Şahinbey Belediyesi İlçenin Her Bölgesinde Çalışma Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi İlçenin Her Bölgesinde Çalışma Yapıyor

Şahinbey Belediyesi İlçenin Her Bölgesinde Çalışma Yapıyor

Şahinbey Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

01.08.2012 18:02

Şahinbey Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında belediye meclis salonunda yapıldı.

Meclis gündemine geçmeden bir aylık çalışmalar hakkında bilgi veren

Tahmazoğlu, dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini belirterek, "3 kez kentsel dönüşüm çalışmamızı yerinde gezen ve Türkiye'ye örnek gösteren Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar, İzmir'de gerçekleştirilen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşümü' konulu bilgilendirme toplantısında Şahinbey Belediyemizin sadece Belediye Kanunu'na dayanarak kentsel dönüşümü yaptığını ve şapka çıkarmak lazım diyerek övgüyle bahsetti" dedi.

Kahvelipınar Mahallesinde 43 bin metrekare alan ve Güzelvadi Mahallesindeki 12 bin metrekare alanı Etilerdeki konutlar karşılığı TOKİ'ye takas olarak verileceğini kaydeden Tahmazoğlu, Ramazan ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan Tahmazoğlu, dört noktada iftar çadırı kurarak, her gün 2 bin kişinin iftarını açmasını sağladıklarını belirterek şunları söyledi: "Mahallede şenlik var programı ile ramazan etkinliklerini

ilçe geneline yaydık. Her akşam bir mahallemizde ramazan etkinliği düzenliyoruz.

Şahinbey Parkında

16 yazarı kitap fuarı ile okurları ile buluşturuyoruz."

Hoşgör Camii, park ve meydanın açılışını yaptıklarını anlatan Tahmazoğlu, şöyle konuştu: "Temmuz ayında 145 bin metrekare asfalt çalışması ve 50 bin metrekare kilit taşı çalışması yaptık. Akkent Spor köyü, Hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezi ve diğer sosyal tesislerimizin inşaatı devam etmektedir. Yine esnafımızın sıkıntısını çözüme kavuşturmak adına 1,5 milyon metrekare alanda yapılan yeni imar plan değişikliği ile Ünaldı bölgesi sanayi alanından çıkarılarak, ticari alana dönüştürüldü. Yapılan imar plan değişikliği ile esnafın sorununun çözüme kavuşmasının yanı sıra protokol yolu genişletilecek, 350 yataklı hastane ve spor köyü yapılacak"

Tahmazoğlu'nun verdiği bilgiye göre, 01-05 Ağustos tarihleri arasında Şahinbey Parkında gerçekleştirilecek ramazan etkinliğinde, Sanatçı Mustafa Demirci, Hafız Mehmet Bilir, Sanatçı Eşref Ziya Terzi ve Hafız Nebi Yaşar, Grup Debu ve Hafız Abdurrahman Bozan, Taha ve Reha Yeprem ve Bosna Fatih Sultan Mehmet Korosu sahne alacak.

Şahinbey Belediye Meclisinde gündeme alınan 25 maddenin ikisi kabul edilirken diğer 23 madde de çalışmaların devam ettiğinden dolayı ilgili komisyonlara havale edildi. Gündemde görüşülecek madde kalmadığından meclis 7 Ağustos 2012 Salı günü saat14.00'de yeniden toplanmak üzere dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi İlçenin Her Bölgesinde Çalışma Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement