Suriye'den Kaçıp Muş'a Geldiler - Son Dakika
Yerel

Suriye'den Kaçıp Muş'a Geldiler

Suriye\'den Kaçıp Muş\'a Geldiler

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 13 kişilik bir aile Muş'taki akrabalarına sığındı.

01.08.2012 10:49

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 13 kişilik bir aile Muş'taki akrabalarına sığındı.

Halep'ten kaçan Kurdi ailesi Muş'un Korkut ilçesindeki akrabalarının yanına geldi. İlçe merkezinde akrabalarına ait toprak eve yerleştirilen aileye Kaymakamlık sahip çıktı. Vatandaşların ve devletin kucak açtığı aile, ülkelerindeki savaşın bir an önce bitmesini diliyor. Aslen Korkutlu olan ve Halepli Yusuf Kurdi ile evlenen Suna Kurdi, gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye'deki iç savaştan kaçtıklarını söyledi. 11 çocuğuyla birlikte Korkut'taki akrabalarının yanına geldiklerini ifade eden Suna Kurdi, "Halep'te her gün bombalar patlıyor. Biz de çocuklarımızı alıp Türkiye'ye kaçtık. Eğer ülkemizdeki savaş sona ererse döneriz, ama bu şekilde devam ederse burada kalırız. Her gün yüzlerce insan ölüyor. Halep'te kayınvalidem, kaynanam ve baldızım kaldı. Biz de evimizi kapatıp buraya geldik" dedi.

Akrabalarından kimsenin ölmediğini belirten Suna Kurdi, "Ama komşularımızın çoğu öldü. Şu anda oradaki savaşın bitmesini bekliyoruz. Bugünkü şartlarda oraya dönmemiz imkansız" diye konuştu.

"AİLEYE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ"

Teravih namazından sonra aileyi ziyaret eden AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ile Korkut Kaymakamı Adnan Daldal, aileyle bir süre sohbet etti. Kaymakam Daldal, aileyi yakından takip ettiklerini söyledi. 13 kişilik aileye imkanlar ölçüsünde destek verdiklerini dile getiren Kaymakam Daldal, "Suna kardeşimiz aslen Korkutlu. Yıllar önce tanıştığı Halepli Yusuf Kurdi ile evlenip oraya yerleşmiş. Orada yaşanan olayların ardından 11 çocuğu ve eşiyle birlikte Korkut'a geldiler. Bu aile şu anda bizim misafirimiz ve devlet olarak ekonomik anlamda onların ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Şu anda ailenin en önemli ihtiyacı barınma olarak görünüyor. Bizim bu yönde aileye katkılarımız devam ediyor. Barınma sıkıntısını giderdiğimiz halde aile huzurlu bir şekilde burada kalacaktır" dedi.

"ESAD GÜÇLERİ ÖZGÜRLÜK İSTEYEN VATANDAŞLARINA BOMBA YAĞDIRMAKTA"

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise, aileye gerekli her türlü yardımın yapıldığını ifade etti. AK Parti olarak Suriye vatandaşlarına her türlü yardımı yaptıklarını dile getiren Işık şöyle konuştu:

"Buradaki ailemizin barınma sorununun giderilmesi için kaymakamlık nezdinde çalışma yapılıyor. Gıda yardımı konusunda da Türk milletinin misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Şu anda Halep'te bir iç savaştan dolayı çok ciddi bir problem yaşıyor. Esad güçleri özgürlük isteyen vatandaşlarına karadan ve havadan bomba yağdırmakta. Bu şartlarda bu kardeşlerimizin Halep'e dönmesi mümkün değil. Halep'te bir barışın ve özgürlüğün geleceği güne kadar bu aileyi misafir etmekten şeref duyarız." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Suriye'den Kaçıp Muş'a Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement