Ödemiş Şehitler İçin Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Şehitler İçin Yürüdü

Ödemiş Şehitler İçin Yürüdü

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 asker için İzmir’in Ödemiş ilçesinde yürüyüş yapıldı.

07.09.2015 21:03

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 16 asker için İzmir'in Ödemiş ilçesinde yürüyüş yapıldı.

Ödemiş Salı Pazarı'nda ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen Ödemişliler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Ödemiş uyuma şehidine sahip çık" sloganları atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdüler. Güzergah boyunca evlerinde ve iş yerlerindeki vatandaşlar da yürüyüş yapan gruba alkışlarıyla destek verdiler. Hastane Caddesi'nde bir düğün konvoyu da konvoyunu durdurarak gruba korna sesleri ile destek verdi. Mustafa Kemal Atatürk Anıtı önünde açtıkları dev Türk bayrağı etrafında slogan atmaya devam eden Ödemişliler, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulanarak, İstiklal Marşı'nı okudular.

CHP İlçe Sekreteri Hüseyin Kurt yaptığı açıklamada, "Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Kan ve gözyaşı sel olup akıyor. Her gün alınan şehit haberleri, toplumu derinden sarsıyor. Emperyalizm, bölgemizde üçüncü paylaşım savaşı veriyor. Bu savaşta emperyalistlerin değirmenine su taşıyan maşalar ile itaatkar işbirlikçiler, ulusumuzun hassasiyetlerini hiçe sayıyor. Ulusal ve manevi değerlerimiz ayaklar altına alınıyor. Akan kandan siyasi rant sağlamaktan çekinilmiyor. Her biri müttefikimiz olan Batılı emperyalist ülkelerin maşa olarak kullandığı taşeron terör örgütü PKK'nın son Dağlıca saldırısı yürekleri dağladı. Öfkemiz sel oldu büyüdü. Sözün bittiği noktadayız. Fakat öfkeyle hareket etmek yerine sağduyulu ve akılcı davranıp, terörü yenmek ve toplumumuzu bölüp, bizi birbirimize düşürmelerine engel olacak her türlü politikayı üretmek zorundayız. Terörü lanetlerken şehitlerimize Tanrıdan rahmet, yaralılarımıza şifalar, içi yanan ailelerimize, ulusumuza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yürüyüşe CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, Baro Başkanı Avukat Erdem Boyacı, ADD Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez, Eğitim İş Ödemiş Temsilcisi Ümran Akça, Türk Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Tuncay Ünsal, CHP'li belediye meclis üyeleri ve Ödemişliler katıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Şehitler İçin Yürüdü - Son Dakika


Advertisement