nazilli'de de çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

23.04.2013 16:32

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 93. yılında Nazilli'de de çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

İstasyon meydanında bulunan Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunup İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çelenk konulan kutlamada CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı da çelenk koyarak yönetmeliğe tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından törene katılan öğrenciler selamlanırken istasyon meydanındaki programın ardından Nazilli Şehir Stadına geçti.

Turan İlk ve Orta Okulunun ev sahipliğini yaptığı kutlamalar, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın çocukları ve halkı selamlaması ile başlarken, Nazilli Şehir Stadyumunda yapılan törenlere ise CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcı vekili Aydın Sevim, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler vatandaşlar katıldı.

23 Nisan coşkusunu iliklerimizde hürriyeti ve bağımsızlığımızı hissederek yaşıyoruz. Çünkü ulusal egemenliğimiz, ulusumuzun namusudur, onurudur, şerefidir diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan yaptığı açılış konuşmasında; "Bağımsızlığımızın simgesi olan bu bayram Cumhuriyet'imizin kurucusu Atatürk tarafından çocuklarımıza emanet edilmiştir. Siz çocuklar, bu bayramı idrak ederken size verilen sorumluluk duygunuzu, geçmişte yaşananları hatırlayarak geliştireceksiniz. Biliniz ki geçmişle bağı kopanın geleceği olamaz. Bu nedenle tarihinizi, geçmişinizi iyi öğrenin. Özellikle yakın tarihinizi Çanakkale'yi, kurtuluş mücadelesini, İzmir'in, Aydın'ın, Nazilli'nin işgalini, kurtuluşunu, yapılan zulümleri, işkenceleri unutmayın. Bu nedenle çok çalışın. Bu topraklarda gözü olanların fırsat kolladıklarını da aklınızdan çıkarmayınız" dedi. Ercan konuşmasının sonunda ise; "Bu bayramın ülkemizde karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

KATILIMIN AZLIĞI DİKKAT ÇEKTİ

KKTC, Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya ve Edirne'den gelen ekiplerin katıldığı ve Nazilli halkının fazla ilgi göstermediği stadyumdaki kutlamalar Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Turan İlkokulu 4/B sınıfı öğrencilerinden Aleyna Karakaya'nın andımızı söylemesi ile başladı. 4/A sınıfından Sude Ceylan'ın '23 Nisan', 4/B sınıfından Eslem Zeytun'un '23 Nisan' ve 3/A sınıfından Hilal Girgin'in 'Hoş geldin 23 Nisan' isimli şiirleri okumasıyla devam edem programda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu 'Resim' yarışmasında 1. olan Özel Yüzyıl Bezci İlkokulundan Zeynep Çalışkan, 2. olan Atatürk Ortaokulundan Sultan Ertekin ve 3. olan Atatürk Ortaokulundan Burçin Uçak ile 'Şiir' yarışmasında '23 Nisan' isimli eseri ile 1. olan Cumhuriyet Ortaokulundan Mürüvvet Dolar, '23 Nisan' isimli eseri ile 2. olan Zafer Ortaokulundan Dilara Coşkun ve '23 Nisan Coşkusu' isimli eseri ile 3. olan Özel Aydınlık Ortaokulu öğrencisi Şevval Taşkıran'a protokol üyelerinde teşekkür edilerek hediyeleri verildi.

Turan Anasınıfı, Gürcistan ekibi ile Ahmet Yesevi İlkokulu, Beşeylül Ortaokulu ve Turan İlkokulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni ile izlenirken, törende Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı büyük ilgi gördü. Bu yıl ilk kez yapılmayan resmigeçit töreni de dikkatlerden kaçmazken, Nazilli'de ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları tören sunucularının kısa kapanış konuşması ile sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Buruk 23 Nisan Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement