Recep Kıyak, 3. Kez Başkan Oldu - Son Dakika
Yerel

Recep Kıyak, 3. Kez Başkan Oldu

Recep Kıyak, 3. Kez Başkan Oldu

Sakarya Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu'nda mevcut Başkan Recep Kıyak; delegelerin güven oyunu alarak üçüncü kez yeniden Başkanlığa seçildi.

23.05.2011 10:51

Demiryol İş Sendikası Konferans Salonu'nda gerçekleşen kurula; AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Çaykur eski Genel Müdürü Ekrem Yüce, Sakarya İl eski Müftüsü Ahmet Şark, Sakarya İl Müftü Yardımcıaı Muhammet Suiçmez, Türkiye Muhtarlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Bedri Arslan, sp Sakarya Milletvekili adayı Mustafa Balkaya ile çok sayıda cami derneği başkanı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığı'nı Alaattin Konuklar yaparken, Divan Katipliklerini ise Bedri Arslan ve Mahmut Koç üstlendi. Kurulda ayrıca; Cami yapımında katkısı bulunan; Mehmet Çelenlioğlu, İbrahim Kara, Yunus Özçelik, Şemsettin Trabzon ve Sözbir Temizlik'e teşekkür plaketi verildi.

ELEKTRİK SIKINTISI

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Federasyon Genel Başkanı Recep Kıyak; Türkiye'de 85 bin cami 15 bin mescitle birlikte toplamda 100 bini aşkın ibadet hane bulunduğuna dikkat çekerek; "Bu ibadethanelerin yapılışı bitirilmesi ve sonrasındaki sorunların giderilmesinde çalışan cami dernekleridir. Hükümetimizin kendi bünyesin de yaptırdığı cami yoktur. Sakarya'daki bazı Din görevlileri ve bunlara destek veren bazı İlçe Müftülerimiz İmamlara Dernek kurdurma çabası içine girmişlerdir. Sakın ha bu yanlış yola düşmesinler bu girişimden vazgeçsinler. Bu girişimler sıkıntılar yaratmaktadır. İlimizde 3 camimizde bu sıkıntılar baş gösterdi. Cami cemaati 2'ye ayrıldı. Bir kısmı Federasyonumuz bünyesindeki Cami ve Kuran Kursu Derneklerine bir kısmı da imamlarca kurulan Derneklere destek vermektedir. Lütfen İmamlar Dernekler üzerinden ellerini çeksinler" diye konuştu. Kıyak konuşmasında ayrıca ısınma masrafları konusunda Dernek yönetimlerini de uyararak; Camilerimizdeki aydınlatma dan doğan faturaların ödenmesi Diyanet İşleri Başkanlığınca İl Müftülüklerince ödenir. Bunun dışındaki ısınmadan doğan faturalar ise cami derneklerince ödenmektedir. Bu sebeple elektrik faturalarının ödenmesi için cami cemaatinden bağış almayınız. Bu haksızlık olur. Merak etmeyin elektriğimi kesemezler" dedi.

İNCİL DAĞITILIYOR

Son zamanlarda Çark Caddesi'nde İncil dağıtıldığının altını çizen Recep Kıyak; buna yeterince tepki gösterilmediğini belirterek; "İlimiz için muhafazakar deniyor. Fakat, Çark Caddesi'nde İncil dağıtıldığı zamanlarda nedense kimsenin sesi çıkmıyor. Federasyon olarak bizde 10 bin Kuran-ı Kerim ile 15 bin Elif cüzü dağıttık" şeklinde konuştu. Konuşmasında, Belediye başkanlarını camilere önem vermeye davet eden Kıyak; Federasyonumuzda çeşitli farklı siyasi görüşe sahip insanlar olabilir. Fakat Federasyonumuz herkesçe bilinmelidir ki hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacaktır. Federasyonumuza her türlü siyasetçi girebilir ancak Federasyona siyaset giremez. Başbakan Recep Tayip Erdoğan Bakanlıklarda azalmaya gidileceğini belirtti. Bizim Başbakan'ımıza önerimiz Sivil Toplum Bakanlığının kurulmasıdır" dedi.

ŞARK'TAN KÜLLİYE ÇAĞRISI

Genel Kurul'a katılan Sakarya İl eski Müftüsü Ahmet Şark, "Hastane için Otel için yer bulunuyor da neden Külliye ve camiler için neden imkan aramıyorsunuz bulunamıyor" diyerek, tepkisini dile getirdi. Bu güne kadar pek çok kongreye katıldığını hatırlatan Emekli Müftü Ahmet Şark; "Nedense Cami ve din meselesine gelince herkes korkarak genel kurullara iştirak ediyor. Korkunun ecele faydası yoktur. Müslüman korkak olmaz. Bu Federasyon Türkiye'yi kapsayacak şekilde büyüyecek ve güzel hizmetlere imza atacaktır. Bu dinin koruyucusu Allahtır. Nerde sahip çıkılırsa orda korunacaktır.Sakarya'da görev yaptığım 6 yıl içinde birlikte güzel hizmetlere imza attık fakat bir şeyi tamamlayamadan emekliye ayrıldım. İçimde uhde kalan Külleyenin Federasyon öncülüğünde Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının desteği ile başlanarak bitirilmesi en büyük temennim. Camilerde manivi bir hastanedir. Manevi hastalıkların tedavisi içindir. Sayın Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz, Hastane için Otel için yer bulunuyor da neden Külliye ve camiler için neden imkan aramıyorsunuz bulunamıyor" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Recep Kıyak, 3. Kez Başkan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement